Kjekt å komme hjem!




Oppdatert mandag 1.mai.

Det sies nå at LAN partyet er over på Color Line. Skulle det stemme så vil Brannmann lansere sine egne kandidater før andre starter kjøret:

1) Ole Gunnar Solskjær - ikke noen bombe at hans navn dukker opp. Datra spiller på laget og og mannen har kjøpt seg hus på Åse
2) Sindre Knudsen - Har holdt Emblem i 4.divisjon i mange år, en prestasjon for en bygd uten bedrifter. Da blir det gøy på kamp!
3) Kjetil Knudsen - Vi e som pepper når du ber om salt
4) John Arne Riise - Statuen er allerede på plass

Det var rett og slett koselig å entre bloggarenaen igjen forrige uke. Gode klemmer fra Hovdebygda blant annet, en klubb som har tatt opp kampen for å skape oppmerksomhet rundt produktet sitt. Dette er jo en klubb som er rigget for høyere divisjoner siden de har flyplass i oppkjørselen til stadion. Her kan Messi, Haaland og andre verdensstjerner lande med flyene sine, spille kampen, og stille og rolig forlate garderoben uten å måtte ta buss gjennom en travel metropol. 
Kan også informere om at første blogginnlegg har litt lest av 495 mennesker og generert 0,05 øre på google ads kontoen min! Takk for innsatsen. 

SumpenRobot
Sunnmørsposten tilbyr en ny tjeneste på nettsiden sin. Lokalfotball-robåt. Her kan alle skrivelystne fotballfolk finne seg et lag og dundre løs på tastaturet etter hvert som kampene blir spilt. Dette fører til at vi som lesere kan få et mangfold med dialekter, språkvarianter, bokmål og nynorsk, 
ord delings krydder osv rett inn på skjermene våre. Her kan du og jeg rett og slett blir journalister i selveste Vigrabibelen! Og kaoset har allerede startet. Brannmann elsker selvfølgelig tiltaket, og overskriftene konkurrerer om å få den største oppmerksomheten: "Målshow fra Guard/Rollon" (fra klassen Gutt 13 år), "Dobbel fra Rusten for Stranda" (5.div), "Emilie Langlo bøttet inn mål for Norborg/Brattvåg/Ravn" (klasse j15).
Her MÅ bare Brannmann følge med, og kanskje kan jeg herved utlyse en intern konkurranse om den beste og heftigste overskriften? Jeg håper SMP har en form for moderator på dette forumet, ellers kan det ut over sesongen bli mange hetetokter for leserne. Feks "Såpekokere fra Emblem hadde dommeren med seg i 10-0 seieren mot Ravn" - (klassen jente 7 år) osv....

Eneste jeg savner med tjenesten er liveoppdatering underveis i kampene. Kommer det mon tro? Renger med at Stenerud svarer på ett eller annet forum der ute.

Dugnad!
Vil du hjelpe Brannmann å bygge en lekende base med morsomme og gode klipp fra lokalfotball? Endelig kan du få dele filmklippet med han som snublet i linjedommeren, eller perlescoringen fra 134 meter. Måsen som trodde ballen var et reir osv. Del klippene dine med Brannmann, så publiserer jeg det på Brannmanns TikTok kanal - "Grassroot fotball". På denne måten kan vi bygge opp en morsom base med hyllest til breddefotball. 

Send klippet ditt på Messenger til en venn av Brannmann som heter Per Gunnar Hamnøy.

Aune med egen salme
Ut av dvalen, opp på salen. Plutselig er tjuagutten Aune inne i varmen igjen. Han score mål i norges land, og sender Brann til himmels igjen. Hyr denne vakre hyllesten i salmeform om den unge Brann-spissen



Så til ukens kamper:

Brannmann fikk se et Brann som vandret seg enkelt til cup-finalen med 2-0 på hårfine bærumsgutter. Nå venter Lillestrøm i finalen, og en fullstendig åpen finale etter mitt begrep. Har noen en billett til en stakkars sunnmøring med røde klær, så ta kontakt!!

Eliteserien
Brann gav bort seieren mot Bodø Glimt, men det skulle da bare mangler. Det er rimelig uhøffelig å komme rett fra Borettslaget og opp til verdens beste Bodø og hente tre poeng. Derfor var dette en klar plan fra Brann - først vise hvor god vi er, og så kan hjemmelaget få skinne etterpå. AaFK kan godt spille i sort/hvitt de kommende kampene, for så grått og kjedelig som laget er nå kler ikke de lekne orange draktene. Selvtillit er nok nøkkelordet her. Da MÅ Brannmann få lov til å komme med sitt beste råd (som ikke Lars Bohinen hørte på sist AaFK rykket ned): Avtale en treningskamp mot Valldal eller noe lignende - kjenn på hvordan det er å score masse mål. Lag fest i bygda og slå ut håret!! Ha det kjekt med fotball og ikke la det bli så mye alvor. Guttene kan å spille ball, men med sekk på ryggen blir det litt vanskeligere en nødvendig. Få fram leken.

Jeg registrer også at det denne med høye spark opp i ansiktet til motstander har blitt en trend. Dommerstanden har ikke tilpasset seg denne trenden. Handlinger som på gaten hadde ført til fyllearrest får passere på fotballbanen. Jeg tror det er fordi dommerstanden har blitt så hardhudet og røffe at slike hendelser er dagligdags i miljøet de vanker. Den dagen første hode triller, så KAN det være at de blir beordret bort på skjermen for å ta en titt. Den som lever for se. 

Jeg må også bare få si at Eliteserien er fantastisk. Tenk at vi kan få kamper som ender 7-3! Tenk om alle kamper MÅTTE innholde minst 10 mål. At kampene ikke er ferdig før vi kommer til 10 mål! Det hadde vært i Brannmanns ånd. Takk for underholdningen Viking og HamKam.

Til slutt er det litt trist at ikke jeg får tynet Rosenstyret litt. De er like grå som de orange, og eneste trøst er at de allerede spillere i sort/hvitt. 



Borettslaget
H Ø D D aiaiaiai imponerer! Den unge treneren til laget ser ut som en nyforelska skolegutt når han blir intervjuet etter kampen. Kniser og er litt beskjeden på lagets vegne. Sjarmerende oppførsel på guttene fra havet!

Fortunaligaen
Kontrastenes bilde. Dette er fra garderoben til AaFK Fortuna etter 6-0 mot Grei! Den radikale motsetning til herrenes mer famøse garderobe 80 meter lengre nord på Color Line. Kan Fagermo klare det i år? Det ser slik ut! Brannmann heier!

Postkasseligaen
Brattvåg ramlet ned på nedrykksplass med 0-3 mot bedriftslaget til Vard i Haugesund. AaFK 2 spiller mandag mot Blueslaget Notodden. 

Tippeligaen
Vanskelig helg for de tre sunnmørslagene. Vika var eneste som fikk med seg poeng med 1-1 hjemme mot en av brødrene Dal (sjekk selv). Hødd 2 og Volda fikk hver sin nedtur. Brannmann håper på opptur snart.

Twitterliga 1
Skal hallen i Osane stå ferdig samtidig som Sif/Hessa feirer opprykk til Tippeligaen? Fotballaget ligger sikkert bedre i rute en kommunen, men er de rask så kan det skje! Laget har i alle fall to seiere av to mulige. Denne gangen var det sterke Norborg som ble slått 1-2 i Uggedalen. Rådhuset i Ørsta skjelver nå. Ørsta har vunnet to på rad, og laget drømmer om å bli norges beste nynorsklag. Bergsøy har også los på opprykk med to seiere, men Langevåg sliter med å komme ut av startblokka. Brannmann mangler i den anledning en freesbee som ligger i vannet 30 meter bak østre mål på kunstgressbanen. Finnerlønn utøves med en god klem! Ellers er det godt gjort av BH å krige inn U mot Rollon. Dermed er poengfangsten i gang for rosenborgtrøyene.

Twitterliga 2
Det ble seier borte i sandkassa i Gurskebotn for Emblem. Dermed har Porto og Milan draktene fått en flying start! Må bare få gi full kred for fantastisk oppdatering på Twitter! Ørskog/Stordal (heretter ØSS) surrer videre og lever også opp til forventningene. Denne gangen var det Spjelkavik 2 som fikk unngjelde. Regner med at Tøsse og co hadde avtalt med bøndene i Stordalen at torsdag kveld var et høvelig tidspunkt for gjødselspredning. Eller lever Giske både på Twitter og banen. 5-0 mot Bergsøy 2 lar seg høre! Sykkylven står også med full pott, så det tegner seg til å bli en divisjon med mye fart og spenning!

Kommentarer