Vi gir alt for Norge!!

Bilderesultat for sandkasse tegning
Blogglistenhits

Brannmann har den siste uken prioritert å sette seg ned for å se to landskamper med Norge. Først mot det beste laget på det minste kontinentet - Australia. Så mot landet som var Europas siste hestekjerreland - Albania. To lag som Norge normalt skal slite mot siden vi er et lite land i nord uten de store stjernene. Men etter å ha brukt 3,5 timer foran TV`en slår jeg fast at nå er det håp! Det er lenge siden jeg har sett et fotballag med en så klar plan for hva jobben går ut på. Brannmann lurer på om Lagerfrakken har sendt landslaget i sandkassen i en barnehage en ukes tid? Det er jo et sted man får øvd opp det som var gjennomgangsmelodien i spillet til Norge. "Ballen er NORSK, og ingen får låne den!" I en sandkasse må man virkelig kjempe for lekene, og den sterkeste vinner som regel. Det eneste som ødelegger denne tankegangen er pedagogene som bryter inn for å lære barna om rett og galt - og at vi må dele på ressursene. Men i landslagets sandkasse er det ingen pedagoger. I begge kampene var innstillingen at ballen er Norsk! Mister vi den skal vi ha den tilbake så raskt som mulig. En annen tydelig plan var at ballen skal raskt fremover, ikke til siden. Så sant det var mulig skulle ballen raskt frem - av og til for raskt, men det tilgir vi når det lykkes et par avgjørende ganger. Når vi i tillegg kan tillate oss å se at vi har noen spillere som kan minne oss om våre fordums landslagsspillere så kan dette bli gøy! Bratseth = Ajer, Myggen = Ødegaard, Kamara = Solskjær, Elyonoussi = Mini, og Jostein Flo = Johnsen. Brannmann gleder seg til fortsettelsen!

Det har skapt stor oppstandelse i fotballfamilien at Sunnmørsposten har kommet med seriestartavis med minimal fokus på damenes fotballserier. Kun 2 av 13 saker er viet jentefotballen, og til alt overmål er den ene jentesaken at "Solveig trener med gutta". Brannmann kan lett skjønne denne frustrasjonen. Samtidig viser vel også dette i hvilken retning engasjementet i den fotballinteresserte sunnmøringen ligger. En liten spørreundersøkelse i et damelag på Sunnmøre viste at ingen visste at Sunnmørsposten har kommet med et eget fotballbilag. I barne og ungdomsfotballen er engasjementet stort på jentesiden, men når vi starter sammenligningen med gutte og jentefotball etter at de fyller 16 år blir forskjellen store. Guttene har tre divisjoner i Juniorklassen, 2 avdelinger for 7`er fotball og de har 2 avdelinger i 6. div. Alle disse sju seriesystemene er påmeldingsserier (utenom 1.div junior som man må kvalifisere seg til). 
Når jentene har passert 16 år er tilbudet ganske redusert. Man kan melde seg på til 7`er kvinne, og man kan melde seg på til 4. div kvinner. Det er ikke nok spillere til å ha en egen juniorserie for jenter, derfor må jentene spille med damer i 7`er, 4.div eller 3.div. Brannmann vet at det jobbes godt for å få opp andelen jentespillere blant de eldste tenåringene. Blant annet ønskes det en 5. divisjon for damene. Når så fotballfolket blir frustrert over den skjeve vektingen mellom gutter og jenter i Sunnmørspostens fotballbilag, så viser den kanskje det sanne bildet av fotballen på Sunnmøre? Men at media kan hjelpe til med økt fokus på jentefotballen, det tror jeg kan være et fint middel for å øke statusen og oppmerksomhet til de eldste jentene. 


Runden:

Eliteserien
Da er vi godt i gang med Eliteserien, og Molde ser ut til å ha inntatt en posisjon romsdalingene er godt fornøyd med. Når så Rosenstyret taper poeng hele veien så kan livet knapt bli bedre. Ranheim sjokkerte hele Norge med 4-1 mot gelegutta fra Stabæk. Morsomt for fotballen at Askeladden fortsatt leverer. For mitt eget Brann blir vi snytt for straffe, men når Acosta scorer youtubeselvmål kan jeg ikke annet å være fornøyd med at vi ordner uavgjort med Barmen til slutt.

Borettslaget:
Første runde endte med mange jevne oppgjør der Bergens Herd (kjøpesenterlaget Åsane) har tatt ledelsen. AaFK berget poenget hjemme mot Sogndal. Hvordan denne sesongen blir for AaFK vanskelig å spå, men for underholdningen og lokalengasjementet sin del håper jeg på et raskt kjøp i OBOS og at motstanderne neste år heter Brann og Ranheim.

Da trykkes send etter en hyggelig kveld i Stordal på treningskamp med Hallgeir Hoves flinke fotballjenter.

Kommentarer