Spisbar granulat

Bilderesultat for granulat

SOMMERSLUTT
En sommer er over. Min førtiåttende sommer! Jeg husker ikke sommeren 1972, men jeg bodde på Molde. Jeg har vage minner om en toåringen med lyse krøller som hang på gjerdet til gamle Molde stadion. Vi var nærmeste nabo til fylkes fotballstolthet Molde Fotballklubb. Jeg har ofte fundert på om det er herfra jeg har fått min lidenskap for fotball?

Sommeren 2019 har vært ganske så fotballfri. En og annen kamp på TV har det blitt, men ellers uten Norway Cup eller andre store begivenheter med ball og grønt gress. På ett av mine stoppsteder i sommer var vi innom en bilfri øy i Gøteborgs skjærgård, Vrångø. På denne sukkerklumpen av et sjarmsted, var det en fotballbane og et fotballklubb. Dette må trolig være Skandinavias eneste fotballag uten bilvei? Emblem er jo Norges beste fotballag uten egen matbutikk, så Vrångø kommer litt i samme klasse her. Det som er helt utrolig er at laget leder sin 6.divisjonsavdeling i området https://www.laget.se/VRANGOIF/Division/Standings/417164
Hjemmebanefordelen er vel på linje med Fjørtoft og Harøy. Motstander er er sjøsyk når de omsider kommer frem, og dermed et lett bytte for både måker og menn. Laget er tross alt i samme divisjon som Gøteborg SIF, så Brannmann lar seg lett imponere.

Fru Aurdal
Ellers registrerer en feriebrun Brannmann at Emblem har fått nytt kunstgressdekke. Fruen til fotballguru Leon Aurdal foretok den høytidlige åpningen. Hun er også ordfører i Ålesund, så det var stas! Bana er grønn, og er speilet samme vei som før. Granulatet er så miljøvennlig som mulig, men hjemmelaget er like vanskelig som det bruker å være. Brannmann deler forresten ut en gratis ide til den som er glad i kjemi. 
EU, Nato, Warszawapakten og FN påstod tidligere i sommer at kunstgressbaner skulle bannlyses pga sine miljøskadetendenser. Vaskemaskinens uvenn (gummigranulat) er miljøfiende, og må erstattes. Brannmann mener at det må kunne finnes opp kuler til kunstgress som enten kan spises som godteri, eller fordufter av seg selv etter en tid. Langtvarende hagl for eksempel. Det vil gjøre samme nytten, selv om det krever oftere påfyll. Eller kanskje AloVera kuler som har en slik konsistens at de ligger i gresset, og når en spiller får skrubbsår leger plantemiddelet umiddelbart. Kunstgjødsel burde også passe på kunstgress, Her må kjemikere landet over våkne! Store inntekter venter den som kan finne opp et granulat som er miljøvennlig. Brannmann tar 5% royalties for ideen!

Brannmann på flyttefot
Brannmann har fått en spennende mulighet til å skrive i landets største gratisavis, Nytt i Uka. Dette er fryktelig stas, og de neste uken vil du kunne lese Brannmanns betraktninger rundt breddefotball på Sunnmøre, i avisen som kommer i posten på onsdager. Dermed når det glade budskap enda litt bredere ut. Bloggen består, men så lenge Gutenheims metode blir brukt, er det i papiret du kan lese Brannmann. Nytt i Uka har også en gratis web-utgave på nettsiden sin, dersom du er gjennomdigital.
Siden den jamne sunnmøring forbinder Brannmann med 110-sentralen, vil pennen være ført av samme mann, men ikke som Brannmann. Det ville jo være rimelig snodig at en sunnmøring skriver i en avis på Sunnmøre - Om Brann fra Bergen? Selv ikke den minst fotballinteressert går i den fellen. Det går kun i Bloggverden.

Eliteserien
Livet som Brannmann er som å pusse tennene uten tannkrem. Det nytter til nøds, men bismaken er ikke til å leve med. Vi vinner aldri noe på denne måte. Triste Mjøndalen smasher oss i senk! Heldigvis snublet også Rosenstyret mot Skienslaget med Rosenborgdrakter. Molde snekker videre med nok en seier, og VIF dummer seg ut nok en gang. Det blir spennende å se om Bodø tryller videre i mandagkampen!

Borettslaget
Noe sier meg at AaFK skal klare det nå. Hver kamp er som en høyball som må flyttes, men bonden Lars har utstyret som trengs for den tunge jobben. Bak AaFK er ikke styrken like jevn, så da tror jeg vi sier dette er kjørt. Raufoss tøffer også seg videre, og Parfait fra Skodje scoret enda en gang. Koffa fra Ekeberg likeså. Overraskende, og litt skremmende at disse lilleputtene hevder seg i toppen av boligblokka.

Postkasse 1
Hødd og Brattvåg er bare et tap unna nedrykksplass. Karane i kjeledress i tåkeheimen har grunn til å være bekymret nå. Jubilanten i Ulsteinvik likeså. Men Brannmann har litt mer sympati for Høddarane som i år har brukt mange av sine egne unggutter.

Tippeligaen
Her er det ultraspennende. Vika ligger på 6.plass, kun 6 poeng fra 13.plass og nest sist. Mellom her finner vi Herd og AaFK2. Kun AaFK2 kunne juble denne helgen. 6-0 mot Årvoll lar seg høre. For Herd og Vika var helgen tung, og her må det sluttes og ergre seg over tapte spiller, og heller spille fotball!

Twitterliga 1
Det var kun Blindheim av hjemmelagene som maktet å ta poeng på torsdag. 1-1 mot Sif/Hessa er bra, og byr på optimisme. Ørsta spilte med side brok, og snublet seg inn i høsten med 3-6 mot Rollon. Her må det strammest og knyttes for å berge høsten. Bergsøytoget dundrer videre og 1-0 borte mot Hareid er småsøtt. For Emblem ble det brådypt borte mot Volda. 1-5 tap er ikke sjokkerende mot topplaget. Brannmann sørger over The Son som nå har forlatt Emblem for denne gang. Personlig blir det en dimensjon mindre når Emblem skal bivånes, men jeg håper på en god høst med de som er igjen. Valder startet også høsten med tap. 2-4 borte mot Hødd 2 var under pari.

Twitterliga 2
Kun borteseiere torsdag. Jeg møtte Luger på en Kiwibutikk nær deg etter kampen, og han var lett til sinns og hadde tydelig hatt en fin tur til Gøya. Volda 2 vant meget sterkt borte mot Flaksla. Skodje tapte så det suste mot Vigras baroner. Den andre flybygda smadret nabo Hasundgot med 3-1 på Dimna, og Stranda fikk sommerbrunfargen bleket i møte med Langevåg. 0-4 er drøy kost for matbygda.

Ellers var det storkamp på Emblem søndag. AaFK sitt guttelag spilte Nasjonal seriekamp mot Viking. Det er sjelden Emblem huser et slikt opptog. Brannmann registrerte ikke dette på noe medie, så har var det nok mange i indre bydel som gikk glipp av en skikkelig karamell.

Damenes
Fortuna er på sporet av noe og smadret Sunndal 5-1 denne helgen. Trondheims/Ørn sitt andrelag reiste HELT til Moa for å spille 0-0 mot Herd. Håper de fikk med seg en smultring ekstra fra baker Valaker etter kampen.

Da trykkes det send - og husk at neste uke kan du lese Breddeblikk i Nytt i Uka!


Kommentarer