Ut av dvalen - Direkte fra Kenya!

Bilderesultat for kenya flagg
Etter en sjokkerende lang bloggpause, er det på tide å sende en pasning på bloggen igjen. Høsten har vært hektisk, og med nye engasjement blir tiden kortere til å tøyse med fotball. I tillegg til 200% lærer (føles slik av og til), har jeg vært heldig å bli engasjert i noen prosenter i min fars bistandsorganisasjon, NSP-AID. Å gjøre en innsats for de som har færre muligheter en oss nordmenn, er utrolig verdifullt. Når du leser dette er jeg på vei til Kenya med mange ungdommer fra Sunnmøre som skal lære om utfordringene for de fattigste barna i Kenya. Ellers blir man jo heller ikke motivert til å skrive som Brannmann når laget mitt knirker og feiler i alle ledd. 
Til sist kan jeg også meddele at skriving har ført meg på Dagsrevyen på NRK. Et leser innlegg om Nasjonale Prøver har fått debatten om statlig styrelse av menneskeheten til å blusse opp igjen. Til og med Jan Tore Sanner kommenterte saken. Han sa følgende: "Bla bla bla bla bla bla". Så da regner jeg med at debatten dør ut til noen nye orker å ta opp sverdet.

Herd vs Spring FC
Min nye jobb har ført til kontakter i Nairobi. Her en dag tikket det inn en melding fra Brian. En ung mann som jobber frivillig i slummen Kibera. Her har han startet opp et fotballag med 30 gutter meddet klingende navnet Spring FC. Guttene er i alderen 10-15 år. I meldingen spurte Brian om det kunne være et lag her i Norge som kunne tenke seg å supporte dem med litt utstyr inn i mellom. Standar på sko og klær man spiller fotball med i slummen i Kenya, finner du ikke om du ikke maken til på noen av de sunnmørske fotballbarna. Derfor var det med glede at Herd sitt G08 lag sa ja til å støtte opp om Spring FC. På sikt skal laget samle inn og gi bort fotballutstyr til sine fotballbrødre i Kiberaslummen i Kenya. Jeg skal selv møte dette laget denne uken, og litt film og bilde skal forsøke å vise behovet som finnes.

Fotball i nasjonale prøver
Jeg har som noen vet, harselert litt med nasjonale prøver den siste uken. Jeg gjennomførte selv nasjonale prøver med matteklassen min i 9.trinn, og en av oppgavene elevene måtte ha hjelp til å forstå. Det handlet om fotball.
De skulle fortelle hvor kjeglene skulle settes når man skal markere pressonen på en sjuerbane.
Det gikk fint for de fleste å beregne hvor kjegelene skulle stå, men å forstå spørsmålsstillingen var det verre med. Og jeg slet selv også. Først etterpå demret det for meg at dette er vel de sonene vi ønsker at motstander skal trekke seg tilbake til når keeper har ballen? Det stod det ingenting om i teksten, så hvordan barna skulle skjønne det må du spørre Jan Tore Sanner om.

Men uansett er det kjekt at fotball er å regne med når de nasjonale læringsmålene skal nås i skolen.

Nå til runden:

Eliteserien:
Sterkt med Brannpoeng bort i Trondheim. Nok en gang ble vi snytt for straffe på Lerkendal, men pytt sann. Vi vinner ikke noe i år likevel. Resten er totalt


Borettslaget:
Ulf gjorde hva de kunne for å hjelpe Sandefjord i opprykkskampen, men sørlendingene ordnet makrellen og vant 3-2 i dette viktige oppgjøret.

Postkasse 1
Brattvåg med kruttsterk seier hjemme mot Bryne. Selv om hjemmelaget ledet 4-0 satt Brannmann og ventet på at Bryne skulle hente opp igjen forspranget. Det har vert gjennomgangsmelodien de siste kampene for tåkelaget.

Tippeligaen
Spjelkavik har i høst vist noe som er ganske typisk i fotball. Når en eller to stjerner forsvinner, så er det nye som kommer opp og tar ansvar. 3-0 hjemme mot Nordstrand er kongesterkt. Heldig for Nordstrand som får oppleve Sunnmøre i slikt høstvær, og heldige Vika som nå trygger plassen sin i toppen av divisjonen.


Twitterliga 1
Emblem overrasket alle med 3-1 borte mot Valder. Det har vært en trøblete sesong for Emblem. Mange utvisninger, mange nye spillere, Mr.Mole med magesjau, tøff motstand og hjemmeside borte. Derfor var det viktig med tre poeng igjen. Valder har vel ikke så mye mer å spille for, og da er det snilt å dele med Emblem.
Bergsøy fikk det altfor tøft mot Rollon, og da takket Volda ja til tre poeng på Hareid. Ustabile Ørsta feide Gulars av banen med 5-2 borte. I den hengende mandagkampen vant Hødd2 som ventet mot Blindheim.

Twitterliga 2
Mens Sykkylven fikk buklanding mot Vigra (3-3), benyttet både Langevåg og Hovdebygda snubletråden til å vinne solid. Stranda vant et livsviktig oppgjør mot Skodje, og Ellingsøy er pent ferdig i divisjonen etter nok et tap. Denne gangen mot Godøya. Aksla fikk til slutt tre poeng borte mot Hasundgot.

Twitterliga 3
Giske flyr høyt for tiden. En eller annen øying har til og med betalt 10 000 for å kjøre rundt med navnet til øya. Opprykk er iallefall sikret og Brannmann gratulerer. Vanylven har tak på avdeling 2, selv om det fortsatt er mulig for Åmdal å hente inn laget fra søreluten. I den siste avdelingen er det helt likt mellom Vika 2 og Ørskog/Stordal. Vika har mye bedre målforskjell, så går man feilfritt resten av sesongen blir det nok et reservelag i 5 divisjon. 


Damens
Fortuna har en ørliten mulighet til å bli avdelingsvinner, men mest trolig er det Kil/Hemne som stikker av med seieren. Dermed kan AaFK Dame gjøre seg klar til nok en sesong på tredje nivå i Norge. Mer om samarbeidet mellom AaFK og Fortuna kommer i senere blogg! Her ligger det uante muligheter!

Da trykkes send - før jeg stikker til Kenya i natt! (Ps. rakk ikke å poste før jeg kom frem)


Kommentarer