App App!!

Bilderesultat for fotball app

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag
Har du smarttelefon? Det heter visst det enda. Enkelte vandrende fossiler har enda tastetelefoner med "Snake" som eneste underholdning på telefonen. Dersom du har en slik smarttelefon, så har du mest trolig en applikasjon. Kanskje har du to applikasjoner, og er du skikkelig oppdatert så har du mange såkalte "apper". Til min frues store frustrasjon har Brannmann mange applikasjoner, som i tillegg kommer opp i utide med varsler om endringer eller påminnelser. Jeg prøver jo selvsagt å skru av det meste av slike "pop-ups", men noen opphoppere er gøy å ha. For min del gjelder det Twitter og diverse livescoreapper for å følge scoringene i ligaer jeg er interessert i.

En av applikasjonene jeg har lastet ned er fotball.no. En kjekk app å ha når lokalfotballen starter å rulle. Her finnes kampinformasjon fra alle serier i alle alderstrinn på Sunnmøre. Lurer du på når Skodjedommer Odd Grande skal dømme feks, så kan du finne ut det på denne appen. Er du blodfan av Vartdal, så kan du til en hver tid finne ut hvor blåtrøyene skal spille sin neste kamp. Eller er du spiller og samler på gule kort, kan du faktisk holde tellingen på appen til fotball.no.

Nå er det slik at også fotball-appen har pop-ups meldinger. Og i januar har slike meldinger nesten gått på helsa løs. Det fyker opp meldinger i øst og vest. Alle meldinger handler om at klubber har endret dato, klokkeslett eller sted for kamper som skal spilles i 2019. Brommen har endret dato mot AaFK 2, Herd har endret kampen sin mot Sunndal, Brann har faktisk endret at kampen sin skal spilles på BRANN STADION!?!. Og slik fyker meldinger inn i hytt og pine.

De mest utpregede endringene som kommer opp er Twitterliga 1 Sunnmøre. Noen kaller også denne serien for 4. div. Sunnmøre. Her har nemlig fotballøvrigheten bestemt at kampene skal spilles primært fredager. Dette er trolig en ide som lever fra den tiden øverste nivå på lokalt plan var 3.div. De kampene ble spilt på fredager. Men mange baller har trillet i mål siden den gang. I 4 div. Sunnmøre har vi kun amatørlag. Lagene består av rørleggere, elektrikere, lærere, snikkere, leger, arbeidsledige, sjøfolk og skoleelever. Mange av spillerne har også pådratt seg ansvar for X-antall barn og dame(r). Dette gjør at fredag som kampdag er et for stort offer i en hektisk hverdag. Småbarnsfedre i 4. divisjon elsker Nytt på Nytt og "Kalde spor". Skilsmissestatistikken for fotballtrenere er ca 70%, og dersom unge fedre skal følge i trenerens bilspor, så er jeg redd statistikken blir stygg for unge fotballfedre. Derfor vet jeg om spillere som har sagt til sine trenere, at bortekamper på fredag er utelukket. Så har vi skoleelevene. Når fredagen kommer er tid med venner høyt verdsatt. Brannmann tror at fotballen mister unge gutter som MÅ spille kamp hver fredag. Ofte må de yngste spilleren i tillegg sitte mye på benken. Det er kaldt, det er helg - og lite gøy.

Derfor er det ikke rart at mange av applikasjonene som popper opp handler om 4.div kamper som endres til torsdager. Og Brannmann er enig. Jeg tror Sunnmøre Fotballkrets får flere til å spille seniorfotball dersom man dytter 6.div til tirsdag, 5 div til onsdag og 4 div til torsdag. Brannmann registrerer at Emblem snart har flyttet halvparten av kampene sine til torsdager, men man kunne spart seg for alt dette arbeidet om kretsen hadde bestemt at 4. div skal spille torsdager. Så får de profesjonelle karene i Herd, AaFK2 og Spjelkavik rule alene i helgene.


Volleyball
I et halv år har Brannmann hatt den store gleden av å være volleyballtrener. I et team med 5 karer får vi lov til å trene og utvikle 16 åttendeklassejenter i Blindheim IL. Et lett søk på Wikipedia sier at volleyball er verdens største idrett, og den niende største idretten i Norge (2007).
I morgen kjører vi til "Hønndal" og skal spille regionsmesterskap for klassen under 15 år (i realiteten ungdomsskoleklassene). Vi hører til Møre og Romsdal volleyballregion, og grunnen til at vi skal til Grodås i Nordfjord er at Volda IL er igang med integreringen av sine nye kommunenabo, Hornindal kommune. Kjekt og koselig med en tur til Hornindalsvatnet, og alle synes det er gøy med volleyballkamper. Som sagt snakker vi om en av de største idrettene både i verden og i Norge. Men nå skal du få en nyhet som gjør at du bør feste det du har av tupèer og bilbelte:
Du skal nå få høre deltakerlisten for REGIONMESTERSKAPET MØRE OG ROMSDAL REGION UNGDOM UNDER 15 ÅR:

Gutter:
Blindheim (1 lag)
KFUM Volda (1 lag)

Jenter:
Blindheim (3 lag)
Ålesund Volleyballklubb (1 lag)
KFUM Volda (1 lag)

Ikke ETT lag fra Romsdal, ikke ETT lag fra Nordmøre og kun lag fra Ålesund og Volda.

Hvor har det sviktet? Hvor er Jonas fra Herøy, Hege fra Skodje, Petter fra Stranda, Susanne fra Gurskebotn og Ole Per fra Godøy?? We miss you!! Hvor er alle voksne som hadde det artig med volleyball selv, men som ikke har videreført interessen til sine egen? Grunnene til volleyballen sin kollaps i Møre og Romsdal er mange, og jeg skal ikke bruke tid på å analysere det i en fotballblogg. Men dette må det gjøres noe med.

Brannmann har utfordret Volleyballregionen til å invitere ALLE ungdomsskoler på Sunnmøre til å komme på turneringen vi skal ha i Blindheimshallen tidlig i april. Litt for å vise hva vi holder på med, litt for å få nye spillere og litt for å prøve å inspirere bygdefolk på Sunnmøre til å lete frem baller som heter Minolta og Mikasa igjen. For på skolen er Volleyballen en populært innslag, så veien til organisert form for utøvelse av idretten burde ikke være lang. OM regionen tar utfordringen vet jeg ikke, men det er nesten der det må starte.

I Blindheim spirer det og gror i yngre klasser, men det er litt kjedelig å reise fylket rundt for å spille mot seg selv... Kanskje kan dette hjertesukket også være til inspirasjon til dere som sitter i all verdens idrettslag om å utvide idrettsgrenene dere er aktiv i, til å inkludere volleyball også.

NB: Regionsmesterskapet er også kvalifisering til NM, og slik jeg har forstått det er det to lag som går videre. Jeg setter en Snickers på at Blindheim blir klar for NM i U15 i vår!

Da trykkes send med tankene godt plantet i første sett mot Geir Vikenes i tennishallen i kveld. Nettsport er gøy!





hits

Kommentarer

  1. Volleyball er vel neppe ein idrett. Etter mitt syn er det meir som ein aktivitet. Få ungdomane over i lagidrettar som fotball, alternativt handball.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får ta deg en tur ned til han Gjerde og diskutere saken:-)

      Slett

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!