16 mai er vi så glad i


I love Treningskamper
I går fikk jeg en kjekk sms fra "The son". Terminlisten for treningskampene for Emblem sitt A-lag. Sindre har som vanlig planlagt en pre-season like lang som en vanlig sesong. I tur og rekke skal Emblem møte SIF/Hessa, Herd, Sykkylven, Ørsta, Norborg, Valder, Averøykameratene (NM), Langevåg og Hareid. I tillegg kommer evnt OBOS-cup. Dette er snaddermat for oss fotballhungrige. Legger merke til at man unngår Blindheim i treningkamper på Emblem. AaFK feks møter jo alle sine fylkesnaboer på "samme" nivå i treningskampene, men dette ultraoppgjøret mellom Porsche bygda og bondelaget må vi pent vente med til sesongstart. Ellers merker Brannmann seg at Erik Hoseth bytter beite fra kunstgresset på Moa til det grønne og frodige Aksla stadion. Dette er nok lurt for både fordøyelse og framgang for hans hjertebarn - damefotball. Brannmann håper med dette at rivalisering mellom dameklubbene i byen er over, og at alle gode krefter samler seg om å få et kvinnelag fra Sunnmøre opp og frem i Norges land igjen!

Balansere uten sikkerhetsnett
Å kommunisere er en stor kunst. Legger du inn elementer som toppfotball vs breddefotball, så kan det blir en skikkelig kraftig saus om ikke kokken har brukt riktige ingredienser. Nå har AaFK`s Geir Steinar Vik tuslet over parkeringsplassen i slippersene sine, og gått på besøk til Haukeberg på kontoret sitt i Sunnmørshallen. Over en kaffekopp eller to har de drodlet litt om AaFK og 16 mai. Denne fotballens nasjonaldag som gir fulle tribuner landet over. Brannmann er forresten ikke helt sikker på om det er slik lengre. Fra min barndom husker jeg jo mye liv på 16 mai kampene, særlig skapt av russen. Men jeg har ikke sett russ på kampene på Color Line de siste årene. Eneste måtte være om det skulle være en spiller på et av lagene som tilfeldigvis går siste år på vgs. Derfor kan man lure på om det er så stas å gå på kamp dagen før dagen lengre. Iallefall ikke når AaFK møter Tromsdalen.

Vel, Sunnmøre Fotballkrets er enig i at det kanskje er lurt å skjerme 16. mai for AaFK, og har dermed redusert spennende lokaloppgjør rundt Ålesundsregionen. Brannmann elsker å gå på Color Line, og drar dit så ofte som mulig. Men 16 mai 2019 skal jeg til River Plate Stadion og se Larsnes/Gursken-Emblem. Slik har det blitt med meg. Det handler om lokalt engasjement og personlig forankring. Men jeg skulle gjerne dratt på Color Line også! Derfor støtter Brannmann Fotballkretsen og AaFK i at dersom AaFK har hjemmekamp (og Hødd, Molde, Kristiansund osv), så kan breddefotballen støtte opp om moderskipet og heller finne sin egen "nasjonaldag" - breddefotballens nasjonaldag, eller drømmelørdagen som Vik i AaFK kaller det.

Men neste gang Vik tusler over plassen i sine slitte Adidas-slippers, så kan godt Knudsen komme susende i sin slitte Ford med Emblememblemet på, samt kalle inn andre fotballedere som er opptatt av saken. Eneste som krever er litt flere pappkrus og en ekstra kanne med kaffe.


God humor på Color Line
Til slutt i dag tar jeg med et minne fra min bror sitt utdrikningslag i 2007. Per Joar Hansen sa ja til å slippe den edru, kommende brudgommen inn i treningen. Under oppvarming måtte selvfølgelig Adin Brown kjøre en "icebreaker" på bror. Kos deg med det 16 sekund lange klippet fra sesongen Brann vant seriegullet.


Kommentarer