Vest lendinger

Relatert bilde
Blogglisten

Torsdag var Brannmann på plass når Emblem spilte nok et episk opprør på Rolling Stone. La det være sagt med en gang. Det ble veldig gøy. Min gode fotballvenn fra indre Flisnes måtte innrømme at dette var mye gøyere en det meste som skjer på Color Line. Løvensprung og Knudsen var i god form, og lett akkompagnert av en svenske frå Brommapojkarna kunne hjemmelage kjøre på lagsfest med tre poeng i lomma. Men det var en annen ting Brannmann fant kostelig denne gangen. Etter 10 minutt kunne alle høre dommer Tandstad rope "Ditte gidd ikkje ej". Så måtte Rollon ta på seg vester. Dermed så bortelaget ut som et gutte 9 årslag med fine gule refleksvester. På dette nivået skal bortelaget ha med egen bortedrakter når man vet at hjemmelaget har drakter i samme farger. Dette har jo gått helt fint de siste oppgjørene, så hva som var problemet i går undrer Brannmann på. Mulig at spillerne var så solbrun etter sommeren at kontrastene ble vanskelig å se for dommeren? Uansett årsak så har lagene møtt hverandre så mange ganger at akkurat dette kunne vært unngått.

Gode statistikkside for fotball blir hyppig besøkt av Brannmann. Nifs.no og flashscore.com er to slike sider som er lett å like. Visste du at den øverste ligaen i verden som har scoret flest mål i 2018 er den filipinske (3,88 mål pr kamp)? Og den meste målfattige er den nigerianske med 1,88 mål i snitt. At av alle lag som har vunnet alle sine kamper har LSK sitt damelag vunnet flest i 2018? Og av bortelag er det Peninsula Power som topper. Og visste du at av alle lag som tapte på lørdag var det Port Darwin fra Nord Australia som tapte mest (1-11)(i følge nifs.no)? Og laget som tapte nest mest var det Tornardo Måløy med 1-10. Nifs bringer på en måte verden sammen!! Likt med Port Darwin og Måløy at begge steder har en historie å fortelle fra andre verdenskrig. De er begge små kystbyer og har pene badestrender. En liten ting til slutt. På søndag var det 112 kamper som hadde 0-0 til pause, 27 kamper 1-1, to kamper 2-2 og ingen kamper 3-3. Nå ble du litt klokere tror jeg!

Så til runden:

Eliteserien:
Tilfelle Molde er noe underlige greier. Her sabler de ned Brann, men så er det akkurat som om de får sin himmelsendte straff og taper kamper i bøtter og spann etter å ha vært så stygg med mitt kjære Brann. Mon tro hvordan det går med VIF etter søndagens overkjøring? Stakkars lag. Blir ikke noe bedre av at filmen "Skjelvet" har premiere til helgen... Rosenstyret vinner serien, og vant suverent mot Godset. Ellers et Eliteserien ganske så uinteressant bortsett fra det som skjer i toppen.

Borettslaget:
Så ble vi mint på at AaFK bare et et fotballag de også. Kjekt å gi bort poeng mot de grønne fra Sotra, men nå blir "byguttene" pustet i nakken av et Viking med dårlig ånde. Når vi i tillegg legger inn en solbrun trener fra Nedre Eiker og en hevntørst BAR på Sogndal så skal ikke tangoboys hvile for mye på blåbæra før det blir kritisk.

Postkassen:
Brattvåg fikk bomtur til Trollpikens land. Dyre greier når ikke tre poeng blir med hjem.
Hødd fikk kun med seg et poeng fra Skjelveland 2, skuffende i følge dem selv, men å vinner kamper i Tigerstaden har aldri vært lett.

Tippeligaen:
Super innsats av Spjelkavik på lørdag! Hødd 2 tapte som vanlig, men 13 ble til tre baklengs, og det er spiselig selv i Ulsteinvik. Grattis til Herd også som tok livsviktige poeng i gangene på kjøpesenteret mandag!

Twitterliga 1:
Emblems seier mot Rollon var av det voksne slaget. Landets beste lag uten butikk har nå seiret i alle høstens kamper. Nå venter tre potensielle snublekamper mot lag i poengnød. AaFK sine juniorer måtte slite mer mot Valder en ventet, men med tre poeng ble fangste likevel.
Så registrer jeg at Ørsta har nådd formtoppen og avgir nå poeng som gjør at laget faller på tabellen om ikke trenden snur

Twitterliga 2:
Det var meget beleilig at Skodje og Langevåg delte poengene. Blindheim og NorBratt2 har dermed fått en ørliten avstand til de under streken. I følge sikre kilder fra ytre Sula var det Langevåg som var heldigst som fikk poeng. I bunnen vant Fjørtoft nok en kamp. Har laget vært i klatreparken i sommer? Ellers en liten blomst til BH som tar med seg stadig nye junior/guttespillere i kampene sine. Slik bygger man bredde og tillit.

Twitterliga 3:
På dette nivået er det Aksla, Harøy og Hasundgot som leder. Aksla er nesten klar for opprykk, men de to andre leder med mindre marginer. Felles for alle tre divisjoner er at toerlagene sliter hardt.

Da trykkes send med varme tanker til VIF som går en trist tid i møte.

hits

Kommentarer