Nye stikk for LAN


Målmusikken stilnet for LAN

Brannmann må innrømme å være ørlite grande inhabil i LAN saken. Jeg var nemlig kjøkmeister i bryllupet til broren en gang på 90 tallet, og har bare godt å si om akupunktøren fra Volda. Nå håper jeg han får hvile ut og ha fine dager i sunnmørsfjellene denne sommeren, og kanskje stikke noen trøtte voldinger til bedre helse. Så tenker jeg at Sunnmørsposten har bidratt til det som fotballen dreier seg om - engasjement! Litt fake news krydrer tilværelsen, selv om det er sårt når det handler om folk sine arbeidsplasser. Jeg kjenner opp til flere som lot seg provosere over Sumpens tjuvstart når de meldte om LAN sin avgang mange døgn før det faktisk skjedde. Nå fikk de rett til slutt. LAN slipper nå pendling til byen, og kan heller konsentrere seg om sønnenes gulljakt i Eliteserien.

Brannmann fossror

En ellers digital oppegående Brannmann gikk på en skikkelig flau smell i forrige blogg. Jeg har fullstendig oversett at ordet "ROBOT" har blitt brukt i markedsføringen av Sunnmørsposten nye fotballROBOT. Det er selvsagt en robot som skriver nyhetsartiklene fra kampene i distriktet, ikke lett dyslektiske og subjektive oppmenn som har nok å gjøre om de ikke må fortelle kreti og pleti om pinlige hjemmetap og andre fadeser. Sånn har det blitt altså. Snakk om å skrive sin egen grav Sunnmørsposten! Brannmann er allerede i gang med å starte avis. "Sunnmørsroboten" kommer i salg i løpet av kort tid. Null journalister ansatt. Her blir det kun nyheter skrevet av roboter. Dette fikk jeg opp når jeg bad CHAT GPT om en kommentar om LAN sin avgang forrige uke:


Med andre ord, robotjournalisme skal du vokte deg vel og lenge for!

Oldenborg 3 mener alvor!
Laget til The Son mener alvor når målet er Eliteserien på rekordtid fra sin nåværende tilstand i 9.divisjon Oslo. Fredag ble bortelaget Skaubygda sendt ut av byen med 0-20 i sekken The Son puttet seks mål, og fikk sin hyllest på lagets instagramkonto.

Spiontur til Spania
Med krålende gange og suspekte solbriller entret Brannmann Estado Olimpic Camilo Cano i den spanske byen La Nucia. Sammen med ca 400 andre skuelystne, skulle dette viktige bunnivået i spansk nivå tre bivånes. Hjemmelaget lå rett over streken, mens bortelaget Calahorra måtte vinne resten av kampene for å unngå nedrykk. Bortelaget hadde busset 570 km fra nord-Spania, og sammen med fem supportere angrep de kampen med liv og lyst. Stadion hadde tribuner på begge langsider, med tak på hovedtribunen. Med priser på 10 Euro med tak og 5 Euro uten tak var valget enkelt for en bleik sunnmøring. Det ble uten tak. Det viste seg at flere sunnmøringer hadde tatt det valget. Selveste Reidar Vågnes hadde tatt turen for å se fotball i Spania, og det ble en hyggelig passiar med den evige legenden fra Langevåg.

Det viste seg fort at La Nucia hadde spillere med et høyere toppnivå en Calaharro, og fem minutt pause sklir et frispark gjennom hele feltet og rett i mål. Gåååååååååål ble ropt over høytaleranlegget. Men før speaker hadde fått pusten igjen stod det 1-1. Et fin gjennomspill til spissen, som mest trolig tok med ballen med hånden og bang - 1-1.

Slik ble det til pause. Etter pause var det igjen jevnt, men La Nucia hadde en bred og god benk, blant annet nr 7 som kom inn og oppførte seg som Maradonna (i positiv forstand). Nr 22 Gomez scoret sitt andre mål 10 minutt før slutt. Kampens andre mål som hadde blitt annulert med VAR pga heands.

En artig opplevelse som endte med et La Nucia skjerf i kofferten og en stjerne i margen på appen Flashscore. 




En hyggelig gest til slutt. Alle bortelagets spillere kom og gav klem til alle de fem bortesupporterne!



Nå til ukens kamper:

Eliteserien
Brann var oddsfavoritt borte mot Rosenborg, noe som i seg selv er fullstendig usannsynlig historisk. Men bookmakerne vet hva de gjør, og Brann bare rullet over de ynkelige skuespillerne fra Trøndelag Teater. Takk til NFF for en god dommer. For noen måneder siden så hadde RBK fått straffe på alt som var av berøring innen for 16 meteren. Når det gjelder Rosenborg så begynner vel Brannmann å få rett i at Rekdal er best som trener når han får lag som skal komme bakfra og ikke ha store forventninger på seg. Er han god nok til å bygge et lag som alle forventer skal være best i landet? Og når ikke Rosenstyret fikk fart på sakene mot middelmådige VIF engang, ja da blir det gøy å høre podcaster om Rosenborg fremover!

Molde fikk sin etterlengtede seier mot AaFK, og Bodø vinner forventet mot Odd.

Mandag fikk vi se grunnen til at Brann ikke blir et topplag i år. Å rote bort poeng mot Sandefjord er ikke lov om det skal bli medaljer. Greit, vi rundspiller hvalfangerne, men det blir for unøyaktig og småfikst foran mål. Blir nok bedre neste gang!

Borettslaget
Det ble en målrik lørdag der Ranheim og Kristiansund befestet sin posisjon som opprykksfavoritter. Hødd fikk solstikk på Sørlandet etter en god start på kampen. Ble sendt hjem fra Kjevik med 2-4. Artig også med Moss som vinner hjemme. Opprykkslagene har plassert seg høyt på tabellen!

Fortunaserien
Man kan bli ganske oppgitt når store Ålesund tar Mørelinja til Hemnkjølen og presterer å tape. Erre mulig liksom, men ja, det er mulig. Heldigvis er sesongen lang, og alle lag skal innom de svake kampene. Så får vi håpe at det ble med det ene unødvendige tapet i år...

Postkasseligaen
Brattvåg hadde vel håpt at VIF 2 skulle stille samme lag som mot Arendal, men den gang ei. Dermed ble det 0-1 tap mot østkantgutta. Helt utrolig at lagene finner seg i denne andrelagsfotballen i Norge. Det slår ufattelig urettferdig ut når Arendal vinner 11-0 mot 14 åringer fra VIF, og Brattvåg i runden etter må møte sure A-lagsspillere - Viva Revolusjon snart?
AaFK 2 var også i Oslo og møtte Kjelsås.

Tippeligaen
Volda har tøffe dager nå, men kan de nå hente hjelp fra den hjemvendte bestefar LAN? Tiden vil vise, men nå er det lenge siden det ble gode opplevelser for grøntrøyene. Hødd 2 og Spjelkavik

Twitterliga 1
Kun Ørsta står med full pott etter tre runder. Denne uken hadde divisjonen flere overraskelser på lur. Solen har begynt å skille i Langevåg etter en lang vinter, og med det kommer seieren mot gode Bergsøy. Herd fikk fart på kula mot Hareidslandet, Sukkertoppens venner tapte mot det andre byfjellet, Aksla. Tro kan flytte Sukkertoppen, og denne seieren var nesten et slikt under. DeoRollon gjorde kort prosess på Norborg og Hovdebygda var på sykkeltur til Volda og knekte andrelaget til studentene. 

Twitterliga 2
Emblem kom seg månebedåtten ned på jorda etter 1-2 tap mot andre sida av fjorden. Sykkylvingene samler fortsatt sine beste menn fra alle smågrendene i kommunen, og dette er menn som er vant til å kjempe for sine arbeidplasser i industrien der borte. Imponerende å slå selveste Emblem! Ørskog/Stordal fortsetter sin flight mot himmelen, og vinner lett på himmelens sorte Ravn. Bak der så observerer jeg at Ellingsøy, Stranda, og Giske har fått heng på topp 6 i divisjonen. Sande bør raskt og med en gang bytte tilbake til Larsnes/Gursken, og det nye navnet ser ut til å bli for tørt for denne ligaen. 


Dett var dett. Ny fotballuke kommer ganske så raskt, så her er det bare å henge på om du målet skal nå.
  
hits

Kommentarer