Fotball Fotball Fotball

Brannmanns Terningliga
Brannmann har nesten krampetendenser. Savnet etter fotball har fått meg til å kaste terninger for å roe ned abstinensene på lengten etter å se resultater og gleden ved denne lagsporten. Brannmann må bare beklage at myndighetene satte en stopper for den lokale Terningligaen i 4 og 5 divisjon. Jeg ser jo nå at det var helt feil av meg å bryte smittevernsreglene på den måten. Det er klart at de kun kan være 5 på terningsfeltet. Det ble altfor ofte trillet seksere.

Samtidig har jeg fått lov å fortsette Terningtrillingen i Eliteserien, og der går det unna kan jeg fortelle.
Terningene blir trillet i det kryptohemmelige forumet Fotballsida på Facebook. Der kan alle selvsagt bli medlem og følge kampene, men vær ikke trygg for illsinte trøndere og sleske moldensere. 

I denne bloggutgaven legger jeg ut noen av rundene som er spilt i Brannmanns Eliteterningliga. De er spilt i samme tempo som Eliteserien skulle spilt, og runde syv kommer søndag.

Her finner du noen av rundene i Brannmanns Eliteterningserie (dvs - runde 5 ble tatt bort pga sensur)










Damenes fremmarsj

Det går et godtstog gjennom verden, og dette toget er ustoppelig. Toget er fylt med kvinnelige fotballspillere, og på alle perronger det stopper setter de tydelige spor etter seg.
Fra Europa hører vi om fulle tribuner og gode lønninger. De store eliteklubbene starter kvinnelag, og damene får tilgang til samme fasiliteter som herrene. I Sunnmørspostens Podcast "Sunnmørsball" hører vi Leine og Fiskerstrand fortelle om mer og mer likestilling i deres klubber Reading og Brighton. Også lønningen holder så det rekker, og litt til.

Nå starter AaFK et samarbeid med Fortuna, og det er Brannmann nesegrus glad for. Nå venter Brannmann på et samarbeid som infiltrerer lagene mer og mer sammen. Jeg har jo tidligere tøyset med at dersom en herre og damespiller finner søt musikk, så kan fremtiden se lys ut for laget. Like raskt som jeg skrev det, så viser det seg nå at det allerede er et par i AaFK. Brannmann=Kirsten Giftekniv.

Da håper jeg bare at begge lag får spille på samme stadion. Slik det er i år, kan jo begge spille på Aksla Stadion! Publikum får jo ikke komme likevel, og da kan lagene like godt spille på verdens vakreste arena!

Tabelltips lokal fotball

4. divisjon
"Stille i fjøset" synger VIF supporterne. Og nå nynner Brannmann med. Det er utrolig stille fra de lokale klubbene på Sunnmøre. Det kan være munnbind som gjør det, men mest trolig er det sjokket over situasjonen som gjør det. Spørsmålet nå er hvor godt trent lagene er. Er det faktisk slik at nivået nå mellom 4 og 6 divisjon er utjevnet? Kan det være at lag som har mange spillere som jobber i primærnæringene med hardt fysisk arbeid nå har en fordel? I så måte vil byklubbene slite skikkelig. Hardt fysisk arbeid er ikke alle forunt. Ut fra disse kriteriene setter nå Brannmann opp et tabelltips for 4 divisjon Sunnmøre - og håper at sesongen får starte på sensommeren:

1) Norborg - Her er det fiskere og bønder i alle grendelag. Solid vinner i mine øyner!
2) Bergsøy - Mye det samme som i Norborg, men et lite trekk på at Fosnavåg har bystatus. Blir fort litt heftig kafeliv på gutane fra Herøy
3) Hovdebygda - også her er det bønder som råder. Men er litt bekymret for guttene laget henter fra tettstedene rundt.
4) Hareid - Her har man jo hval- og selfangsttradisjoner. Dette tunge greier, og jeg tror genene er videreført til gutta på Hareid
5) Larsnes/Gursken - Landsbygutta fra Sande kunne raskt blitt dyttet høyere opp her. Men Kebabsjappa på ferjekaia på Larsnes gjør laget litt for urbant til at jeg har troen
6) Emblem - Det er få melkebønder igjen på Emblem, men de få som er der gjør at kumøkklukta som råder i bygda et par ganger i året, gjør at lufttilførselen fører til "høy"innsats. Kudoping?
7) Langevåg - Industribygda har jo lange tradisjoner på å forvalte ulla. Om det hjelper på fotballspillet vet jeg ikke, men tvilen får komme Devold til gode
8) Herd - Herd ligger jo på gammelt landbruksarealet. For 50 år siden var det bøndene som rådet på Moa, og dette smitter fort over i blodet til karene fra Åse og Lerstad.
9) Sif/Hessa - Fiskebedriftene ligger tett i ytre bydel. Men om det gir nok Omega 3 til tabelltopp vites ikke.
10) Valder - Fiske ja, men mitt ukvalifiserte inntrykk er at passiv røyking er en direkte trussel mot folkehelsen for fotballspillere i Valder. Fiskere + røyk = sant? Håper jeg tar feil!
11) Rollon - Det blir nesten bunnplass når fysiske krav stilles til grunn for tabellplassering i denne rangeringen. Det nærmeste man kommer primærnæringer i Larsgården er robotklippere.
12) Hødd 2 - Ungdommen på Hødd 2 har vært opptatt med å stå mange meter fra hverandre å trille ball i denne perioden. Hadde de tatt hyre på et av kommunens mange primærtiltak hadde musklene kommet. Nedrykk til 5 div?

Huff - nei kjente at dette var ikke en hyggelig måte å komme med tabelltips på. Men KAN det stemme at det blir slik? Håper vi får se til høsten.

Damenes 2 div og herrens 5 div kommer senere!!

Da får det være nok for i dag. Kos deg med Terningligaen og meld deg inn i Fotballsida på Facebook for å følg de følelsesmessige debatten!





Kommentarer

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!