Brannmann på Oslotur

Dette er klasse:-)

Kan ikke bli bedre oppfordring til å komme på kamp!

Hei igjen fotballfolk! Aller først i dag må jeg vise to deilige lokale klipp fra Stranda og Giske!

Brannmann i Oslo

Den siste uken har vært hektisk. Brannmann har fått henvendelser fra hele verden om hvor i all verden blir det av neste innlegg. Brannmann selv kjenner på utrolig frustrasjon over tidspress, for det har vært så veldig mye gøy å formidle den siste tiden. Det har vært som å løpe rundt og rundt en smågodtdisk, uten å ha tid til å stoppe opp å løfte av lokkene.

Men NÅ kommer det!

Som du sikkert fikk med deg ble det ingen cupfinale i Oslo på meg. Grunnen var en nær forestående Oslo tur i etterkant av cupfinalen. Barna sine aktiviteter har alltid vært viktig for meg, og jeg elsker å være til stede i det de holder på med. Når de var små var jeg trener og oppmann i mange ting jeg ikke kunne, bare for å kunne være tett på. Det eneste jeg koblet meg av var min datters ballett karriere. Helt greit at hun danset, og veldig kjekt å kjøre jentene til og fra danseakademiet. Men et stort mareritt når truppen skulle ha sine laaaange seanser før jul i Parken kulturhus. Tre lange timer med forstilling, kun for å se min håpefulle stå på tå i 20 sekund før hun måtte av igjen. Og tillegg måtte jeg svi av dyre summer for billetter til hele familie for å bivåne det hele. Ballett ble heldigvis byttet ut med fotball:-)

Og fotball har det blitt mye av heldigvis. Og når Oldenborg 3 skulle spille få dager etter hysteriet på Ullevål, fikk cupfinale være cupfinale. Dagen startet med kampmat hos The Son og hans "frue" i en penere del av Oslo. Et par timer før kampstart vandret Brannmann hvileløst rundt om i storbyen før han gikk ombord på linje 5 til Sognsvann. På vei til holdeplassen "Kringsjå", passerte vi Ullevål. Storstua stod enda og dirret etter skjelvet 20.mai. Jeg drømmer om nytt eventyr i desember! På Kringsjå tuslet jeg av toget. En lett vandring gjennom studentboligene ved idrettshøyskolen, førte meg til slutt frem til anlegget til Lyn Fotball. Et fint anlegg - kilt mellom skogkanten og studentblokkene. Med klubbhus, speakertårt og god tribune har vestkantklubben ting på stell. Jeg måtte selvsagt inspisere litt anlegget, og en tur opp i tv-tårnet for å få oversikt måtte til. De to lagene varmet opp til høylytte kommandoer fra begge lag sine trenere. I 9.divisjon ser du raskt en god kombinasjon mellom spillere som "har det enda", og spillere som nyter sin karrieres solnegang. Kamplederen ankom banen, en mann med sør-øst europeisk opphav i 60 årene som så ut til å kunne bli et lett bytte for begge lag. 

Når kampen startet var tribunen fylt opp med 10-12 spillerfruer til Oldenborg 3, samt noen skadde spillere. Lyn 2 hadde like mange supportere som tallet du nettopp leste - 2. Men de laget mer liv en Stormen en middels kampdag. 

Lagene gikk ut i et godt tempo, og The Son skulle nok vise far at gamle kunster sitter. Hele fire skudd over og utenfor på de første 15 minuttene vitnet om en ivrig Sunnmøring for kvelden. Det ble mange tette dueller og mange frispark etter hver. Når den gode nr. 10 på Oldenborg 3 sparket ned Lyn 2 sin kaptein, ble det lyn-nedslag på Kringsjå. Det var også da omgangens høydepunkt kom. Dommeren fikk slik kjeft (det var jo ikke han som sparket, så dette skjønte jeg ikke helt) at han til slutt holdt for ørene med begge hendene. Dommeren trengte ikke denne kjeften, for han klønet bare litt med å finne det gule kortet. Omgangen endte 0-0. Unikt resultat i 9.divisjon.

I andre omgang fortsatte kjeftingen. Men da var det dommeren som klikket. Kapteinen på Lyn 2 klaget litt for mye, og plutselig klikke det for dommeren. Han gikk ned knestående og gestikulerte, frustrert over den unge mannens klagesang. Og da ble det slutt på klagesangen.

Oldenborg 3 viste etter hvert hvilket lag som var best, og særlig fikk venstrekanten fritt leide til mange innlegg. Det var på et av disse at jeg fikk full valuta for bilturen til Oslo. På et innlegg var The Son raskt fremme og tuppet ballen mellom beina på keeper. 1-0 til OB3! 


Resten av omgangen ble relativ udramatisk, og når skumringen la seg over Olympiatoppens mange anlegg, blåste dommeren av toppkampen i 9 div. Oslo. Spillerfruene og Brannmann jublet heftig når laget kom hånd i hånd bort til oss og takket for støtten. Vakker gressrotfotball en maikveld i Oslo.

Brannmann håper på nye øyeblikk med de blå/hvite til høsten.
Flott arena i skogkanten av Oslo

Ærverdige greier

Gutta på do før kamp

Vill jubel med fotballfruer og skadde etter kamp

Fotballfruer i solnedgang



Eliteserien
Nå må jeg faktisk ikke gå i fella og tro at det er dagligdags at Brann skal vinne viktige kamper. Det som nå skjer skal egentlig ikke skje. Vi er favoritter til alt vi stiller opp i, og vi vinner som vi vil - også mot Rosenstyret. Søndag venter AaFK i Ålesund, og Brannmann er faktisk sterk optimist på at det kan bli meget stygt for de orange. Her snakker vi 0-5 til Brann på Color Line!
Bodø asfalterer Viking 5-1. Tredje kamp på rad mot Viking at Bodø scorer fem mål! Molde fikk det endelig til mot Sandefjord, og Fula og Vif tuller det til for seg selv. Nei dette ser bra ut med tanke på medalje!

Borettslaget 
Hødd har hengt godt med så langt i OBOS, men vi ser vel tendensen til at laget skal være glad om de overlever i divsjonen. Holdt lenge på Norges minste rovdyr fra Grimstad, men kom til kort til slutt. Det har skjedd en radikal endring i Kokosligaen OBOS i år. Plutselig har lagene tatt hensyn til det som kalles forsvar. Fredrikstad har feks bare åtte mål på 10 kamper, og fire mål baklengs. Start er et hederlig unntak med involvering i fire mål i snitt pr kamp. Det renner ikke inn så mange mål som det har gjort før. Jeg håper dette blir slutt med pronte, og at disse kampene MÅ ha minst 10 mål før de regnes som ferdigspilt. Uansett, Fredrikstad og Kristiansund leder uten å imponere. Det er egentlig ingen av lagene her som har vist at de er soleklare kandidater. Derfor er det som vanlig rekordjevnt i ligaen. 

1 divisjon kvinner
Aafk Fortuna er endelig på vinnersporet igjen etter 2-0 mot Grandtanten fra Bodø. Ekstra hyggelig er det med publikumsrekord på Color Line for damene! Topplaget Tromsø tapte, så da er det lys i opprykkstunellen igjen.

Postkasseligaen 
Brattvåg snur en svak trend og knuser krabbekokerne fra Flekkerøya 4-0! Da holder de hodet over nedrykksstreken! AaFK 2 få fine 1-1 bort mot Fagermos reserver på Oslo Øst. 

Tippeligaen
Alle "våre" tre sunnmørslag ligger på trygg grunn etter syv kamper spilt. Volda har fortsatt bare en seier, og tapte 3-4 denne runden hjemme mot Lillevannets venner fra Spjelkavik. Hødd 2 ble 1-4 fattigere hjemme mot Molde 2.

Twitterliga 1
Ørsta har tre poeng og en kamp mer spilt en Herd. Det betyr at forhåndsfavoritt Herd er på skuddhold i den spennende sunnmørsligaen. Bergsøy ble hakket for sterk mot Ørsta og tok en sterk seier her. Hovdebygda troller videre etter 4-0 mot paralyserte Rollon. Det kan jo være at Rollon savner oppgjørene mot Emblem så mye at de velger å rykke ned for å møte dem igjen? Blindeheim har nok samme planen, selv om de rappet med seg et poeng mot Brattvåg 2 (tok ikke med Norborg for å se om det vekker harme i etterkant:-). Volda 2 er også solid med 4-2 hjemme mot Atlanterhaveparken.

Twitterliga 2
Emblem fikk en knekk når de møtte termogutta fra Stranda. 1-0 til Stranda høres ut som et typisk krig Stranda vinner i en ganske heftig kamp. I rapporten er det notert seks gule kort, så da er det vel som det skal være. Fjordland burde sponse denne ligaen, for nå tapetserer Stordal/Ørskog, Sykkylven og Stranda de tre øverste plassene. Vikingen fra Giske smeiser til med 5-3 mot Rollon 2 og henger godt med i toppen enda. Emblem er også på skuddhold. Rollon er dermed nest-nederst med begge sine lag. Kanskje er det Emblem 2 som logger i 6.div? Vi merkes oss også 1-9 for Valder hjemme mot Stordal/Ørskog... 

Da får det være nok for i dag. Dersom du er på TIKTOK så følg gjerne kontoen GRASSROOTFOTBALL. Her legges det ut små klipp fra kamper Brannmann ser, og DU kan også få dine lokal klipp ut her. Send til Brannmann på Messenger til en som heter Per Gunnar Hamnøy (så videresender han det til meg).

Da snakkes vi kanskje på AaFK-Brann på søndag!!

Kommentarer