Akor Adams, en hedersmann



Brann er norgesmester!
Fra sofakroken fikk Brannmann surfet inn NM-gull 2022. Jeg hadde billett til kampen i Oslo, men skal komme tilbake i neste blogg hvorfor jeg ikke dro.
Du er sikkert lei av å lese om Brann i alle media, derfor skal jeg fortelle en litt annen historie fra cupfinalen. 

Etter at Brann hadde vunnet, Lillestrøm hadde mottatt sølvet og stått æresvakt for Brann når de skulle opp å motta gullet, tuslet de gule og sorte i garderoben uten å se at Brann fikk sin fortjente kongepokal. Brannmann forstår forsåvidt at Lillestrøm ikke orket å se Brann juble, men EN mann fra Lillstrøm sto igjen for å applaudere vinnerne - Akor Adams. Rett under et jublende Brannlag står en enslig nigerianer på 23 år og klapper til seierherrene fra Bergen. Det synes jeg er flott. Rett etter kampslutt satt samme mann med drakta over hodet og gråt sine modige tårer. Men likevel manner han seg opp og hyller sine overmenn fra Bergen. Slikt liker Brannmann! En ekte idrettsmann  


Hvordan kom Moses over Rødehavet? Han fikk straffe!
Godt ut i kamp åtte fikk AaFK sitt første mål for sesongen, og Bibelsk nok var det selveste Moses som dyttet ballen i mål. Bibelens Moses var en kar uten stor tro på seg selv. Han mente om seg selv at han verken hadde talegave eller ledergave. Men med Guds lovnad gikk han til verket og førte sitt folk til landet som fløt over av melk og honning.
Overføringen til Ålesunds Moses er ikke så lett, men jfr forrige blogg leder nå Moses laget sitt til landet som flyter av øl. Brannmann var ikke innom nyvinningen, men håper uansett håper jeg at ølteltet blir med den ene tappingen og avvikles til neste kamp. Til eksempel er det en god grunn til norske arenaer og drakter ikke er full av bettingreklamer. Betting blir regnet som et stort samfunnsproblem pga alle som tipper utenfor sine egen rammer. Og da er det selvfølgelig stor ironi at ølkranene renner siden dette er Norges største samfunnsproblem.

Stryk i geografi
Jeg hører mange fotballpodcaster gjennom uken, og her om dagen overhørte jeg to oppegående trøndere som snakket om hvilke byer som hadde de dårligste fotballtradisjonene i Norge. Jeg gremmes over det jeg hørte. Dialogen gikk omtrent slik: "Ka tenk du om Ørsta da? Dei e itj bra" Så sa den andre: "Ja, kor e Ørsta da? Ligg itj de ronjt Skjåk eller Toten eller noe slikt"! 
Hvor i all verden har dere vært i hele deres liv! For det første er Ørsta ingen by, det er heller ikke Skjåk. Skjåk er 16 mil fra Ørsta, og 41 mil unna! På Toten har du Gjøvik, og så har vi OBOS laget Raufoss. Det er så "attesnøva" geografiske kunnskaper at her må en faktisk ta en ørliten stopp i bakken før en starter å snakke om temaet. By the way leder Ørsta 4.divisjon Sunnmøre for tiden, så plutselig må kanskje fotballnorge forholde seg til mer en Vassendgutan, Rotlaus, Kjellen og Ivar Aasen!
Brannmann kan hjelpe den anonymiserte podcasten litt: Hva er Norges svakeste fotballbyer med over 10 000 innbyggere? Her er listen:

nr 5: Kopervik (Karmøy): 11574 Innbyggere. Har lagene Åkra, Torvastad og Koparvik i 4 div
Nr 4:Askim: 14594 innbyggere: Askim spiller i 4.div
nr 3: Harstad: 20920 innbyggere: 4 divisjon
Nr 2: Lillehammer: 20993 innbyggere: 4 divisjon
Nr 1: Kongsberg: 22471 innbyggere: 4 divisjon
(Så finnes det mange kommuner og tettsteder med innbyggertall over 10 000 som ikke har bystatus)

  
Her er rundens kamper:

Eliteserien
16.mai runden gav seier til både Brann og AaFK, og jammen klarte ikke Rosenstyret også å vinne hjemme mot Haugesund! Bodø får trolig seriegullet i juli. Umulig å stoppe Nordlansbanen i år. Lillestrøm snublet mot 08, noe som er bra fra laget som gjerne vil ha sølv. 

Ellers var det pause i helgen pga cupfinalen.

Borettslaget
Full rulle på søndag med OBOS. Hødd var uheldig og fikk et selvmål på overtid på Raymond fra Østfold. Mye tussete dømming i går i denne ligaen. Det var et par straffesituasjoner som bar preg av cupfinalefeiring. Særlig en av straffene i Åsane så suspekt ut. Felling langt utenfor 16 meteren, noe alle fire pipeblåserene på banen burde se. Opprykksfavoritt Ranheim er også på vinnersporet igjen. Vi kan jo bare drømme om en cupkamp mellom storebror og lillebror i byen her...

Fru Fortuna
Brannmann fikk sett store deler av den viktige kampen til AaFK Fortuna borte om Tromsø. Solskjær scoret 1-0 tidlig i kampen med en typisk Brann-scoring. Jentene stod etter og fightet og presset TIL så høyt og lenge at til slutt gjorden nordlendingene feil. Men så skjer det som ofte skjer med topplag. De klarer å putte to på overtid. Dermed ble turen hjem like lang for bortelaget.

Postkasse
Pause

Tippeligaen
Pause

Twitterliga 1
Rollon lukter det skikkelig svette av for tiden. Men laget har gode spillere, så det snur nok snart. Ørsta gikk seierende ut av det viktige 16.mai møtet med nabolaget i Hovdebygda. Herd valset over nabo Blindheim. Både Herd og Ørsta har fått en ørliten luke til Bergsøy og de andre. 

Twitterliga 2
Emblem forsterker seg for tiden, og blir en farlig støver i kampen om opprykk til nivå 5 i Norge. Sammen med Fjordlandlagene Stranda, Sykkylven, Ørskog og Stordal danner de en fin kvartett i opprykksstriden. Giske halser bak. Ryktene forteller at de jublet stort over 2-2 på Ørskog forrige uke, og at de laget mye moro og ablegøyer på Ørskog Sparebank Arena. Rollon 2 og Sande har fortsatt ikke tatt poeng i denne ligaen

Oslo 9 div
Kortslutning søndag med 0-3 mot topplaget Bjørndal. Dermed to kamper uten å sette ballen i mål for Oldenborg 3 og The Son.

Kommentarer