Romantisk på Emblem

AaFK søker statistiker?
Nok en fotballhelg er over, og ballen har IKKE rullet Brannmanns vei denne uke 21 i 2019. Nå er ikke Brannmann AaFK supporter, men en viss omsorg for de orange finnes likevel. Når laguttaket til Jerv-kampen kom, ristet jeg så hardt på hodet at det som er av flass i hodebunnen falt ned som nyfallen sne. Ingen Pape. Hvor maser jeg slik om Pape? Emblemsgutten må gang på gang ta til takke med Recarostolene rundt om det ganske land. Forresten tviler jeg på at J.J Ugland - Levermyr i Grimstad har Recaro, men poenget mitt er at han BENKES gang på gang.
Et par go`karer på Emblem kom med følgende statistikk for Pape - og hold deg nå godt fast i tastaturet:

Pape har spilt 55% av minuttene AaFK har spilt i år.
Pape har vært på banen i 95% av minuttene AaFK har scoret mål
Pape har vært på banen når 17 av AaFKs 18 mål har blitt scoret!

Forleden spurte jeg Lars Bohinen på Twitter om de har slik statistikk. Svaret var at de har statistikk på når de vinner. Dette er arrogant. Alle har slik statistikk. Den står daglig i avisene og på diverse nettsteder (Det heter tabell og er enkleste form for statistikk). Her bør AaFK ledelse raskest mulig sjekke opp om Bohinen faktisk har kontroll? Jeg har lyst å dra et høyst relevant eksempel fra mitt eget liv.

I går kveld spilte jeg innebandy på Flisnes barneskole. Første timen spilte vi med tre lag. Brannmann scoret 6 av lagets 7 mål i denne perioden. Hvordan skulle det gått med Kjartan og Geir om ikke jeg var på banen? Man setter ikke ut Brannmann med en slik form! Senere i treningen gikk vi over til to lag med en reserve. Da ble nok undertegnede mer og mer opptatt av en viss kamp i Bergen, og da var det greit å plassere en lettere ufokusert Brannmann på benken. Men poenget er: Topp-scorer`n må få spille! Vi leker ikke OBOS. Vi leker ikke opprykkskamp. Jeg vil ha Brann til byen neste år, og da må rette mann spille! Skjerpings nå Bohinen - og ikke svar med ZZZZZ!!

Her har jeg scoret et av mine mål

Go-Pro!
Det fine med impulsivitet er at det kan sette synergier igang du ikke aner. Når jeg på dypt alvor sier at det kunne vært gøy med go-pro kamera på dommer, så tenker jeg at det går jo ikke an. Men så har vi Giske IL da. De var jo først ute med det meste her på Sunnmøre, og nå har de invitert Brannmann til sin historiske øy for å skrive nok en historie. Brannmann er invitert til å dømme en 7` er kamp med Go-pro kamera. 
Oppgjøret er Giske 2 mot Emblem 3 den 18.juni. Så får vi håpe tiltaket kan hjelpe dommerstanden til større forståelse av den tøffe jobben de står i. Ironisk nok spilte de to lagene samtidig med at jeg dømte damekamp forleden. Der så jeg at det nesten endte i håndgemeng etter en sviende takling fra Giske i sluttminuttene. Så det er faktisk mulig at den videoen som kommer ut av prosjektet får en aldersgrense i øvre leie. 
PS. Ikke del dette med Sunnmøre Fotballkrets... Er usikker på om dette går igjennom, men håpet er jo at dette kan inngå som forskningsprosjekt i regi av NFF? Who now`s, eller kven kveit?

"Romantisk" på Emblem
Arbeidsinnvandring er en nødvendighet på vår kant av landet. Den økonomiske veksten vi har i håndverknæringene og i fiskeriet hadde ikke klart seg uten arbeidskraft fra det østlige Europa. Emblem er jo bort imot blottet fra arbeidsplasser utenom kommunale stillinger. Dillon Flis er et hederlig unntak + mange enkeltmannsforetak som sysler med sitt på loft og kjeller. Vi har ingen rike onkler med store bedrifter som kan spytte inn det som trengs til en hver tid. Men vi har ildsjeler som bruker masse tid i klubben, og som jobber i bedrifter andre steder i området der kontaktflaten er stor. En av ildsjelene har funnet ut at kombinasjonen Romania og fisk er god. Gode arbeidsfolk med fotballferdigheter er en greie Emblem har fått nytte av. Og i tillegg gode menn som kan bidra som positive forbilder i fotballmiljøet på Emblem. På Emblem har vi, og har hatt, noen av disse "romantiske" typene på laget. Siste tilskudd på stammen er Damian. Og han har tatt bygda med storm. En hyggelig og jovial type fra en by nord for Bucuresti. I tillegg har vi god keeper i Alexandru. Det blir jo fort litt snakk og småmobbing når et bygdelag henter spillere fra andre steder for å styrke laget. Slik Brannmann ser det må man bestemme seg for hvilket nivå man må være på, og bygge lag ut fra det. Jeg er glad Emblem er på det nivået de er, og om Sindre er flink å sjonglere mellom kombinasjonen lokalt/nasjonalt/internasjonalt, er det slik det må være om ikke Emblem skal være et 6.divisjons lag. Vi er tross alt ikke større en Stordal i folketall, og de har jo TO matbutikker! 


Eliteserien
Min gode venn og kumpan, Helge Åkernes sendte sms 30 minutt før slutt, og fortalte at Brann kom til å tape 0-1. Rosenstyret ville komme til å score på slutten. Min himmelvendt venn har kontaktnettet i orden, og så hendte. Egentlig ligger alt nå etter skjema. NFF har jo på forhånd bestemt at RBK skal vinne serien, og med TIL seier mot Molde ser det hele veldig konspiratorisk ut. Når vi i tillegg vet at Mr. Åkernes titt og ofte tusler rundt i gangene på Ullevål, så er det lett å tenke at 2+2=Rosenstyr.
Jeg går så langt som å ønske at Vestlandet blir eget land. Landet Vestlandet med Bergen som hovedstad. Eliteserien på Vestlandet blir da med følgende lag:

Brann
Viking
Haugesund
Molde
Kristiansund
AaFK
Nest Sotra
Sandnes
Sogndal
Brattvåg
Hødd
Bryne
Fyllingen

Da kan vi kjempe en fair kamp om gull og Europa, uten å måtte forholde oss til Rosenkålet i Nidaros.
Nasjonaldagen vår blir hver dag i året, dronningen blir Erna, og statsminister blir selvsagt Brannmann. Nasjonalsangen blir denne:


Borettslaget
AaFK gidder jeg ikke nevne mer. Vil bare nevne at Bohinens plan ser akkurat ut som i fjor-  da de mistet opprykk ved å ikke bruke spillere som var delaktig i målscoring.

Sandefjord kommer halsende bak, og disse to lagene har fått en deilig luke til Koffa, Start og Raufoss.

Postkasse 1
Imponerende av Brattvåg og Hødd! De vinner over solid historisk motstand, og tar viktige byks på tabellen! Gratulerer fra Brannmann til lagene mellom bakker og berg!

Tippeligaen
Spjelkavik er på gang nå. Nærmer seg toppen. Lørdag spilte de Træff inn på Barnas Lekeland. Enveiskjøring og enkelt 1-0.
Herd og AaFK møtte god motstand og ble pakket sammen og sendt hjem som slakt. Herd-Larsnes/Gursken neste år? Sjarmerende men ikke ønskelig for kjøpesenterlaget.


Twitterliga 1
Treff på U på øya og at Volda skulle slå BH. Dermed 19 riktige av 29 spilte før Ørsta får besøk av Hødd 2 i kveld.

I den utsatte kampen mellom Emblem og Hødd2 ble det en vanvittig boost for Emblem. 4-1 på bortebane er etter ryktene fullstendig overdrevet, men vi får skylde på Knutsen-taktikk av høy klasse. "The Son" har endelig funnet veien til maskene, og puttet 1-0. Hødd utligner i andre omgang, før Damian smokker inn tre raske på tampen av kampen. Dermed er bortestatistikken på Sulesundferja 6 poeng og 9-3 i målforskjell på to kamper. Emblem BØR vurdere å ta denne ferja til bortekampene i Ørsta og Volda!

Opp som en hjort og ned som Emblem. Det kan være status etter blemma på hjemmebane mot Norborg. En heltent orangehorde kjempet Emblem i senk med fin fotball. Takk for kampen og lykke til videre.

Var innom Blindheim stadion så snarest og fikk med meg 3-0 til Volda. 4-0 ble det til slutt, og det var stor forskjell på lagene. Å kave i bunnen tærer på selvtillit og ork, og litt slik så BH ut. Kanskje vil 13. juni gi den nødvendige boosten til å snu skuta? Men dit er det lenge til og motstanden er tøff hele veien. 
Ellers takker vi for hjelpen med U både på Rollonbana og på Valdervoll. Da svir det ikke så mye med 2-5 mot Norborg. SkarbøvikHessa med superinnspurt mot Hareid. En viss kjekling på Twitter etter kampen. Heldigvis er det et Brosund mellom rivalene. Håper det blir et sjøslag dersom det utarter.

Neste runde tipper Brannmann ender slik:

Bergsøy-Emblem H. Selv om det er riktig ferje, så ender det som vanlig i Herøy - H
Norborg-Rollon U. Målfattig og blodig i Uggedalen
LG-SH H. Årets første trepoenger for hjemmelaget? Vanskelig å tippe denne
Valder-Blindheim H. For å få litt opptur bør Blindheim bestille skyssbåt fra Eikenosvågen til denne bortekampen. SuperH!
Harei-Ørsta U. Nok en jevn kamp i denne divisjonen. Målfattig og uavgjort. Dvs, ordet Uavgjort er misvisende. Begge lag får jo med seg et poeng hver, og det er jo dobbelt så mye som et lag som taper i en kamp som er avgjort! Så kanskje vi skal endre utfallet til Avgjort?
Hødd 2 -Volda B. Volda fremstår meget sterkt, og på Høddvoll knaller de til nok en gang!


En utilgivelig feil gjorde at gjennomgang av TWL 2 og 3 + damenes falt ut sist! I tillegg falt tippetipsene på TWL2 ut, men limte dem inn i forrige innlegg i god tid før kampene ble spilt.
Da er hjertet lettet, så håper jeg på tilgivelse!

Twitterliga 2
Twitterliga 2 utvikler seg dramatisk nå! FK Sykkylven gjorde kål på Long Bay langt opp i Velledalen. Aksla snublet mot tunge Godøy og klarte bare uavgjort. Samtidig er joker Hasundgot i flytsonen og slår skumle Volda 2 på bortebane! Skodje skuffet stort borte mot Ellingsøy. Brannmann selv har vært med å tapt 1-12 på Nes, så her snakker vi litt komplex?

Twitterliga 3
Giske og Åmdal er utilnærmelig i hver sin divisjon. Mye jevnere i den tredje avdelingen. Der mistenker jeg Spjelkavik 2 for å planlegge et lite opprykk. Men de kommer til å få kamp av Stordal/Ørskog og Guard.

Damenes
Emblem 7`er dame med to kamper på to dager. Går ble det tap 1-7 mot gode Guard. I dag er det borte mot Skodje. Brannmann tipper det blir jevnt og U!
Fortuna tar viktige poeng mot Rosenborg/Ørn og fortsetter veien mot nok et seriemesterskap.

Da trykke send med store spørsmålstegn til AaFKs disponering av spillere, og med et ønske om et nytt land i Europa.

Kommentarer