Akkordlønn og sunnmørsk opptur!



Akkordlønn
I vår har plutselig hele Norge fått en bit av Manchester United i sitt hjerte. Ole Gunnar har ført laget til store høyder - for så å falle til de dype daler. José Mário dos Santos Mourinho Félix sitter nok nå på sitte hemmelige palass og sier "O que eu disse" - "Hva var det jeg sa", på portugisisk.
Og vi har vel alle sett det. Guttpjokkene på Manchester United ser ut som en gjeng gutter med hjerte for klubben der dopapiret henger. De er rett og slett ikke god nok for nivået MU skal være på, og de er heller ikke spillere som står opp for klubben når det gjelder. Ved flere anledninger har det vært pinlig å se på. Dette er selvsagt ikke unikt, for mange klubber har slike faser i historien sin (les Rosenstyret pr dags dato).

Men når spillere som tjener ti talls millioner i året ikke orke å stå opp for hverandre, sjæfen og supportere, så kommer Brannmann opp med løsningen for fremtidens profesjonelle fotballspillere.

Akkordlønn.

Brannmann har selv jobbet under akkordlønnens tvang. Som skogsplanter i de Skodjeske storskoger på 80`tallet, vandret jeg rundt med planteutstyr og gummistøvler. 2,- granplanten - med 2 meter avstand mellom hver. Dag ut og dag inn, i vill frykt for hoggorm og skogstroll. Jeg var også på fiskemottak og tørket torsk og brosme. Her var lønnen høyere, og motivasjon sterkere for å jobbe raskt og godt. Med dette i baktankene har jeg følgende forslag til OGS og resten av fotballverden som sliter med spillere med dårlige holdninger:

- 10 000,- pr riktig pasning dersom de vinner
- 1 000 000,- pr mål
- 1 000 000,- pr assist
- 1 000 000 til alle spillere for å vinne
- 1 000 000 til alle spillere for å holde nullen
- 200 000 pr km en spiller løper
 samt en haug av andre bonusordninger.

Spillerne må selvsagt ha en grunnlønn, men den kan være en Vauxhall med liten motor, en internat med dobbeltrom, en boks hårvoks på deling, samt en stk. Nokia 3310 mobiltelefon + reisestøtte når de skal hjem til mor på perm.

På denne måten spiller guttene for sin egen lønn på en veldig konkret måte.

Så til slutt. Ta nå for all del fra de bortskjemte guttene disse fryktelige hodetelefonene de ankommer kampene med. La guttene snakke med hverandre i stede, og sett dem i stand til å bli tilsnakket til.

Nå følte Brannmann seg veldig moralistisk, men man kan jo lure hva som skal få overbetalte guttunger til å gjøre seg fortjent sin skjerv.

Med Brann til topps
Påsken er over, og Brannmann har vært både i by, fjell og sjø. Det kjekkeste var nok i snøen. På topptur med Das Boots (les forrige blogginnlegg) ankom jeg toppen med Brann T-skjorte. Vakkert og deilig. Av og til gir denne skjorten meg litt gnagsår på svetteuttakene midt på overkroppen, men til dette oppdraget var skjorten perfekt. Så spørs det om dette er et steg i rett retning for Brann også. Pr akkurat nå har vi 1-1 i en jevn kamp mot gode VIF.

Eliteserien
I dag var det ingen trøst at Rosenstyret nok en gang snublet. Mitt eget Brann skuffet grusomt hjemme mot VIF. Lite tempo, liten kreativitet, lite klokskap. Berisha er ca 110 cm høy, likevel slår man lange baller høyt opp i luften mot vår Egersundsgutt. Heldigvis er det få andre som stikker av i toppen. Da passet det fint at Aspmyras venner kun klarte 1-1 mot 08. Skår i gleden at Molje vant mot Norges kjedeligste Lillestrøm. Utenom dette var det en heller tannløs Eliteseriehelg. En aldri så liten tomatsild spanderes forresten til Haugesund som denne helgen var det mest effektive laget med 3-0 mot brylkremgutta fra Bærum.

Borettslaget
Så kom sennepeffekten for AaFK. Sennep og ketchup serveres jo stort sett i samme plastikk, og siden Norwich krangler om opprykk, er det helt naturlig å bruke sennep til slik effekt. Imponerende av AaFK denne helgen og seier feires med tabelltopp. Når så i tillegg Ulla, Hvalene og Makrellen taper poeng, da bør det feires med boller og brus på ferja som ligger på grunn i Voldsdalen. Ellers registrerer Brannmann at Parfait Bisoza (99`årgang) fra Skodje har rykket frem i rekkene for Diarelaget fra Toten. Nå er han midtstopper, spiller fra start, blir ikke byttet ut, vinner kampen mot pittelillestrømmen - OG holder nullen. Følg med følg med! Kan gutten havne i Eliteserien før vi vet ordet av det?

Postkasse 1
Som overskriften røper var dette en skikkelig sunnmørshelg. For både Brattvåg og Hødd vant suverent sine hjemmekamper. Arendal ble Brattvåg sitt offer, og Byåsen ble spist av Hødd med 0-5. Imponerende, spesielt av Hødd. Artig å se at to 99`gutter fra egen stall scorer mål for Hødd. Peter Hasund, sønn til legendariske Geir, og "Bam Hide". Begge gutter Brannmann har sett i aldersbestemte klasser. Tar også med Emil Solnørdal i Brattvåg som en 99`år gang som gjør det bra nå. Dermed ser vi at sunnmørske 20 åringer begynner å markere seg på et godt norsk nivå. Spennende å følge med på denne utviklingen videre. Da kan vi innkassere 3 av 3 seirer for våre lokale helter.

Tippeligaen
Forhåndsfavoritten Spjelkavik most nabo Herd av banen med 5-0. Håper Vikaguttene er snill med Herd-gutta. Heldigvis har Herd kirka som nærmeste nabo, så trøst er det å finne for de som leter. AaFK 2 startet også jakten på fast grunn i Tippeligaen med 2-0 borte på Træff.

Dermed ble det en bortimot perfekt sunnmørsk fotballrunde, der kun Herd måtte tusle hjem poengløs.

Nå starter våre lokale breddeavdelinger, og Brannmann gjentar sine tips for første runde i Twitterliga 1:

Norborg-Gulars: H 
Valder-Hødd 2: B
Bergsøy-Hareid: H
Emblem-Volda: U
Rollon-Ørsta: U
Sif/Hessa-Blindheim: H


Ellers viser seg at det ikke skal være lett å rykke opp i England. Norwich taper poeng på hver kamp nå, og Sheffield U halser innpå. Heldigvis taper også Leeds terreng, så vi har 5 poeng å gå på, på 4 kamper. Det MÅ gå! Ellers så registrer jeg at gode gamle Notts County er på vei ut av ligasystemet. De ligger nederst i League two, og er på vei til den nasjonale ligaen i England. Triste greier.

Da trykkes send med yrende glede over oppstart i breddefotballen!



Kommentarer

  1. Skøye slit for tida med ein haug spelarar uten en trevel av haldningar. Men denne bonusordning ser vi oss dessverre ikkje råd til.

    SvarSlett
  2. Det skjønner jeg godt. Kan det ordnes med feks panten på flasker som blir solgt i kampen? Målscorer får to flasker pr mål, forsvar får en flaske hver dersom en ikke slipper inn mål osv...?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!