Stakkars Blindheim



Ja du leser riktig. Stakkars Blindheim.

Opprykkslaget har hatt en tung sesongstart, men de to siste kampene har vært et stort steg i riktig retning. Torsdag var det Emblem som var destinasjon for Rosenborgtrøyene. Det første nabooppgjøret på 5 år på dette nivået.

Rammene rundt kampen var nesten perfekt. 14 grader Celsius, lett overskyet, overstekte vafler i kiosken, blått, hvitt og sort i alle retninger. Sunnmørsposten var på plass - under en parasoll. Og dommerteamet var for anledningen kledd i orange. Et skuffende lavt publikumsoppmøte. Ca 130 betalende er sikkert det meste på mange år, men burde vært høyere. Det skulle tross alt kjempes om tittelen "Best langs 70 sona i indre bydel".

Jeg traff Rolf Østrem dagen før kampen, og han var så nervøs at han var usikker på hvor han skulle stå å se kampen. Brannmann satt seg trygt sammen med gode venner, og det var et riktig valg skulle det vise seg. For Blindheim var best i alt i første omgang. Mest vilje, mest innsats, flest sjanser og flest mål. 1-0 til pause var fortjent, selv om jeg fra 80 meter avstand mener at Emblem skulle hatt er par straffespark. Men dommer hadde sikkert rett. Iallefall var Håkon Javier Trondstad 100% påslått denne kvelden. Han dømte kampen med stor kløkt og hadde tålmodighet som en fjording på fjellbeite. For stort sett kampen igjennom blir han offer for unødvendig mas og kjeft fra trenere og spillere. Ingen nevnt, og heller ingen glemt. For maken til jamring over vakre dommeravgjørelser var pinlig. Jeg synes Tronstad godt kunne delt ut MANGE gule kort for kjeftbruken til spillerne. Men i stede var han tålmodig og trolig innstilt på at dette kom til å bli et oppgjør med mye følelser. Banes beste - hilsen Brannmann.

Andre omgang ble veldig lang. Emblems gode Alex i mål, steg til værs på et innlegg - bokset ballen og fikk en uheldig rotasjon som førte til et fall på rygg. Svimeslått og nakkevondt ble det skyss til Helse Sunnmøre sin avdeling på Åse i sykebil. Tillegg i tid ble ca 30 minutt. Kampen fortsatt, denne gangen med et visst Emblemspress, uten at det ble de store farlighetene. "The Son" fikk en megasjanse spisst på fem meters avstand, men bommet på mål. Rett etter slo samme gutt et innlegg som unge Haugen var uheldig å sette i eget mål. Dermed hadde Blindheims to siste baklengsmål kommet som selvmål. På overtid skulle punktum for kampen settes. Og for et punktum. Alex gode rumenske spissvenn, Damian, hedret sin bortkjørte venn med en perle av et mål. Demper ned på lår, får tid til sikte på duppen som kommer, og kliner ballen over keeper fra ca 17 meter. Vakkert, vakkert vakkert!! Men altså - stakkars Blindheim. For RBK-trøyene var minst like god som Emblem i dag. Ja faktisk var viljen til kamp hakket større hos gjestene vest i 70 sonen. Men slik er det med bunnlag. Det vil seg som regel ikke. Men Brannmann har faktisk troen på at dersom laget nå ikke bukker under av sorg og elendighet, så kan Blindheim kapre en del poeng fremover.

NB. Etter kampen lå Steven Fellows nede for telling. Blodig, rambobandasje og svimeslått. Går det bra, spurte mange - "Gi me mat!! E e heilt tom", var svaret. Slik skal det være etter et nabooppgjør!


Eliteserien
Brann med poeng i en av de vanskelige bortekampene. Greit med U. Brannmann unnet Rosenstyret poengene hjemme mot VIF. Nils Arne Eggen er en hedersmann som har krydret fotballverden i mange år. Synd han er trønder og synd han var i Rosenborg. Men når først uhellet var ute bøyer jeg meg i støvet og gratulerer en av Norges største pedagoger.

Borettslaget
Det er vanskelig å kritisere Bohinen når laget vinner og vinner. Men nok en gang må det en Pape til. Gidder ikke å kritisere mer, men er stygt redd for at samme trend som i fjor kommer. Kommer første tap nr 1, så kommer fort tap nr 2. Og har ikke laget inne en mer offensiv kvalitet en i dag så er jeg redd at the story goes on.

Postkasse 1
Tap for både Brattvåg og Hødd. Håper Brattvåg fikk smake pølse i vafle når de først var på Melløs! Begynner å bli en dyr hobby å reise Norge rundt uten å melde seg på i opprykkskampen.

 Tippeligaen
Gøy runde for våres lag! Vika og Herd triumferer lett på hjemmebane. AaFK spiller U i Groruddalen mot Rommen. Med det er alle lagene på trygg grunn, og Vika faktisk helt oppe på tredjeplass!

Twitterliga 1
Som tidligere nevnt vant orienteringsklubben over FOTBALLKLUBBEN Blindheim. Selv om det var aldri så ufortjent, så er det tallene som står igjen som fasit. Brannmann tippet klink H, og det var feil, selv om det ble H. Rollon strukturerte seg til sterke 1-0 hjemme mot Valder. Bergsøy SKAL opp og vant over SIF/Hessa, det samme med Volda som tok seg av Gulars.. Det ser ut til at opprykket skal stå mellom rivalene på hver sin side av Eiksundet. Norborg skuffet med U mot hittil svake Ørsta.

Mandag kveld smadret Ørsta Emblem med hele 6-0. Det er sjelden lurt å ha lagsfest midt i sesongen, men denne gangen klarte ikke Emblem å time terminlisten godt nok. For å bruke et av Knudsens favorittuttrykk. KATASTROFE! Et fullstendig avslått Emblem sørget for at Blindheim fikk tilbake smilet. Hødd 2 vant surt borte mot Hareid, også det i en fremskudd kamp.

Med all denne flytting av kamper som skulle vært spilt langt inn i advent, så gir jeg opp sammenlagttipsene. Skal prøve å komme med noen forhåndstips fra Runde til Goksøyr.

Her er neste runde:
Valder-Sif/Hessa H: Kanonen på Tueneset kommer til å være feil innstilt denne kvelden.
Rollon-Emblem B. Denne sesongen her Emblem prestert bedre mot god motstand en dårlig motstand.
Ørsta-Bergsøy H. NÅ taper Bergsøy igjen! God for på Ørsta
Volda-Norborg H. Volda maler og maler helt til de vinner
Blindheim-Hareid H. Endelig uttelling for Blindgatelaget?
Hødd 2-Gulars B. Steffen Moltu tilbake på Høddvoll. Må gå bra det!



Twitterliga 2
Få overraskelse i denne divisjonen denne gangen. Hovdebygda tar en snasen seier hjemme mot Aksla, men det er jo ikke sjokkerende. Ellingsøy måtte svømme hjem etter 0-7 mot Viagra. Ellers vinner de som skal vinne, og ta tapte stort sett de andre.



Ellers grugleder Brannmann seg til dommeroppdrag på Giske i morgen kl 20. Med Go-Pro kamera skal dommernes vanskelige jobb belyses i alle vinkler. Mangler for øyeblikket gule og røde kort, så må ha meg en tur på Staples å kjøpe litt kartong for kampen.

Da trykke send med håp om at Blindheim kommer seg ut av både blindgate og blindsone.

Kommentarer