Nabotrøbbel

bilde

Til oppklaring! TV2 har stjelt et av mine begreper, og har fått inn en serie som heter "The Son". Bare til oppklaring, dette er ikke min "The Son"! Kampen om rettighetene får jeg ta med TV2, men jeg regner med det blir grei skuring. Gratis Tv2-Premier League livet ut er kravet mitt!

Når naboen sliter

Det er nesten så at jeg får litt vondt inn i meg når jeg ser hvordan Blindheim kaver i bunnen av 4.divisjon Sunnmøre. Laget rykket opp med fest og bravur, ny tribune og treningsleir i Tyrkia. Byens største bydel var endelig å regne med igjen! Etter opprykket har klubben hatt en romantisk tilnærming til sin oppstandelse. Det ble flagget høyt og hellig at nå skulle spillere med Blindheimsblod klare biffen på regionens høyeste nivå. Og dette har de fulgt opp. Med klubbens egne krefter har de nå fått ett poeng på sju kamper. I Breddepodden sukkes det stadig høyere, og en pessimisme over egne ferdigheter begynner å kvitre ut fra klubbens Twitterkonto. Til uka skal Blindheim møte Emblem, og går man på et tap der, er jeg redd bensinprisen på Blindheimspumpa på Shell Vegsund når et skyhøyt nivå.

Brannmann likte jo egentlig dette romantiske prosjektet. At man skulle klare med egne lokale spillere å etablere seg i Eliteserien på Sunnmøre. All ære til Blindheim for å tenke slik. Men er det egentlig mulig i 4 divisjon? Kan en klubb på Sunnmøre klare det kun med sine egne broilere?

Emblem har vært i Romania, Rollon på Vigra, Bergsøy i Kroatia, Volda er studentbygd, Ørsta er Ørsta, Norborg har Brattvåg og i Valder har bortkomne sønner vendt hjem. Brannmann lurer derfor litt på om Blindheim må ut på markedet for å klare å overleve i Twitterliga 1 på Sunnmøre? Det vil gå ut over stoltheten, men en klubb med en slik størrelse og et slikt apparat bør aller helst ruve over de fleste mellom Trondheim og Bergen. Men så mange unge spillere i aktivitet, bør de ha et attraktivt tilbud å strekke seg mot. Da nytter det ikke å være i 5.divisjon.

Brannmann er spent på høstens utvikling. Det er ikke for sent, men skal noe gjøres må det gjøres raskt. Med 4-23 i målforskjell på 7 kamper må begge ender styrkes. Det er BARE 8 poeng opp til Emblem!

(Dersom dere vil ha et tips fra Brannmann, kan det være en idè å bytte ut Rosenborgdraktene).


Kjønnsforvirring
Brannmann har dømt sin andre seniorkamp. Denne gangen Emblem-Ørsta for damer i 7`er serien. En meget god kamp med tøffe dueller 2*45 minutt. Historiske 0-0 til pause! Det er utrolig, men det ble kjempet så hardt at kampen nesten var verdt inngangspenger. Som dommer hører man jo litt av hvert ute på banen. Damene er nok litt snillere en mennene i munntøyet, men i en duell på slutten av første omgang kunne dommeren notere seg følgende utrop. En Ørstaspiller skulle advare en lagvenninne at det kom ei Emblemsjente bakfra for å hindre overgang "Pass!!! Mann bak!!" I en damekamp av ypperste merke i 2019 skal altså dette skje. Til og med damene sliter med vokabularet i sin egen idrett. Om Ørstajentene har spilt mye ball med gutter vet jeg ikke, men en plass har de i alle fall fått det fra. Da jeg humoristisk kommenterte dette i pausen sa damene at det var lettere å si "mann" en "dame". Men det er det vel egentlig ikke? Fire bokstaver i begge ord. Det er klart at ordet mann spretter litt. Det er en stavelse mindre. Jaja, dette er vel kanskje flisspikkeri, men skal damefotball nå samme status som herrefotballen, må man ta eiendom i språket også.

Å sette brann på en brann
Snille kjekke Martin Ødegård vil for mange alltid være 15 år og talentfull. Nå er 98 modellen snart 21 år og voksen mann. Da er det spennende å se hvordan den talentfulle gutten grisetakler Ada Hegeberg i sosiale media. Hva han mener om Ada og landslaget skal jeg ikke uttale meg om. Men at han anklager Ada for å ta oppmerksomhet bort fra landslaget ved å la seg intervjue i fotballbladet Josimar, det er lite klokt sagt. På samme måte som Ada må ane konsekvensene, må jo også MØ ane konsekvensene av å kritisere sunndalingen så brutalt i media. Nå har alt dette tatt fokus fra VM for damer denne uken, og egentlig utviklet seg til en farse. I skrivende stund har ikke VM startet, så Brannmann håper jo at damene klarte å slå ihjel debatten med godt spill. Så får både Ada og MØ ta seg eg ullpledd og kose seg med VM i sofakroken - uten tastatur i nærheten.

Postkasse 1
Brattvåg hermet etter herrelandslaget og Emblem og spilte 2-2 hjemme mot hjembyen til Brannguttene Sæternes og Berisha. Poeng er poeng! Hødd knuste Nardo hjemme. Nardo er vel også en Skodaforhandler, så det kan godt være at trønderne sendte bilforhandlerne til Ulsteinvik denne pinsen. Uansett tut og kjør for Hødd dette!


Tippeligaen
Husker du Max Mekker? Den diggbare bamsen fra Sesam Stasjon? Sesam Stasjon er på Lørenskog og nå får drabantbyen stadig vekk besøk av sunnmøringer. Sist ut var Spjelkavik, og Vika viste seg å være en god utfordring for Lørenskog. 2-2 borte mot Sesam Stasjon lar seg høre! Herd blåste AaFK 2 av banen. Meget overraskende av kjøpesenterguttene, og med seks tidligere AaFK spillere på Herd, er slike seire ekstra deilig.

Twitterliga 1
Før denne runden hadde jeg 25 av 36 riktige tippet i denne ligaen. Etter denne runden er tallet 27 av 42. Dårlig tippet med andre ord, men akk så mange rare resultat.

Brannmann var selvsagt på plass på Ebbemyra for å se kampen mot Valder. Jeg var jo ikke så optimistisk på forhånd, men ser jo nå at jeg må ha mer tro på Emblem en jeg har hatt. Emblem har mange gode spillere! Og faktum er at Emblem kjempet Valder i senk. Det endte 2-2 og det er for så vidt greit. Straffesparket til Emblem var av det billige slaget, og kampen var både jevn og god, men Emblems offensive arbeid var denne gangen meget godt. Viktige Sondre Follesø fikk strekk på oppvarmingen, og da Brannmann snakket med han var han meste opptatt av å bli frisk til torsdagens duell mot Blindheim. Klarer Emblem å holde tempo og kraft i innsatsen mot Blindheim, blir bortelaget sendt hjem som hakka biff.

Norborg sleivsparket noe voldsomt borte mot Sifhessa. 1-3 tap var uvant kost. Rollon fikk det som ventet tøft borte mot Bergsøy. På Twitter mente Rollon det var en merkelig kamp, og akkurat det aner jeg at mange har følt etter å ha møtt Bergsøy i år. Men det kanskje den flyten et opprykkslag må ha for å hente gullet heim?

Brannmann tok turen til Blindheim stadion for å spionere på Emblem neste motstander. Og jeg ble redd. 2. omgang mot Hødd 2 viser at BH har tæl og innsats dersom de vil. Etter 1-1 til pause, der visstnok gjestene var klart best, var det Blindheim som hadde de største sjanse i andre omgang. Hødd var selvsagt også farlig, men makan til sjansesløseri som BH presterte var tullete. Men i det 90 minutt kom Blindheims Karadas på banen. Alexander Ervik gjenoppstår på fotballbanen, og kommer inn som en monsterspiss de siste minuttene. Og hvem andre en Ervik er det som header inn 2-1 på overtid. Så ligger det selvsagt i kortene til et bunnlag at motstander skal score etterpå. Og det gjorde de også. Et uheldig selvmål langt på overtid gjorde at det hele endte likt. Da synes jeg litt synd på BH - men bare litt... En liten kuriositet i kampen er at begge målscorere til BH har gått på Møre Ungdomsskole. Sondre Farstad og Alexander Ervik. Så dersom det er BH foreldre som leser dette nå, og som drømmer om fotballkarriere for sine små, så look to Møre!

Sjokkresultat i Ørsta! 0-7 til Gulars er av en annen verden. Var Sjølvaste Kjell Kjellen trener for hjemmelaget, eller var kampen fikset? I Volda ble det som forventet hjemmeseier mot Hareid.

Neste runde:
Emblem - Blindheim: Heimesiger
Rollon - Valder: U - Brannmann ønsker dommer lykke til her. Her kommer det til å smelle!
Sif/Hessa-Bergsøy B - Kommer ikke utenom B, men har en pitteliten magefølelse for SH her...
Norborg - Ørsta H: Her kommer nok Brattvåg til unnsetning.
LG - Volda B
Hareid - Hødd 2: H. Meget spennende kamp på Hareid! Her blir det hjemmeseier på ren vilje!


Twitterliga 2
Trenden er i ferd med å snu i denne divisjonen. Topplagene er ikke så topp lengre, og bunnlagene har hittil lekt med ilden. Sykkylven skuffer fundamentalt med 2-2 mot Vigra. Eller er det Vigra som faktisk er god?

Aksla innfrir nok en gang, denne gang med overraskelsen Hasund. Skodje går på en stjernesmell mot The Beach! 1-4 er trist. Og Yttis har endelig nådd frem med budskapet sitt til sitt Ellingsøy. 3-1 mot Godøy er supert for Ålesunds største øy.
Langevåg vinner viktig borte mot Volda 2. Dermed melder Langevåg seg på igjen.

Damenes
Emblem vant 3-1 mot gode Ørsta i 7`er serien. Fortuna tapte nok en gang. Denne gangen mot skaptrønderne fra Kil/Hemne. Det går trått for tiden for Magne Eldes jenter. Brannmann foreslår psykologhjelp i form av en tur til vakre Bremangerlandet. Det vil trolig endre fokus til det bedre i tiden som kommer!

Da trykkes send med håp om at det blir like mye verbal uro på banene på Sunnmøre denne uken som det var på Mark sin konsert i Sparebanken Møre Arena på fredag. Vi trenger liv på kamp!
hits

Kommentarer

  1. Mykje bra, men Uksenøya er vel Ålesunds største øy, trur eg. Sjølv om dei m å dele ho med Skøye.

    SvarSlett
  2. Enig! Geo-tabbe her:-) La gå, la Ellingsøy få låne den tittelen ei stund!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!