Fotball ass!






Selbuvotter
Har du prøvd å spille ludo med selbuvotter? Tenkte meg det ja. Det er ikke lett. Har du kjørt slalåm i 10 minus med latexhansker? Ikke det heller nei? Denne uken var jeg innom min faste landhandel, Kiwi Flisnes. Blant de trivelige ansatte som jobber der, kom jeg i en fotballpassiar med stedets eldste mann. "Skal du se kamp i kveld", lurte jeg på. Liverpool-Barcelona.... "Ja" sa han, "men dei bruka så store hanska". Han var tidligere keeper denne Kiwimannen - slik som Brannmann. Og kanskje har han et poeng. Gjør keepere flere rare ting i dag i ballbehandlingen en de gjorde før? Dagens hansker er som 10 sveler limt opp på hverandre for å passe rundt en hånd. Har keeper egentlig en god følelse med ballen? Kiwimannen mente at hanskene burde vært tynnest mulig. Kanskje det? Da er det jo faktisk lettere å få grep, og lettere å ha en følelse av hvor ballen er når den kommer. I håndball har jo ballen en minst like stor hastighet som i fotball, og keeper der bruker IKKE hansker..
Kan faktisk en keeper utvikle større skills som målmann dersom han lærer seg til å stå i mål med hagehansker med små vorter inne i hanskene? Det er nesten så at Brannmann utfordrer en eller annen keeper til å prøve. Inn til videre får vi andre ta med denne diskusjonen ut på tribunen og foran skjermene og undre oss over disse nye refleksjonene fra Kiwi.


Straffesuksess
Lørdag var Brannmann med på NM kvalik i straffespark. Sammen med The Son, Helge Åkernes og Ingar Eide skulle vi forsvare Emblem sin ære. Fredag hadde vi treningsøkt, og det skulle vi IKKE gjort. Helge og Geir Vikenes pådro seg lyskestrek bare ved synet av ballen - før vi startet selve trening. Brannmann er jo gymlærer på 20`ende året, og vet jo at det er oppvarming som må til. Når lørdagen kom var Vikenes ute, men Åkernes neddopet og klar for fight. Vi suste gjennom de fire innledende rundene med fire seiere. Brannmann bommet på 3 av 4 og ble pepet ut ved hver bom. I kvartfinalen møtte vi et Pondus-lag. Hele laget var ut og tok seg en blås mellom kampene, keeper spilte i sixpence, den ene skytteren brukte vinterskoa. Allikevel imponerte de med høy presisjon. Det hører med til historien at når det endelig gjaldt, sviktet alle - bortsett fra Brannmann som for en gangs skyld traff.


1 av 1 000 000
I Kibera-slummen i Nairobi bor det 1 000 000 mennesker. Min far har i flere år jobbet med å skaffe støtte til barn som ønsker å gå på skole. Til sammen blir ca 1000 barn støttet med midler fra norske NSP-AID. Et av disse barna er Dickens på 14 år. Han er kåret til Kiberaslummens beste spillere i sin årsklasse. Mens du ser videoen kan du se etter detaljer. Fotballsko og fotballbane er ikke highclass, men fotballgleden er kjempestor! Torgeir Olsen i Spjelkavik IL, støttet disse barna for noen år siden med mange drakter fra Volda (spilte og jobbet i Volda på det tidspunktet).
Dersom ditt idrettslag har utstyr eller andre midler som kan nyttes til glede for fotballglade barn i Kenya, så ta gjerne kontakt!
Trykk på linken og se den korte filmen om Dickens.

https://www.facebook.com/hearttoheartchildren/videos/2349018472047220/


Cornerhyllest
En euforisk fotballuke er over. Tottenham og  LFC er i CL finalen! Og i Europaleague er det også kun engelsk. Kanskje er det Brexit-effekten som slår til umiddelbart?
Mangt og meget er sagt om disse kampene, men for meg er det genialiteten bak corner som førte til 4-0 til LFC som står igjen. Jeg har alltid irritert meg over at denne dødballsituasjonen blir så lite utnyttet. Solskjær mener endog at corner til det andre laget er målsjanse for oss. Derfor er det med dyp respekt jeg nå omtaler corneren til 98`eren Trent Alexander-Arnold. Først starter det med en liten ballgutt som ser muligheten i å sende ballen kjapt til Trent. Så kommer en usportslig vakkerhet fra Trent som overgår det meste innen frekkhet i idretten vår. Han går bort fra ballen for å "gi" corneren til sin medspiller, men så ser han Origi blir stående alene på fem meter, og Barcaforsvaret sover søtt i påvente av å forsvare seg enkelt mot den tradisjonelle corneren som kommer. Men Origi er våken, og alene med keeper setter han vakkert inn 4-0! Nydelig.

Der og da bestemte jeg meg for at bortemålsregelen er noe herk. Hadde Barca scoret på slutten, hadde spaniolene som gått til finalen. Det hadde vært blodig urettferdig sett begge kampene under ett. Så nå håper jeg verden tar en "England" og kvitter seg med bortemålsregelen en gang for alle!

Så får bare finale være finale for meg. Hvem som vinner betyr ingenting. Fotballen har uansett vunnet denne uken.

Så til runden:

Eliteserien
Brann kjempet seg til tre poeng borte mot Stabæk. Tenk å være så vestkant at man forlanger en Æ inn i navnet på laget! Hadde disse sossene hatt tilhørighet på Østkanten av Oslo så hadde de het Stabekk. Men akk så lenge får vi bære over med Bærumslaget. Rosenstyret kladder videre med ein ein på Åråsen. LSK HELT på høyden med et ordinært trønderlag. Det andre trønderlaget går opp i limingen og lar VIF innta høyeste del av tabell med 5-1 seier. Et Molde i bakrus vinner knepent med Russepresidenten selv - Vegard Hansen. Artig stunt for å erte gamlegutta på Molde som var på russetreff forleden. Kristiansund er arbeiderbyen foran noen i fylket, og fytt i katta så de imponerer! 01 mot 08 er suverent!

Borettslaget
Lars Bohinen er en modig mann! Her utbasunerer Brannmann fasiten til suksess for AaFK, og så våger Lars å benke Pape lell!! Arrogant og lite seervennlig spør du meg. Men det er jo desto hyggeligere å se at når emblemsbygderen endelig kommer på banen snur alt for AaFK. Castro er bylagets nye yndling, og sammen med Pape skal de gjøre OBOS-lagene svimle denne sesongen. 2-1 seier var bort imot flaks, men hører nå Bohinen på meg neste gang skal dere se det går bra AaFK.
Diarelaget fra Toten fortsetter og imponere. Nok en gang med skodjegutten Parfait i forsvaret. 3-2 borte mot Skeid er konge! Ellers vinner Sandefjord, Start og Sogndal, så da er alt ved det normale i divisjonen

Postkasse 1
Kun purringer i postkassen denne helgen. Både Hødd og Brattvåg taper klart, og lagene må konsentrere seg mer om å overleve en å rykke opp. Hødd taper mot Blink,  og Brattvåg mot broder`n Vidar.


Tippeligaen
Skarpe resultat for Moa-lagene. Herd gav  Rommen husarrest med 5-0 på hjemmebane. Suverent av Amfiguttene! Vika ventet tøff motstand mot selveste Grunnlovens turnlag. Topplaget før kampen mot Vika, men gutta fra råeste bygda i Ålesund reiste bust og kapret 1-1 mot turnforeningen fra Eidsvoll.
AaFK spille mandag mot 082.


Twitterliga 1

Emblem fikk æren av starte den tredje runden i TWL1. Hareid var motstander. Jeg har stor sans for Hareids trener Moldskred. Proff til fingerspissene, og påslått 2*45! Og ikke minst - POSITIV!! Dagens rose går til Hareids trener! Kun en ting har jeg å utsette. Når DU roper til laget ditt heter laget HAREID - ikke Harei! Harei høres ut som en selvmordssekt i en dal øverst i Kaukasusfjellene.
Så til kampen. Sindre har signert to nye spillere, Marius Austnes og Damian Alin-Constantin. Sistnevnte så fra start av ikke komfortabel med nivået. Men litt etter litt ble rumeneren trygg i rollen, og når han på en lekker passning fra unge Flem dunker ballen på volley og i lengste hjørne, da hadde Emblem fått en ny helt. Og best av alt. Vi har fått en spiller som korser seg før og under kamp! Det er har både Brannmann og store deler av Emblemsbygda sansen for! Resultatet? 1-0, og det var fortjent etter spill og sjanser. Men Hareid gav oss kamp. På Valder ble det også seier til hjemmelaget.
Jeg hadde på forhånd laget et nytt uttrykk på Blindheim, men siden de kjempet seg inn til U mot Ørsta skal jeg spare det til senere (om det blir nødvendig). Gratulerer med første poenget iallefall.
Hødd 2 valset over Rollon på mystisk vis. Hvor mange russer har Rollon på laget? Til slutt vant Volda som ventet borte mot Sifhessa. Bergsøy vant som vanlig hjemme mot Norborg.

Det betyr at Brannmann tippet 4 av 6 riktig denne gangen, og er dermed oppe på 10 av 17 riktig. Fornøyd med det!

Neste runde spilles allerede onsdag og torsdag. Her er Brannmanns Hot tips:
Norborg-Valder U. To jevngode lag. Hvem har flest russ på laget?
Hareid-Rollon B. Tradisjonelt kunne dette vært en knallhard fysisk batalje, men akkurat nå tror jeg Rollon er et par klasser over. Et lite forbehold over Rollons plutselige svikt mot Hødd 2.
Hødd2-Hessa/Sif H. Bortelaget er slitne før 30 min. er spilt på store Høddvoll. Trygg H.
Gulars-Emblem H. Med sitt stjernegalleri tror jeg hjemmelaget vinner denne
Volda-Ørsta H. Hjemmebanefordel avgjør i dette klassiske 16 mai oppgjøret
Bergsøy-Blindheim H. Hakkemat av Blindheim her.
Så kan man jo spørre seg om hvorfor ikke Emblem-Blindheim har blitt 16 mai oppgjør? Kjenner ikke fotballkretsen sin besøkelsestid i forhold til å skape høydepunkter?

Twitterliga 2
Litt trist med Twitterliga 2 uten Blindheim.... Blir ikke samme schwunget over det.
Men Langvåg tralter på videre og slår Lufthavna fra Hovdebygda. Aksla roter det til med 2-2 mot andre siden av fjorden. Og liten seier for fotballen er det når Skodje slår Herd 2 1-0. Skodje har jo sendt fra seg tusenvis av ungdommer til Herd de siste årene, og da smaker det EKSTRA deilig for de få som har stått last og brast med de gul/sorte!
Hasundgot møtte virkeligheten i Sykkylven torsdag. Solid 4-0 til hjemmelaget. Ellers ser vi at Vigra har fått nok, og kapitulerer nok en gang. 2-2 hjemme mot Stranda er hjemmelaget ikke fornøyd med.

Twitterliga 3
Kaster vi et blikk ned på 6 divisjon så det Giske, Åmdal og Guard som har tatt føringen i hver sin divisjon. Merker meg at Vanylven kommer stupende bakfra her.

Damenes
Fortuna med tegneserieseier mot Nardo i Trondheim. Flott at trønderfotballen får kjenne litt på sunnmørskraften.
Herd likeså med 2-1 Kyrksæterøra Idrettslag/Hemnekjølen idrettslag (eller KIL/Hemne).

Avslutter i dag med en gratulasjon til Anders Myren og hele hans Manchester City. En udramatisk avslutning i badebyen sør i England, førte til gull og grønne skoger til "Blue Moon".

Da trykkes send med vind i seila!

Kommentarer