Tivoli på Color Line




Brannmann er snart ved et veiskille. Etter å ha fulgt "The Son" siden Ebbemyra var Sunnmøres gjørmebane nr.1 i Høstputten 2004, er det nå snart slutt for denne gang. Det vil si, jeg har fortsatt min datter "The Sun" i aktivitet et år til. Jeg prøver å få med meg det som er av fotballminutt i tiden som er igjen. Denne uken fikk jeg tid til følgende:

Søndag: Emblem - Guard (1-7) Damenes 7`er serie
Mandag: Skodje - Emblem (2-3) Damenes 7`er serie
Onsdag: Bergsøy - Emblem (2-1) 4 div

Det er kjekt på kamp, selv om denne uken har vært kald! Som ensom Emblemulv i Bergsøy, fikk jeg æren av å twittre for Outzide fra Bergsøy. I 4-5 grader fikk jeg audiens til det flott klubbhuset der ute i havgapet. Med store vindu og 24 grader ble kampopplevelsen super. Aldri i min 4.divisjonstid har Emblem vært nærmere seier en på onsdag, men i det 89 min. klarte Bergsøy å kapre alle poengene. Greit nok. Skal laget rykke opp må de vinne slike kamper mot bondetampene fra Emblem. For oss i indre strøk er det nok å holde plassen og å slå Blindheim.

En liten pekefinger må jeg likevel få rette mot Bergsøy. 100,- for en kampbillett er dyrt i 4 div! Greit at dere har et flott anlegg og en Eliteserielignende apparat, men en rød lapp for å gå på kamp er for mye. Trolig kun Herd som matcher dette på Sunnmøre (om jeg ikke tar helt feil).
Da er det kjekkere når det er gratis på Skodje for å se damenes 7`er. Dessuten meget underholdende når gode gamle Odd Grande dømmer. 

Tivoli
Denne uken har det endelig vært tivoli på Color Line. Det er ikke Lars Tivoli, men det omstreifende Thomas Tivoli som har vært på plass utenfor stadion. Nu ja, dette var jo tørrvittig, men sist uke gikk debatten på Twitter om AaFK`s spill og prioriteringer. Noen av oss tenker fremover på banen når vi diskuterer fotball, men litt etter litt forstod jeg at Bohinens prioriteringer kanskje først og fremst er defensivt. Dette er jo ikke noe sjokk når vi ser hvordan AaFK fremstår i kampene. Det handler om å holde ballen i laget, helt til sjansen byr seg. Da skal det kleppes til og scores mål. Det kan være kjedelig å se på, men hittil har det vært god medisin for Lars sine gutter. Men publikumstallet lyver ikke. Folk synes dette er lite underholdende, og jeg tror faktisk at mange heller synes det er gøy å se  Spjelkavik høvle over motstandere i Tippeligaen. Men all ære til Bohinen som faktisk går inn i debatten med tilskuerne på Twitter. Fotball er ikke mer intellektuelt et at Jørgen Hattemaker kan diskutere med de som har Å-kurs som trener.
ETTER at dette ble skrevet har Brannmann vært på AaFK-Ull/Kisa, og har fått svar på tiltale. Mer om det under neste avsnitt.

Eliteserien
Ingen møtte opp til kamp denne helgen. Sikkert like greit.

Borettslaget
Brannmann fikk endelig tatt turen til Color Line igjen på søndag. Og i denne kampen hadde tivoli utenfor stadion flyttet inn på stadion. Maken til Lars Tivoli har vi ikke sett på mange kamper! Om så AaFK hadde tapt denne kampen, hadde publikum frydet seg. Og hva skjedde? Første omgang var et fyrverkeri i lekenhet i alle ledd i laget. Ulla ble spilt ball i hatt av gode og kreative AaFK spillere. Som dere vet har jeg lagt min elsk på Pape, og han var selvfølgelig en viktig brikke. Men i dag er det hele laget som får ros fra meg.

Derfor kunne faktisk Lars Tivoli holdt seg for god å si i pausen til de 3900 som var der, at Stormen heier godt, men det gjør ikke dere andre.... Det er ikke slik man sjarmerer og bygger tillit til sunnmøringer. Heiingen kommer i takt med de gode opplevelsene, og litt etter litt vil nok forfrosne sunnmøringer løse litt på snippen på kamp.

Andre omgang ble lang. Mange skader, mye krangling og mye gjesping. En dommer som faktisk er feig, skulle sørget for at AaFK kunne fått en 20 minutt med en mann mindre. Da kunne dette ble skummelt. I stedet var det Trond Fredriksen som måtte sette seg på tribunen pga for mye kjefting. Flaks det ikke var utsolgt.

På Toten var Tromsdalen på feil side av Mjøsa uten buss. 4-6 mot Raufoss er tegneserieresultat. "Koffa" fra Ekeberg fortsetter også å herje, og til sammen har vi fått en overraskende topp. Start vinner også, så spenningen lever i høyeste grad om hvem som skal få stige inn i himmelriket i Norsk fotball i 2020.

Postkasse 1
Suverent av Hødd å vinne borte mot Vidar. Med det er plutselig søreluten med i toppen. Brattvåg gjorde seg heller ikke bort mot Bryne. 1-1 er verdt flyutgiftene.

Tippeligaen
Spjelkavik fremstår som rene sirkusartister slik de herjer på landets baner nå. Scorer i søkk og kav, og bidrar til dramatikk ved å slippe inn mye også. Slik vil vi ha det! Viktig med seire opp i det hele, slik at poengene forblir røde/hvite. Herd fulgte herlig opp på lørdag med 3-1 hjemme mot en eller annen bydel i Oslo. Verdifulle poeng i nedrykkskampen. Mulig det var Brannmanns trussel om å ta turen Uggedalen, Velledalen eller Bondalen neste år. Nå var ikke det ment som en trussel, fordi at en rundreise på Sunnmøre burde stå på et hvert menneskets bucket list.

Twitterliga 1
Bergsøy fikk med seg alle tre poengene onsdag. Trist men sant. Her kunne Emblem likegodt vunnet! Jeg tippet H og fikk rett. Jeg fikk også rett i mitt tips i Uggedalen. Uavgjort ble det mellom de to jevngode lagene Norborg og Rollon. Videre ble det hett rundt ørene for nabo Blindheim også. Er virkelig inne i en BLINDgate nå. Gulars smadret SIFHESSA og fikk årets første full pott gevinst. Så skulle det også endelig lykkes for Harei. 1-0 mot Ørsta er trenden for hjemmelaget. Lite mål begge veier. 

Dermed har Brannmann 24 av 35 kamper riktig tippet. Dette er 68% riktig tippet, langt over Mr. Mole i fjor. Lurer forresten på hvor Mr. Mole er? Har han blitt trekkfugl og flyttet til sydens land. Eller ligger han under en torv på jordet til Flydal? Den som vet må gi et lite pip. Siste kamp i runden spilles mellom Hødd2 og Volda. Brannmann gisser B her.

Neste "runde" tippes slik (Kampene spilles litt dan og van)

Blindheim-GulLars: B. Ingen grunn til å gi Blindheimsbiffen tillit.
Bergsøy-Rollon: U: B imponerte ingen mot Emblem, og jeg tror Rollon står imot og reiser over Sulesund med poeng
SIFHESSA-Norborg: B. Det orange toget suser avgårde med god hjelp fra Brattvåg. Målrikt på Tueneset?
Emblem-Valder: B. Er stygt redd for at Valders menn løper over Emblem menn.
Blindheim-Hødd 2: B
Volda-Hareid H
Ørsta-Gulars H

Twitterliga 2
Skikkelig triller i denne divisjonen. FK Sykkylven er suveren, men bak der er det fem lag som fighter som hunder. Dette kan bli artig å følge med på! Sjokkresultatet denne runden er vel at Vigra seilte over de syv hav hjem med et poeng fra Devolds menn. Supersjokk at Stranda vant hjemme mot Aksla, og en liten kinaputt at ikke Hasundgot slo Herd 3.

Twitter 3
Giske tok en "Håland" mot Harøy, og vant 11-1. Harøy og Honduras er jo like eksotisk, så greit nok. Åmdal holdt på å smelle mot nabo Sæbø, men tok veldig viktige tre poeng mot Hollywoodnaboen. Spjelkavik 2 fortsetter opprykkstoget, men har lett følge med Stordal/Ørskog og Guard.

Damenes
Meget skuffende av Fortuna å tape toppkampen mot Molde. Men det er ikke verre en at de kan vinne hjemme og ta igjen forspranget.

Da trykkes send med visdomsordet: "Champions League finaler er gøy, men breddefotball er gøyere."

Kommentarer