Color Line Camping



Hei igjen fotballfolk! Dagene nå i mai er ikke kjedelig. I tillegg til breddekamper hver dag så avsluttes mange av de store seriene i Europa. Og som et hvitt melisdryss spilles Norske toppkamper på løpende bånd. "Livet er IKKE kjedelig for den som er glad i fotball"! Denne bloggen slippes FØR 16 mai kampene, omtrent samtidig som Ørskog/Stordal publiserte vaffelbilder fra Ørskogbanken arena og 2-2 mot Giske.

Color Line Camping
I dag skal jeg være litt moralistisk. Skikk og bruk er to gode ord der betydningen bør slipes ned. Innholdet i dette begrepet bidrar til at det norske folk har en felles norm på hvordan vi er mot hverandre, oppfører oss, snakker til hverandre osv. Skikk og bruk endrer seg selvsagt gjennom tidene; både til det bedre og til det verre. I fotballens verden er det nå skikk og bruk å hilse på hverandre før kamp, og alle sentrale aktører utfører handshake for peace før kampen. 
Ungdommer har til alle tider hatt behov for å utfordre skikk og bruk, noen er naturlig for deres utvikling. Her må vi være rause og stå støtt slik at de unge har stabbesteiner som holder de på veien ut utbrytertiden.
Her må også de som JOBBER med fotball være obs, og i dag har BRANNMANN et par pekefingre og dele ut. 
På Color Line blir det nå campingtilstander når en skal slå opp telt utenfor stadion der du kan få kjøpe øl. Hvorfor det? Hva er poenget her? Hva har øl og fotball felles? Et av de største samfunnsproblemene vi har er alkohol og rus. I de fleste norske familier har en mennesker som må håndere dette problemet. Hvorfor kan ikke fotballarenaen være et fristed for alle de som ikke trenger denne påminnelsen om alkoholens utfordringer. Jeg tror ikke i seg selv at et øltelt utenfor stadion fører til mye fyll på tribunene, men signaleffekten til alle de som hver dag er bekymret for rusbruk er så forbaska unødvendig. Kjenner jeg blir eitrende over dette. Gi de som har vonde erfaringer med rus et fristed! Hvorfor må AaFK utsette alle disse for dette? 

Dansk kommentar
Pekefinger nummer to er språkbruk. I skikk og bruk verden ønsker vi at barn og unge skal føre et dannet språk. Banning og rasisme etc på fotballbanen er stort sett fy i barne og ungdomsfotballen. En av de mest populære fotballpodcastene "Spiss vinkel" til TV2, med Eirik Hjelvik og Yaw Amankwah er et friskt pust inn i alle podcaster som handler om norsk fotball. De løfter sendingene med en god og lett tone. Men det er EN ting jeg skulle ønsket de tok bort. Innimellom har de små jingler med kommentarer sagt av fotballfolk. En av disse er en stygg kommentar på en dialog mellom to spillere på Odd og Stabæk. Det er vist nok sagt på spøk, men i Spiss Vinkel kontekst blir det rene ord for pengene. 

Poenget til Brannmann er at i en G14 kamp KAN noe slik bli sagt. Men et slik utsagn i en G14 kamp ville ført til utvisning - ikke akseptabel oppførsel. Hvordan kan da et viktig medium som TV2 bli med til å slipe ned skikk og bruk på denne måten? Det er helt klart at her legitimerer TV2 denne måten å snakke på, og dermed gjør de jobben mye verre for de som skal stå som stabbesteiner og veilede unge.

Til Eirik og Yaw: Ta bort denne kommentaren om dansken, så står dere igjen med norges beste fotballpodcast etter Ballspark:-)

Nå ble det nok moral. Over til fotball!

Eliteserien
Lillestrøm tok fredag en slik seier en må ta dersom man skal vinne gull. Adams scoret 1-0 i det 93 minutt mot Odd! Brann nærmer seg nå det nivået jeg tenkte de ville være på denne sesongen. Samba mot de svakeste (stakkers AaFK 4.juni!) og så går det tråere mot de lagene som har piggtrå i forsvar. At Rosenstyret vakler er som vanlig deilig, men det er også noen sympatistrenger i bevegelse når jeg ser en voksen Rekdal være preget over perioden de er. AaFK fortsetter blankingen. Fiskerstrand IL var for noen år siden i samme situasjon, og da bestemte de seg for å prøve å gå hele sesongen uten å score mål. Det endte i fiasko siste kamp borte mot Vigra. Da tok ei vindkule tak i ballen og sørget for et fatalt bortemål. Det er blir nok tap igjen på 16 mai mot Molde. Viking, Tromsø og Molde befester også sitt solide inntrykk for tiden, mens verdens beste lag nord for polarsirkelen fortsetter sin triumfferd. 

Borettslaget
Hødd klorer seg fast på kvalikplass etter 1-1 mot Møss. Det er så jevnt enda her i denne divisjonen, at det er umulig å spå hvordan dette skal gå. Artig liga!

Dame1
Enten har de hatt spillefri, eller så har Fortuna de tapt så mye at ingen har turt å skrevet noe om det...

Postkasseligaen
Endelig poeng igjen for Brattvåg. Men det er såvidt båten bærer. Vonar på betring når varmen kjem til havgapet. AaFK 2 har to knepne tap nå. Det unge laget møter mye voksen motstand, så at de henger med slik det gjør er imponerende.

Tippeligaen
Hødd 2 klarer seg best av sunnmørslagene. Spjelkavik gikk på en skikkelig karamell mot FunnefossVormsund (hvem har funnet på et slikt navn på et fotballag). Volda har ikke scoret på fire kamper, men sist ble det 0-0 mot Førde. Kan de ta igjen AaFK i antall kamper uten mål? Hødd 2 var på riksforsamlingen på Eidsvoll og fikk 1-4 med på toget hjem.

Twitterliga 1
Plutselig har Langevåg våknet! 3-0 borte i Hovdebygda blir det poeng av! Ørsta fortsetter også sin seiersgang gjennom Twitterliga 1 med 5-1 borte i Uggedalen. Sif/Hessa svømte over fjorden til Fosnavågen og fikk med seg seier hjem. Imponerende synes Brannmann! Rollon er ute på en liten galei for tiden. 1-4 mot nabo Aksla gjorde nok ikke godt. Nå henter de målfarlige Anders Waagan, og da snur kanskje ting igjen i Larsgården? Aksla har fått en flying start i divisjonen, og bak AaFK er det kanskje Aksla som har det mest typiske Ålesundsnavnet på en klubb? Blindheim må bytte liga med Emblem om de fortsetter slik, og Volda 2 blir nok også for lett i år. Herd jager toppen etter 4-0 ved Rotsethornets fot. 

Twitterliga 2 
Det ser ut til at denne divisjonen blir tøff og artig å følge med på i år. Veldig mange lag kjemper om toppen, og nivået er også godt. Denne runden vinner både Valder, Emblem og Ørskog/Stordal med god margin. Sykkylven rotet bort 2 poeng i krigen mot Stranda. Stidsmennene på Giske vinner også solid, og når de i tillegg fanger vakre mål på film på Twitter blir Brannmann imponert. Send gjerne over neste gang så kommer målene på TikTok-kanalen @grassrootfotball

Oslo 9
Mitt lag i Oslo, Oldenborg 3 har enda ikke sluppet inn mål i årets serie. 0 baklengs på 3 kamper er imponerende. Fredag ble det 0-0 på en humpete Norwaycup bane på Ekeberg. The Son på sidelinjen med en føling i låret


Da er det bare å rigge seg opp til 16. mai kampene!

Kommentarer