Valder i Kenya



BEVIS
Tidligere i høst kunne lokalpressen melde at Valderkeeper Sven Nordstrand melder overgang til Kenya.
Brannmann var ikke helt sikker på om dette kunne stemme, så derfor reiste jeg ned for å sjekke om han var der han påstår han skulle være. Allerede på ankomstdagen fikk jeg ryktet bekreftet. I en saftig beachvolleyballkamp, fikk Brannmann æren av å slå Valderkometen sønder og sammen.
Mannen har pådratt seg lett brunfarge under afrikas sol. Han bor på et område der mange andre nordmenn bor, både voldinger, strandinger, ulsteinvikinger og valderøyinger. Et herlig sammensurium av alle nivå i sunnmørsk lokalfotball.
Mens fru Nordstrand er lærer på den norske skolen i den kenyanske hovedstaden, er herr Nordstrand husfar hjemme, og doktor på halvtid i et lokalt helseforetak.
Når jeg var innom for å knipse at bilde, hadde bror Andreas Mulelid scoret for Rollon mot Valder. SMP sin livescoretjeneste fungerer også i Kenya. Og underveis i praten ble det 2-0 også.

Så dermed kan Brannmann bekrefte at Keepern fra havet lever i beste velgående noen timer fra det indiske hav.


Best med croks
På min reise til Kenya fikk jeg gleden av å hilse på FC Springs, vennskapslaget til Herd 08. I fine orange drakter med Sparebanken Vest på magen, spilt 11-12 åringene kamp mot vi norske. Vi møtte et teknisk godt lag som trolig hadde hamlet om med mange av sine jamnaldringer på Sunnmøre. Vi hadde spillere fra A-stallen til Herd, Norborg og HaNo. I den 30 minutters lange kampen måtte vi voksne spilleren fra Norge virkelig slite for seieren. 3-1 endt det hele. Noen av motstanderguttene spilte i croks og sandaler, noe som ikke hemmet fotballferdighetene nevneverdig.
Med til historien hører at før kampen ble nasjonalsangene avsunget, og også der var det de norske guttene som imponerte mest.

Nå til runden:

Eliteserien:
Brann er ferdig med sesongen, så da handler alt om at ikke Rosenstyret skal komme høyt på tabellen. Derfor passet det deilig at Araberene vant mot styret. Mellomlander i Doah i morgen, og skal jammen legge meg på kne og takke!

OBOS:
AaFK er poenget unna nå. Men fortsatt skummelt dette. Borte i Tromsdalen trenger det ikke gå bra, og med Sandefjord og Start igjen hjemme, møter de lag med større motivasjon. Men Brannmann er positiv og tror det kan gå.
Postkasse 1
Kjeledressene i Brattvågen var varm av begeistring etter 2-3 borte mot Arendal! DET var viktige poeng! Hødd gjorde likeså, og vant 2-0 borte mot Skodalaget Nardo. Dermed får vi sikkert to lag i Postkassen neste år også.
Tippeligaen
I denne ligaen lever Herd veldig farlig. Spjelkavik gjorde som alle lag gjør når de slår naboen – hoverer. Men innerst inne tror jeg alle på Sunnmøre vil at Herd skal være i divisjonen. AaFK2 gjorde som de måtte. Kråkebollene ble slått deilige 4-0.

Twitterliga 1
Emblem gikk på et veldedighetstap mot Blindheim på fredag. Fra min posisjon i Kenya, vet jeg jo ikke så mye om kampbildet. Mest trolig har Knudsen lyst å gi en siste gest til sine venner i vest, og da passet det godt med et tap.
I toppen spenningen fortsatt herlig. Jubileumslaget startet rett nok trøblete med å komme 0-1 mot gutta fra ytre bydel. Men seieren kom lett til slutt. Men så lenge Volda gjør det samme, så er det rallarene fra Kvivsvegen som leder. Brannmann tippet Norborg langt ned i år, og nå ser det ut til at jeg får rett. Jeg sitter i skrivende stund på toget mellom Nairobi og Mombasa, og ved siden av meg sitter en av klippene til Norborg. Han må stå over et par kamper nå, men håper å kunne bidra for å sikre de nødvendige poengene til slutt. Som sagt har jeg kontroll på Valders ex-keeper, men Valder selv har kontroll på laget sitt. Det viser 2-0 mot sterke Rollon.
Twitterliga 2
Sykkylven vil seg vel vondt ser det ut til. 0-1 bort mot Volda2 er et skremmeskudd i feil retning. For Langevåg og Hovdebygda er det et lykketreff, særlig siden de selv vant sine kamper. Impo av Stranda å vinne borte mot Godøy. Skodje, Herd 2 og Ellingsøy er virkelig ille ute. Ja, Ellingsøy er faktisk helt ute.

Twitterliga 3
I avdeling tre ligger Vika2 og Stordal/Ørskog fortsatt helt likt etter nok en uke med seire.
I avdeling 2 er det Vanylven som nå har stukket fra i toppen siden Åmdal

Damenes
Da ble det dessverre ikke førsteplass på Fortuna. Kil/Hemne vant 3-2 etter et lovlig sent mål i Målde. Better luck next time!

Da trykkes send med litt stolthet. Brannmann til LITT av æren for at det blir J17 avdeling for jentene neste år. Dette har vi på Emblem mast på (for sent for oss nå), men dette er veien å gå tror jeg. Veldig stort sprang for mange av jentene å hoppe fra J15 til damefotball. Grattis fotball.no med en fin avgjørelse!


Kommentarer