Siste nytt - Brannmanns JuniorGirls League!

Blogglistenhits

På oppfordring legger jeg ut et eget blogginnlegg med artikkel om Brannmanns ønske om et eget juniornivå for jenter på Sunnmøre.

Siste nytt er at følgende lag påmeldt:

Emblem Super
Emblem Duper
Ørskog
Lag X (har et lag som jobber med å få j01 jentene på banen igjen - foreløpig hemmelig)

Vi ønsker oss flere lag, og derfor håper jeg at du som leser dette kan dele blogginnlegget slik at det kanskje treffer noen som kjenner noen som kjenner noen som kjenner.....

Her er reprise av mandagens innlegg:


Mind the Gap!

Som noen få vet er Brannmann engasjert i et jentelag på Emblem. Dette laget har hatt det gøy med fotball siden 2007. Tapt og vunnet med samme sinn i 10 år, men når jentene kom til slutten av ungdomsskolen kom vi til en milepæl. Sunnmøre Fotballkrets sitt tilbud for jenter etter ungdomsskolen er seniorfotball. For guttene derimot venter tre år med juniorfotball før en MÅ ta steget til senior. 

På slutten av sesongen i fjor gjorde vi i Emblem et forsøk på å få til en egen serie for J17 lag, evnt en serie for alle under 19 år. Dette lot seg ikke gjøre av forskjellige grunner. De fleste klubber må dytte sine yngste jenter inn i seniorfotballen for at klubben skal kunne ha et damelag. Jeg har heller ikke inntrykk av at Sunnmøre Fotballkrets å bygge opp en juniorserie for jentene. Nederste nivå for damer er i dag 4.div. SFK har som siktemål at flere jenter over 20 er aktive. SFK vil styrke jentefotballen. Hva skjer i praksis?  Ei tøft divisjonssystem med opp- og nedrykk og mange kamper. Ingen åpning for breddelag/breddeklubber, det fins ikke et godt tilpasset kamptilbud. Skal flere jenter over 20 år spille fotball, må også flere 17-18-19 åringer ha et tilbud som er tilpasset sitt nivå. Det er ingen grunn til å tro at en jente på 17-19 skal være klar for seniorfotball. Det er ingen som forventer at en gutt skal være det heller. Det finnes faktisk hele tre nivå for gutter mellom 17-19 år. Jeg er ganske sikker på at det er mange jenter på 17-19 år på Sunnmøre som kunne hatt det gøy med fotball på et lavere nivå en 4.div.
Har SFK gjort noen undersøkelse på hva de unge fotballjentene vil? Eller er Herd/Blindheim/Fortuna malen for modellen en satser på? 

Realiteten for våre unge jenter er iallefall at etter to kamper mot to "voksne" damelag har vi to tap og 1-30 i målforskjell. Dette var et scenario vi varslet på forhånd på terminlistemøtet i vinter. Nå jobbes det for fullt i Emblem sitt damelag å holde motet oppe i de neste 7 kampene før sommerferien. Hva er så Brannmanns agenda med å skrive dette?

Jeg undres på om ikke det hadde gått an å få til et tilbud som dekker over gapet fra ungdomsskolefotball til voksenfotball. Fotballkretsene i Akershus, Finnmark, Indre Østland, Hordaland, Oslo, Sogn og Fjordane og Troms gjør dette. De har egne J17 serier. De fleste andre fotballkretser har iallefall J19 serier. Men Sunnmøre Fotballkrets kjører hardt på at Seniorfotball er tingen for jentene etter ungdomsskolen.

Faktum er at av alle lagene Emblem møtte i J16 i 2017, finner vi kun igjen Ørskog sitt lag i Dame 7`er serie. J16 lagene vi møtte i fjor (Van/Kam,Vigra,Valder, Giske, Vartdal, Haddal) kan ikke Brannmann finne i noen dameserie. Har de sluttet med fotball? Har de sluttet for at det ikke er noen tilbud som er tilfredsstillende?

Hva skal vi så gjøre på Emblem? Skal vi spille høsten i Sogn og Fjordane? Vi har en oppmann som er bussjåfør og jentene er glad i ferjeturer. Vi har en trener som lommekjent i Skavøypollen, Tornardo og Goaløy. Han fant til og med dama si i gate 7 i Måløy.  PG`tours arrangerer lett en tur til Jølster, Gloppen, Svelgen eller Deknepollen. Eller skal vi rett og slett starte vår egen serie? Jeg foreslår det siste!


Brannmann lanserer og inviterer herved til 


Brannmanns Juniorgirls League!

En serie der vi samler opp jentelag som har lyst å spille fotball, men ikke har et tilbud de er fornøyd med. Får vi med oss feks 3 lag til kan vi møtes på hver sin hjemmebane fire ganger i høst og spille serie - alle mot alle hver gang. Nå tenker du kanskje at dette er fjas fra Brannmanns siden, men nå mener han alvor!
Dette er altså en formell invitasjon til J17-J19 lag på Sunnmøre som ikke finner et tilbud som passer dem i regi av Sunnmøre Fotballkrets. Vi finner en sponsor som gjør at vi kan sette opp div. premier/pokaler. Dere trenger ikke å tilhøre et idrettslag, men bare generelt være glad å spille fotball.
Påmelding er herved åpnet, og kan sendes til epost: per.gunnar@xi.no eller tlf 41664274.

NB! Del dette videre til de du vet jobber med jentefotball i denne aldersgruppen!

PS! Har du lyst å være med å sponse Brannmanns Juniorgirls League så ta kontakt! Alt fra penger til frukt og effekter tas imot med glede!

Får vi nok påmeldinger blir da 4.div Dame på Sunnmøre et lag fattigere til høsten, og så får vi på Emblem et tilbud som er tilpasset nivået vi er på.

Kommentarer