Dølle tider for Brannmann



hitsSkrivesperren har lagt seg som et tung lokk over Brannmann. Og slike sperrer finnes det ingen bompenger mot. Men i det havskodden siger inn over Costa Brava prøver Brannmann seg på et livstegn igjen. 

Fotballopplevelsene har stått i kø den siste tiden. Jeg skal prøve å skissere høydepunktene her.

Denne uken tok jeg kjøreturen fra Costa Brava til Pyreneene. Den lange fjellkjeden mellom Spania og Portugal ligger som en hekk mellom storhetene i Europa. Fra en vakker kjøretur på kysten, går motorveier raskt over til typiske veier med norsk standard. Gjennom grønne daler og høye fjell slynger veien seg flott inn i fjellkjeden. I Norge forsvinner det grønne når vi nærmer oss 1000 meter, men her er det grønt og frodig selv på 1200 moh. Første stopp på turen var byen Llivia. Denne byen ligger et par kilometer inne i Frankrike. Dette er en spansk enklave som har kjempet seg til selvstendighet inne i Napoleons rike. En fjellby som lever at turisme både vinter og sommer, samt jordbruk - på 1200 meters høyde. Banen i byen ser slik ut:



Det har ikke latt seg gjøre å finne ut om byens lag spiller i spansk eller fransk fotballserie, men en kuriositet er det i allefall! Byen arrangerer en stor futsalturnering hver år sammen med andre lag i Pyreneene. 

Fra Llivia suser vi videre inn i fjellkjeden, med mål om å besøke et land som er mindre en Ålesund i areal, Andorra. Etter ca. time ankom vi tegneserielandet. Europas høyest liggende hovedstad Andorra La Vella ligger 1029 meter over havet. Har du kjørt fra Tafjord til Zakariasdammen på Sunnmøre, så kan du se for deg landet og byen. Hvor mange hus, hoteller, kjøpesenter og idrettsanlegg klarer du å trykke ned i Tafjorden? Det er Andorra la Vella. Fryktelig fascinerende! Jeg gikk på en skikkelig 4G smell - det må sies. Andorra er et EU land, men ONECALL har IKKE EU priser på mobildata her. På noen minutt raste 2000,- ut av mobilene før vi rakk å smelle av roaming og mobildata... Da har du lært det til det er din tur å reise hit.

Jeg trodde jo at det kun var EN fotballbane i Andorra. Derfor måtte jeg stoppe på første attlege jeg så for å ta bilder. Her var det for anledningen trening, og etter hva Brannmann erfarer, var det helt sikkert landslaget som trente. På et av bildene ser du en som løper. Jeg TROR det er en av spillerne som må ta straffetrening pga at han kom for sent til trening. 






Nå kan det jo også være et av de åtte lagene som spiller i den andorianske ligaeN Primera Liga, men dette blir bare spekulasjoner. Det er 79 000 innbyggere i landet, og de åtte lagene deler på de fem banene som eies av fotballforbundet. Kun FC Encamp har sin egen bane som de disponerer som de vil. 

En artig tanke var jo om Ålesund var sitt eget land, og lagene i "landet" skulle spille i de to divisjonene som finnes her. Da hadde det sett slik ut:

Primera Divisjon:
Aalesund
Brattvåg
Herd
Spjelkavik
Aksla
Rollon
SIF/Hessa
Norborg

Secunda Divisjon:
Blindheim
Stordal/Ørskog (Stordal på dispenasjon)
Emblem
Ellingsøy
Ravn
NTNUIÅ
HANO

Da hadde det blitt CL kvalik for AaFK i sommer! 

Alt i alt skjønner du kanskje at besøket mitt i det lille landet gjorde inntrykk. Om jeg noen gang kommer tilbake dit vet jeg ikke, men nå har du uansett fått en ide om et reisetips!

Brann vs Skodda
Siste onsdag i juni fikk Hildrestranda storfint besøk. Selveste SK Brann kjørte forbi. Det var NM borte mot Brattvåg, og Brannmann måtte selvsagt ta turen. Det ble egentlig et lite antiklimaks. Fotballkampen gikk som smurt med 7-1 seier, ikke så mye mer å si om det. Men jeg ble litt skuffet over oppmøtet til Brannfansen. Her var det stort sett ferierende bergensere og slike som meg som er litt for beskjeden til å rope høyt når alt kom til alt. 

Vi bli uansett KNUST av hjemmelagets supportere! En gul sjarmklump av ungdommer som hadde tatt oppstilling sammen med noen drøslige menn med trommer. Sammen skapte de magi på tribunen i et skoddefritt Brattvåg. Supportergruppa heter Skodda, og var rikt utstyr med flagg, gult og blått bluss og en herlig energi. 



Særlig to element sjarmerte Brannmann. Når det var klart at fotballaget Brattvåg ikke hadde en sjanse med å hamle opp med Brann, satt de i gang å synge: "I Bergen by, i Bergen by, I Bergen by studerer vi....". Noe som skapte åtgaum blant bortesupporterne. En av de lokale vaktene på bortefeltet kunne røpe at ingen av hjemmesupporterne var gamle nok til å studere, men de hadde fått litt kritikk for  mange hatsanger når Haugesund var på besøk, så nå valgte de å snu på flisa. Det gikk rett hjem blant
Brannsupporteren.

Når Brann ledet 7-1 så fortsatt de: "Vi e Brasil, dokke e Tyskland", med en klar forbindelse til den legendariske VM kampen i Brasil VM 2014 når Tyskland karnøflet hjemmelaget 7-1 i semifinalen! Veldig artig og lite høytidelig av de blå/gule sunnmøringene. Kunne alle supportergrupper hatt like mye selvironi som haramsguttene så kunne NFF blitt nominert til Humorprisen. 

Outzide
Outzide er navnet på Emblem fotball sin Twitter-konto. Brannmann satt ringside når hjemmelaget tapte stygge 0-7 hjemme mot seriesuser Stordal/Ørskog. Det var så total dominans at alle bare ventet på at 90 minutt skulle gå.

Emblem oppdaterte Twitter-kontoen etter kampen slik: "Slutt 0-7. Alle fikk spille"

En nydelig melding synes Brannmann. Her var det bare å takke og bukke og ta kvelden. 
Som premie vant Emblem neste kamp borte mot Giske 0-4. Slik er fotballen av og til. 

Litt om litt

Denne gangen blir det ingen seriegjennomgang. Men et par bemerkninger til noen lag er på sin plass.

Brann ser ut til å finne sitt egentlige nivå nå. Nå vinner de og taper som normalt, men Brannmann håper virkelig at de styrker laget i sommer slik at en faktisk kan være med å kjempe om metall til høsten.

Hødd med synkelodd i det siste. Håper noen kan hjelpe til med endring!

AaFK Fortuna har virkelig skapt et håp om opprykk. Tenk om damene skal ha byens eneste Topplag neste år?

Det er fest og morro når Rosenstyret snubler gang på gang. Tenk om elendigheten fører dem til OBOS! 

Brattvåg, AaFK 2 og Spjelkavik er alle på nedrykksplass før høsten setter inn. Hødd 2 og Volda holder seg så vidt svømmende over streken. Dette kan bli tidenes opptur om lagene får vind i seilene!

Herd og Ørsta står likt med 28 poeng etter vårens kamper. Dette kan bli spennende!

Stordal/Ørskog ser ut til å ha festet et spennende grep om opprykk til 4.div. Men med høsten kommer tiden for studenter å flytte. Hvordan det påvirker fjordingene blir spennende å se.

Hasta la vista og på gjensyn!
    


 

Kommentarer