Tommel opp

Bilderesultat for fotballjul

"Sindre Knudsen ny Rollon trener!" "Brannmann tar over Brann", "Jostein Håland tar over Blindheim" og "Solskjær blir trener for Manchester United". Alt her er like utenkelig, men så har altså en av hendelsene skjedd! Babyface fra Kristiansund har blitt trener for en av de største klubbene i Manchester! Det var fryktelig rart å se Ole sitte på managerplass i Cardiff og lede laget MU. Gutten som i følge naboer skøt 800 pasninger mot en betongvegg i Ballsund - hver dag. Gutten som ble hele Norges yngling når han gjorde tidenes norske fotballsuksess i utlandet. Gutten som alltid har hatt begge bena plantet på jorden nord for Moldefjorden. Brannmann er Norwichsupporter og hyller suksessen OGS har hatt med sin overtakelse. "Spill som dere gjorde som barn" sa Ole Gunnar til Pogba og co før kampen mot Cardiff. Og det var det vi så. Mot et godt lag hadde de røde blitt knallhardt straffet for sitt romantiske forsvarsspill, men Solskjær har nok en plan for det også når de gode motstanderne står motsatt. 
Så får vi se om de andre påstandene til Brannmann går i oppfyllelse i tiden som kommer. Mest trolig ikke. Men man skal aldri si aldri i denne verden!

Man skal jo ikke være sur og irritert i disse juletider, men det er en ting i fotballen som irriterer meg grenseløs. Vi ser ofte på TV, eller på en av de lokale fotballbanene, at en spiller sender en pasning bakfra opp mot en angrepsspiller. Så går pasningen for langt og ut til innkast eller inn til keeper. Slik skjer og det er greit. Men så løfter "ALLTID" angrepsspilleren opp tommelen for GOD pasning!! Den var jo ikke god! Den gikk ut. Hva i all verden gjør den tommelen i luften da! Det blir som om jeg som lærer alltid skal gi tommel opp til eleven som svarer feil. Greit nok, skal man være pedagogisk så gir man skryt når et menneske som sjelden får det til endelig treffer, men feil roser man da ikke? Samtidig så passer det seg ikke med kjeft heller. Det er jo hver sin gang å feilen. Men hva passer seg å gjøre da? "Ingenting" er det jo lett å si, men da kan man jo virke overlegen. Finnes det et tegn for "bedre lykke neste gang"? Det nærmeste jeg kommer er å krysse fingrer. Siden en forsvarsspiller og angrepsspiller ofte er 50 meter unna hverandre kan det virke litt smått å krysse fingrer. Derfor tenker Brannmann at det passer bedre om feks angrepspiller stopper opp og krysser sine føtter for å vis at han ønsker lykke til med et bedre spark neste gang. Uansett, slutt med den tommelen nå lagkameraten din slår en feil pasning. Innerst inne er du frustrert over at en gylden mulighet gikk tapt pga en elendig langpasning.  

I hvilke land spilles det fotball på julaften? Svaret finner du på en av de mange nettsidene som har oversikt over slikt. På https://www.flashscore.com/ kan du lese at det er i afrikanske og arabiske land det skjer i dag. Til og med i Jesu fødeland Israel spilles det fotball i dag. Nå feirer verden jul til litt forskjellige tider, så en kamp i det kristne Etiopia i dag er kanskje ikke så merkelig. Men blar du over til i morgen, 1. juledag, så er det nesten bare i Arabia det spilles fotball. Og mange av kampene spilles i Israel - Jesu hjemland. Det var, og er, ikke lett å være profet i egen by. Slik også for Jesus. De fleste i Israel tro ikke Jesus var verdens Frelser. De er jøder, og er hellig overbevist om at dersom det skal bli født en frelser, så må det være en konge. Ikke et barn født av ei fattigjente i tenårene, med en håndverker som far. Mens hele vår vestlige verden har blitt presentert denne utrolige historien om barnet i Betlehem, treffer denne historien langt utenfor mål for jødene selv. Men tanken om at verdens frelser nettopp var en gutt født av folket, gitt til folket, er fantastisk. Dessuten elsker vi historier om de som med små forutsetninger kommer seg opp og frem og gjør suksess. Nå hadde ikke Jesus små forutsetninger, noe de som tror på han vet. Derfor er det nok ekstra sårt i himmelen når hans egen spiller fotball i dag. De tror ikke han er den rette Messias. Så får vi håpe at han vender blikket mot nord og gleder seg over at vi som leser juleevangeliet i dag har fått troen på at verdens frelser ble født i en stall i Betlehem for noen årtier tilbake. God jul med og uten ball!

Kommentarer

  1. Tommel opp betyr.. God tanke. . I det rommet du prøvde og treffe vil jeg ha ballen... Prøv d flere ganger ..

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes! Ser den. Men synes tegnet brukes i hytt og pine - på alle forsøk. I de tilfellene det virkelig forventes en god pasning - særlig av spillere med millionlønner - så trengs ikke tommel opp når man får 10 pasninger som ikke treffer:-)

      Slett

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!