T-banefotball


Å være Oldeborgsupporter i 9.divisjon Oslo avd. 2 gir et godt innblikk i Oslo`s geografi. Banesituasjonen i Oslo sies å være hardt presset, men etter å ha fulgt "gamlingen" i ett år, så kan en iallefall si at banene er godt spredt. Av en eller annen grunn spiller Oldenborg 3 hver gang Brannmann er i byen, og denne gangen skulle kampen spilles øst i hovedstaden. På T-banen mot Lambertseter kunne en kjenne at spenningen bygge seg opp til dette bunn mot topp oppgjøret i Oslos bakgårdsliga 9.divisjon. Kampen var lagt til Haugerud, og bunnlaget Haugerud 2 var motstander. Med kampstart 20.15 hadde mørket allerede lagt seg over Tigerstaden, så Haugerud senter ble passert i tussmørket på vei mot stadion. Mellom skoler og idrettshaller ser vi det dunkle gule lyset av en tilårskommen kunstgressbane oppe i åsen som skiller Oslo og Lørenskog. 

På tribunen hadde allerede 5-6 Haugerud supportere møtt opp. Dommeren Sampson Okeke fra Bislet hadde ikke like fyldig hårmanke som bibelens Samson, men en hyggelig kar som kunne fortelle Brannmann at han dømmer ca 3 voksen-kamper i uka i Oslofotballen. Oldenborg gav han det beste skussmål: "Det er kjekke gutter" var dommen fra pipeblåseren.

Etterhvert som det dro seg mot kampstart kom de flotte Oldenborgsupporterne sigende. Spillerfruer i lange baner, og materialforvalter/multimediaansvarlig samt dagens kakaokoker. Før publikum rakk å få utdelt pappkoppene, hadde "The son" gitt Oldisene 1-0. Skal jeg tippe 15 sekund? Like raskt kom 2-0 av en annen Sondre, og med det var det klart hvordan dette skulle gå. Etter dette roet Oldenborg ned, og vi rakk å få servert kakao med krem der på tribuna. En av debutantene på Oldenborg, Vegard, hadde sine egne supportere med. Han fikk en voldsom boost hver gang han nærmet seg ballen, og spilte seg inn i hjertene til alle denne kvelden. Etter ca 30 minutt ble det 3-0 etter et langskudd fra The Son igjen. På tampen av omgangen fikset bortelaget 4-0.

Et meget hyggelig poeng i kampen var at Aasmund Østrem og Sondre Hamnøy ble gjenforent som fotballspillere i blått denne kvelden. De to har spilt sammen siden de var små på Emblem, og etter det holdt kontakten. Nå var Østrem trygt plassert på venste back, og selv om han påstod at farten var borte, hadde han ingen problem med å håndtere de rappe Haugerudguttene.

Haugerud fikk ikke til så mye i første omgang - faktisk ingenting. I andre omgang fikk de en mer offensiv rolle i kampen. De hadde et par gutter med meget god teknikk, men akk så svake avslutningsegenskaper. De driblet ofte OB gutta sønder og sammen, men de var like farlig som et illsint lam foran mål.

Det endte 7-0 til våre gutter, men kveldens høydepunkt kom helt på slutten når OB fikk straffespark og den unge keeperen til Haugerud 2 reddet. Han ble skadet i fallet, og måtte ut av banen. Men han registrerte av multimediaansvarlig i OB hadde filmet redningen, og kom ilende til bort til supporterhordene til OB og lurte på om han kunne få filmklippet. Dette var stort for han! Men sitatet han serverte var kostelig: "Dere scorer jo på barn, det er ikke noe å være stolt av". Vel, gutten var ikke SÅ ung, men under 18 var han nok. En sjarmør av en kar som plystrende gikk hjem med sin livs redning på mobilen.

Man kunne flyttet til Oslo ene og alene for å følge dette laget! I tillegg tapte det andre topplaget Bjørndal, så da har man kontroll på eget opprykk om en vinner resten av kampene. Det er kun en hake, Oldenborg 2 må da vinne sin avdeling og rykke opp fra 8. divisjon....











Sunnmøre

I Sunnmørs lokalfotball har 4.divisjon stabilisert seg med to topplag og to bunnlag. Herd og Ørsta er likt med 40 poeng, og ser ut til å skulle fighte om opprykket helt frem til et av dem skal møte vinneren fra Nordmøre og Romsdal. Pr dags dato er Dahle, Træff 2 og Surnadal som kniver, tett fulgt av Tomrefjord. I bunnen ser både Blindheim og Norborg sluttkjørt ut. Det ser også ut til å bli nedrykk på minst et Sunnmørslag fra Norsk Tippingligaen i høst, så da kan det jo være at enda flere ryker fra 4.divisjon. 

I femtedivisjon så det lenge greit ut for topplagene, men Ørskog/Stordal har fått en liten nedtur noen overraskende poengtap. Bakfra har Emblem fått opp dampen med tre seier. Valder ser mest stabil ut, mens de to gode naboer fra Stranda og Sykkylven fortsatt har los. 

Norge
Norges storseier mot Jordan viste at det kan være sunnt å løse opp i faste konstellasjoner. Gang på gang har vi blitt skuffet over landslaget noe stive fremtoning under ledelse av Solbakken. Forutsigbart og lite fantasifullt. Med Nusa og co ble det plutselig veldig lekent. Spørsmålet nå er hvordan laget skal fremstå mot Georgia. Georgia på sin side gikk på en skikkelig "Jordan" med 1-7 mot Spania! Da bør vel Norge vinne 13-1, så rent matematisk? Det tror jeg ikke vi gjør. Vi skal vel være glad om vi vinner i det hele tatt tradisjonen tro - om ikke da Solbakken tør å være litt dristig i valg av spillere tirsdagskvelden.

Eliteserien
Mitt Brann vinner nok ikke noe i høst, men du verden for noen sjarmører. I en av de mange Brannsangene står det: "Selv om vi taper, står de andre og gaper", og slik føles det særlig etter tapet mot AZ Altzmar i konferansekuppen. Ellers er det artig med Viking, og bare greit om de vipper BG og Molde ned fra tronen.
Men ALLER gøyest er Rosenstyres fall:-) Blodløst, tannløst og sjelløst fra trønderene. Suverent, og la det fortsatt bli slik!
Stakkars AaFK sliter litt med samme greiene som Haugerud 2. Ok spill men håpløst foran mål. 

Det var lenge siden siste Brannmann blogg nå, og jeg tenker at nå får det være nok for i dag.

Ønsker deg en vakker dag videre!!






Kommentarer