Bortebane

Bilderesultat for morsomme fotballbaner
Blogglisten

På grunn av dobbel runde i Eliteserien og helgetur til verdens farligste stadion er Brannmann litt bakpå denne uken. Men jeg overlevde Colosseum med nød og neppe, så da durer vi avgårde!

Fenomenet BORTEBANE er et negativ ladet ord i fotballverden. - "Vi skal spille en vanskelig BORTEKAMP". "- Det er alltid vanskelig å møte dette laget BORTE". Senest i Breddepodden til Blindheim ble det omtalt at å møte Hovdebygda borte alltid er vanskelig.
Murphys lov sier at alt som kan gå galt, går galt. Brannmann er fast bestemt på at hele hysteriet rundt begrepet BORTEKAMP er et psykologisk fenomen som må kunne overvinnes. Den trener som evner å omskape mulighetene til å spille en fotballkamp med positivt fokus - uansett bane - har løst et verdensproblem. Vi snakker alltid om 11 spillere på hvert lag - en ball og ca 60*100 meter frisert gress og like forhold for begge lag. Som lærer må jeg stadig vekk ta med klassen til nye arenaer. Enten til nye klasserom, eller ute i friluft og på tur.
Tenk om jeg innledet timen med: "Elever - i dag skal vi ha mattetime i naturfagrommet. Det er et ukjent rom for oss, og vi vet det kommer til å bli vanskelig. Veggene er mørkere en vi er vant til og solen KAN slippe inn vinduene på en god dag. Tavlen er litt mindre, og stolene har en annen farge. Derfor legger vi ikke opp til vår vanlige strategi, men hopper et par sider tilbake i boken slik at vi kan overraske rektor med god progresjon - med oppgaver vi har gjort før. Jeg regner ikke med at vi lærer noe denne timen, men er vi heldig får vi med oss i alle fall EN ny lærdom i dag. Lykke til elever!" En slik strategi skulle tatt seg ut!
Så dersom du skal til Hovdebygda på kamp, så må fokuset være at "Dette blir gøy folkens! Tenk at vi kan få se fly som lander samtidig som vi scorer! Tenk at her bor Kjellen! Tenk at her har de så liten bane at vi kan synes synd på dem". Se muligheter og ikke begrensninger kjære fotballtrenere! Jeg må jo få trekke frem Brann, Emblem og AaFK som tre gode eksempler i år. Ennå ikke tap på bortebane, og gir egentlig katten i hvem som eier banen det spilles på. Sivert Nilsen twittret etter kampen mot Start at Brann spiller hjemmekamp i alle kamper.



Speeker`n!!
En god speeker er gull verdt. Fra mine studieår i Bergen husker jeg legenden Terje Bøe. Før hver hjemmekamp kom han ned på stadion iført Branndrakten. Stilte seg opp foran StoreStå, fikk blåst skikkelig liv i tilskuerne før han til slutt gikk ned på kne og opp i håndstående. En fantastisk morsom innslag i Norges øverste divisjon! På Emblem har vi også en speaker. Buster heter han. Det er alt jeg vet. Denne mystiske skikkelsen som kun dukker opp på Emblem A-lag sine hjemmekamper. Hvor han bor, hva han egentlig heter, hvilken bil han har og hvilket forhold han har til hjemmelaget vet Brannmann lite om. Jeg har en anelse om at han kommer fra Eidsdal. Men for en speaker!! Sympatisk, tydelig, informativ og til de grader morsom! Jeg trenger egentlig ikke å vite så mye mer om denne veltalende karen. Jeg ønsker han skal forbli en mystisk skikkelse som hjaller ut sin fjordadialekt over hele bygden ca annenhver uke. Egentlig tenker jeg Buster er klar for større oppgaver en lille Emblem, men enn så lenge sitter han på balkongen i på klubbhuset. Det som kanskje er mest imponerende er hvordan han har kontroll på alt som skjer på banen. Han sitter et par km unna og får med seg hvert et kort og mål uansett motsol. Det vil si, - mot Sykkylven fikk han ikke med seg riktig målscorer. Men la gå, Luger var stille og godt fornøyd med en utvikling på tampen, så da får nr 14 sole seg i glansen selv om det var nr 5 som scoret.

Så til runden:

Eliteserien
16.mai: Da kom vendepunktet. Rosenstyret vant solid mot LissomKanariene, og Brann tapte poeng på hjemmebane mot araberne. Mitt alltid pessimistiske inngang til en Brannkamp slår til for fullt, og fra og med skolestart 2018 er jeg redd Brann har blitt en middelmådighet. Når i tillegg Molde vinner foran blomsterkrattet så ser jeg sorte ravner i det fjerne. Ellers ser det ut til at det er stor forskjell mellom topp og bunn i år. Det er sjelden lett å tippe vinnere av matchene. Ranheim var stor Brannmannfavoritt i dag. Likeså VIF, 08, Odd. Kjekt med norsk fotball, og helt greit at Premier League har tatt pause!

2. pinsedag:
Som varslet er nå Rosenstyret på full fart opp og forbi Brann. Brann har tatt to poeng på to kamper, og RBK 6 poeng på like mange kamper. Med RBK-Brann neste helg så skjønner vi alle tegningen. Brann var i tillegg heldig som fikk godkjent målet sitt mot LSK pga hands og offside. Samtidig skulle vel Bergenserne hatt et straffespark, så da er vi like langt. Siden denne bloggen skal være til glede og forlystelse velger jeg å fokusere på Ballsund og Tromsø sin suksess mot to Østlandslag som skuffer fundamentalt. Tar vi i tillegg med Ranheims sirkus mot Frank Shorterlaget fra Romsdal så slår jeg meg på låret med godt humør. Jeg lukker øynene og håper på det beste på Lerkendal til helgen.

Borettslaget  

16.mai:
Da var medgangsbølgen over. Det ble full strømstans og kun et poeng mot powerlaget fra Romerike. Når vi i tillegg registrerer at Ulla kommer susende bakfra etter megasterk seier i Nedre Eiker, og at go`gutten Tommy Høyland er suveren for Viking, da må man brette opp armene (som man sier på kirurgen) og innse at OBOS ikke er en lek. Så registreres det også at Bergens Herd (Åsane) er oppe på kvalikplass etter et gjæret saftlag. Imponerende av Puseklepp og co!
I bunnen fossror skarrekarene fra Florø.

2.pinsedag:
Sogndal på sporet igjen etter 1-0 mot på Sotra. Ulla måtte bite i det grønne gresset hjemme mot Bluesbyen Notodden. Ulf henger med der oppe etter seieren mot Tromsdalen, og Åsane tar nok en sterk seier, denne gangen mot den tidligere AaFK spilleren Marlinho sitt Kongsvinger.

Posten 
Brattvåg skulle egentlig spilt i Eliteserien. De siste kampene har laget prestert mye bedre mot Molde og RBK en mot Bryne og Egersund. Et poeng på to siste kampene er til å bli svett i kjeledressen av, og opprykk vinker i det fjerne, skjønt det er bare fire poeng opp til toppen!
Hødd sliter også med å vinne, og 1-1 hjemme mot Egersund er ikke godkjent for pertentlige Hødd. Litt for mange uavgjorte kamper. Ligger midt på tabellen, men er bare to poeng fra toppen.

Tippeligaen 
Det er litt Norway Cup over Tippeligaen i år. Sunnmørslag drar til Oslo og spiller mot lag med andre fargekombinasjoner på draktene - drakter uten SBM logo. Om spillerene tror de er på Norway Cup og bruker tiden på is og Karl Johan vites ikke, men når alle tre sunnmørslagene taper med til sammen 3-14 så er det noe som ikke stemmer. Håper de tre lokale representantene løser koden og snur denne vonde trenden.

Twitterliga 1
Sist var jeg så frimodig å tippe resultatene for kommende runde: Her var mine tips, med de reelle resultatene i parentes:
Emblem-Sykkylven: 3-0 (4-1)
Valder-Godøy: 1-1 (4-1)
Ørsta-Volda: 2-2 (2-1)
18.5
Larsnes/Gursken-Bergsøy: 1-3 (0-2)
SIF/Hessa-AaFK 2: 3-3 (4-4)
Rollon-Hareid: 10-0 (6-2)
Er godt fornøyd med tendensen i tippingen selv om det blir 0 riktige.

Et skrint Emblem stadion tok imot et sjeldent beskjedent Sykkylven onsdag. Emblem spilte til årverste i 1.omgang, og billettøren vurderte å dele ut pengene igjen i pausen. Men Jan Olav hadde tross alt gitt oss ledelsen. Mye kjefting på både bane og benk, og slikt er ikke Brannmann så glad i. Men i andre omgang skjedde det ting. Fra Sindres tykke Fotballbok ble det hentet frem "samtidige bevegelser", "samhandling" og "sjarmerende dialog med dommer og bortebenk". Det hjalp, og kampen flyttet seg fra godtediskens sure del til den søte i andre omgang. Først serveres "The Son" en ball som han flott forserer seg gjennom med og scorer, og før Odd Erik har fått tastet opp kodelåsen på Twittermobilen, så er det Didrik Fløtre som får servering - 3-0 og jubelen ville ingen ende ta. Til og med Buster ble skiplet da. Alle tre målene ble mesterlig servert av hovmester Alvestad. Til slutt fikk Skaremarkas gode mann, Simen i nr 25 beskjed av Brannmann å score, og selvsagt turte han ikke noe annet en å gjøre nettopp det. 4-0. Sykkylven mente selv at Sindre måtte være raus og gi dem gleden av et trøstemål. Sindre sa ja, og 4-0 ble til 4-1. "Luger" var uvanlig hissig i kveld, men akk så sjarmerende! Her må NRK Møre og Romsdal på banen. Karen kommer til å smelte hele Norge med sitt fantastiske engasjement!
Pride-oppgjøret i Ørsta ender med seier til hjemmelag, og er ypperlig for topplaget fra Ålesund.
Herlig at AaFK2 også taper poeng mot Sif/Hessa, Viktig at lagene rundt Emblem taper poeng! Bergsøy holder derimot koken og vant 2-0 i Gurskebotn.

Twitterliga 2
Lilleputt Fjørtoft tapte 0-2 mot Brattvåg2 og Norborg. Greit det med tanke på at de møter kanskje de to beste lagene i kommune (utenom Postkasselaget). Hovdebygda slo Sæbø i nabooppgjøret, og Skodje slublet tungt hjemme mot Guard. 0-5 hjemme er tungt å svelge. Ellers er Langevåg endelig on-fire med 5-1 mot The Beach, og ambisiøse Herd 2 tapte uambisiøst 1-4 mot laget de kan spionere på hver dag fra Lerstad. Mye overraskende resultater 16.mai i denne serien.

Da trykkes send vel vitende om at fredag er det toppkamp på Havila stadion i Herøy.Vi får håpe brylkremen renner ned i øynene på hjemmelagets gutter, og at Sindre bruker hele sitt repertoar av trenertaktikk der på synste.

hits

Kommentarer