Peaky Blinders og Brannmanns tabelltips


Bilderesultat for peaky blinders drawing
Peaky Blinders
Har du sett Netflixserien Peaky Blinders? En brutal serie som beskriver samfunnet i industribyen Birmingham etter 1.verdenskrig. Spørsmålet som nå er naturlig å stille seg, er om gjengen har gjenoppstått. Et klassisk hatoppgjør i England er oppgjøret Aston Villa vs Birmingham. Begge lag befinner seg i denne byen. Aston Villa er en klassisk overklasseklubb, mens Birmingham er arbeiderklassen sitt lag. Når så en Birminghamsupporter angriper en Aston Villa spiller på denne måten er det som hentet ut fra den brutale Netflixserien. Iført sixpence slår han AV spiller i bakhodet før han blir overmannet og arrestert. Nå er mannen fengslet, og får nok sin straff. Vi har heldigvis ikke lignende tilstander i Norge. Det skumleste gjengen vi har festet til film er Olsenbanden, og skulle de finne på noe lignende måtte det være å bryte seg inn i klubbkassa til Vålerenga i sluttminuttene av oppgjøret mot Lillestrøm.

Ellers håper jeg jo at slike supporterinnfall ikke skal bli hyppig. Det flotte med engelske tribuner er nærheten mellom publikum og spillere. I mange land er det store gjerde som skiller mengdene fra heltene. Dit vil vi ikke komme, så Brannmann appellerer til supportere over hele det britiske kontinent hute seg og slutte å se på Netflix.


Brannmanns tabelltips
Da starter alvoret. Brannmann skal nå fortelle deg hvordan det skal gå med våres lokale lag + Brann, i 2019 sesongen.

Bookmakere og forståsegpåere kommer nå fortløpende med odds og tips. Brannmann lar seg ikke rikker, og kommer med sine ukvalifiserte tips til landets to øverste nivå.

Vi skal starte friskt på øverste nivå med Eliteserien.

Eliteserien
1) Rosenborg - Er dette sesongen der NFF bestemmer at nå har RBK vært så svak over så mange år, at dommeravgjørelser ikke skal falle i trøndernes retning? Huff nei, nå var jeg usaklig..... Rosenstyret er ofte laget som angriper mest og har ballen mest på motstanders side. Derfor blir det selvfølgelig flere situasjoner som ender i vanskelige vurderinger for dommer. Men det er ikke tvil om at RBK har en fantastisk kombinasjon av flaks, dyktighet, dommerhjelp og til slutt - svake motstandere. Derfor kommer ikke Brannmann utenom gull til Rosenstyret i år heller.

2) Brann - I min enfoldighet tror jeg at Brann er laget som kan utfordre RBK nærmest dette året også. De har en trener og en spillerstall som har det lille ekstra når det gjelder, men som også legger igjen hjemme det lille ekstra når det IKKE gjelder. Brann blir nr. 2 (kanskje med litt dommerhjelp kan vi bli nr.1?)

3) Molde - I kjølvannet av OGS er det mange gode spillere. Disse utgjør et lag som ble mitt store mareritt i 2018. Men Håland er heldigvis borte, og da tror jeg Brann iallefall kan klare 1 poeng på de to kampene mot Tornerose. 

4) Sarpsborg 08 - Kjempesesong i Europa i fjor. Har samme trener, men klarer laget å følge opp den ville 2018 sesongen. "Etter den søte kløe kommer den sure svie". Fjerdeplass til Særp.

5) Tromsø- Herfra og nedover kan alt skje. Tromsø har "gøtset", og plasseres i villrede på 5.plass.

6) Haugesund - Aldri i verden om Haugesund får til en slik sesong som i fjor. Har mistet trener, men er farlige likevel. Men ikke bedre en 6.plass

7) Viking - Stavangerkameratene kommer tilbake. Og nå etablerer de seg i Eliteserien igjen. Jeg spår en ok sesong og midt på tabellen.

8) Kristiansund - Med sin ville spillestil tar de nok en overnatting i Eliteserien. 

9) Vålerenga - Norges kjedeligste lag. Vinner "aldri" noe og går på snurra år etter år. Kjekt med supporterskaren, men niende blir ikke kjekt (Bestiller herved noen dørvakter hjem til meg)

10) Strømsgodset - Plasseres inn i nedre halvdel av tabellen. 

11) Odd - Down down down for Odd. Har ikke tro på dette laget - i år heller. Om det er RBK-lookalikedraktene vet jeg ikke, men det er ikke i Skien det skal skje.

12) Stabæk - ønsker jeg dit peppern gror. Ødela opprykk for AaFK i fjor, og denne ustelte gressplenen i Bærum burde vært byttet ut med teppet i Ålesund. Men de klarer seg vel i år også...

13) Bodø Glimt - Hverken fugl eller tannkost på Nordlendingene.

14) Lillestrøm - Skal vi endelig bli kvitt "The Kanaries"? Tja, Norges kjedeligste lag har godt av en tur ned, og Brannmann ønsker god tur. Skal det ironiske skje at Norges kanarifugler rykker ned, mens Englands Canaries rykker opp? La oss håpe det.

15) Ranheim - Nå har Askeladden blitt stor, og da er han ikke sjarmerende lenger. Tiden er ute, og neste år blir det Borettslag på trønderne

16) Mjøndalen - Har jeg sansen for. Har til og med signert en Norborg spiller fra Hildre. Spiller med sjelen utenpå drakten (siden draktene er brun er det like greit). Brannmann har dessverre ikke tro på konseptet, og ned at bers det.

Slik var det med den saken. Så blir det helt sikker noen bommer her og der. Uansett, det blir fantastisk med Eliteserien igjen! Brannmann skal benke seg så mange ganger som mulig å følge Norges beste liga med runde øyne.


Borettslaget

1) AaFK - Ja du leser riktig. I fjor tippet jeg at AaFK ikke ville klare opprykket, og fikk rett. I år klarer AaFK det. Først og fremst fordi Sogndal, Start og Sandefjord ikke er så god som Viking og Mjøndalen, men også fordi AaFK i år er bedre forberedt. Jeg tror bla at Lars IKKE tør å la være å bruke Pape. Sitter Pape på benken fra start i år, og AaFK taper to-tre kamper, er Lars ferdig i klubben før solen snur. Jeg ser et mer kompakt AaFK i år. Voksent og opprykksmodent.

2) Start - Klart Start skal opp igjen! Det er kjekt med Start i toppen, og Brannmann ønsker trivelige sørlendinger velkommen tilbake på første forsøk.

3) Sandefjord - Kommer til kort for direkte opprykk. 

4) Sogndal - Det blir dessverre for svakt for sogningene i år også. Selv om Lerum disker opp med gode smaker, blir det smakløst på Campus i år.

5) Nest Sotra - Brann 2 har dette laget snart blitt. Derfor tror jeg at Nest nærmer seg noe stort. Kvalik neste år. Det er plass til to klubber fra Bergensområdet i Eliteserien.

6) Ull-Kisa - Siste kvalikplass tar Ull/Kisa. Med Trond Fredriksen ved roret og deilige Norwich-drakter blir det kvalik på laget fra Gardermoen.

7)  Jerv - Grimsdølene har blitt å regne med i Norsk toppfotball. Derfor tror jeg at de berger plassen denne gangen også

8) Ham Kam - Det er noe sjarmy med Ham Kam. Koselig med Hamar liksom. Har egentlig lyst å Ham Kam opp igjen, men ikke i 2019. Det går ikke.

9) Notodden - Innlandet må har toppfotball, og Notodden trenger vi. Byen som har Heddal stavkirke, Norges eldste folkehøyskole og flyplass for glidefly, skal spille blues i 2020 også.

10) Sandnes Ulf - On/Off lag nr 1. Har meget gode perioder - og ditto svak. Det holder til kvalik.

11) Strømmen - er egentlig veldig kjedelig med dette Strømmen. Siden strømprisene er er høye setter jeg laget lavt på tabellen i år. Men de klarer seg sikkert (dessverre).

12) Raufoss - Diarelaget fra Toten skal få kjempe hardt, men de holder plassen. I også med en skøyebygder i laget

13) Skeid - Nyopprykkede Skeid klarer å berge plassen, såvidt.

14) Kongsvinger - Må ut i kvalifisering.

15) Tromsdalen - Dølingen fra Tromsø må neste år spille mot Bossekopp og Senja, Greit nok og by by.

16) KFUM Oslo - Dette er kanskje det laget jeg har mest sans for i Norge. Gode verdier ligger i veggene, og her i klubben er alle spillere "påtvunget" lønn pga NFF. Men det er lønninger på minimum, og spillerne er også involvert i det frivillige i klubben. Men som topplag holder det dessverre ikke. "Koffa" må ned igjen.


Neste gang kommer tipsene på hvordan det går med Post og Tippelagene + Twitterliga 1 og 2.

Brannmann trykker herved send med tankene meste i Norwich og opprykkskampen.

Kommentarer