Det er lov å ha en god keeper


Bilderesultat for forrestfield united
Blogglistenhits

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4158062110274711", enable_page_level_ads: true }); </scripDa er vi i gang med alvoret. Torsdag var det NM-kvalifisering på Ebbemyra og Rollon var gjester. Det endte med 1-0 til Rollon, greit nok etter spill, men sjansestatistikken var ganske så jevn. Men det Brannmann lot seg mest begeistre av var spillet til de to lagenes keepere! Spesielt viste Emblems Alexandru Ionut Barboiu fantastisk klasse da han som en tiger hindret to-tre farlige Rollon-sjanser. Særlig imponert ble jeg da Rollons spiller fikk stå umarkert på 6 meter med et åpent mål foran seg, og når det harde skuddet kom var Alex nede som en gymsalbenk og reddet skuddet. Det var 4 strafferedninger i ET skudd. Et artig poeng er jo at Rollons keeper, Per Espen Sæther Thorsen også er Brannmann. Men han er en slik brannmann som redder ting fra flammer.. Mot Emblem var han høyt og lavt på de få sjansene hjemmelaget hadde. Dette er to keepere som holder høyt nivå, og hadde de begge vært 20 år ville jeg sendt dem rett inn i Brannstallen. Når det er sagt er jeg glad de er i Twitterliga 1 på Sunnmøre. Jeg tror at både Emblem og Rollon blir vanskelig å score på med slike keepere. Ellers registrer jeg at også Hareid og Sifhessa kan konsentrere som om serien etter cup-exit mot Spjelkavik og Bergsøy.

Som den ivrige leser kanskje har observert liker Brannmann kombinasjonen av geografi og fotball. Å finne rariteter rundt om i verden er artig, og det finnes mye å ta av av. Ta feks lagene litt ned i divisjonssystemet i Australia. Der finner vi en mengde merkelig konkrete navn på fotballag. Bayside, North Pine, The Gap, Forrestfield, Bayswater, Redlands,  Gold Coast osv. Veldig enkelt å skjønne, og nesten litt banalt. Sjøsiden, Nord fura, Åpningen, Skogåpningen, Rødlandet, Gullkysten osv. Den store fantasien skal ikke til for å lage et navn på et fotballag der down under. Tenk om Twitterliganene på Sunnmøre hadde vært i Australia? La oss leke oss litt med google translate:

Bergsøy: Save Island (Rørende!)
Aalesund 2: Eelstraits Two (Vakkert!)
Emblem: Emblem (er engelsk fra før av)
Sykkylven: Sick Woolf (Her er sikkert folk fra Stranda enig?)
Godøya: Good Island (sakralt spør du meg)
Hareid: Have Owned
Larsnes/Gursken: Larsnose Spew (huff...)
Rollon: Er vel egentlig også engelsk, så snur man på det blir det Rullpå
Valder: Whalethere
Volda: Violencea (Vakkert!)
Ørsta: Coina
Stordal: Bigvalley
Blindheim: Blindhome
Valldal: Whalevalley
Stranda: Beach
Brattvåg: Steepbay
Herd: The Mall
Ørskog: Lighthead Forrest
Skodje: The Fog
Aksla: Shoulder
Vigra: Viagra
Norborg: Northcastle!!!!

Vel vel, dette var et kraftig sidesprang, men lek med ord kan være gøy.

Så til runden:

Som jeg sa sist er jeg fra meg av glede over oppstarten av Eliteserien! Og jammen ble det seier til Brann i første forsøk. Brannmann har ingen tro på gull og grønne skoger, men 3 poeng i starten gjør mandagen lys og lett tross et tannlegebesøk. Apropos engelske navn. Sjekk denne: Fire-Livingdie Flash 2-0!! Lørdag gav oss åtte mål på to kamper. Rosenstyret klarte bare et poeng hjemme mot Ballsund og 08 delte poengene mot alltid lovende Lillestrøm. Ranheim har enda ikke tapt (og spilt) pga Kong Vinter. Molde har noe på gang etter nok en seier, og ikke bare vinner de, men laget virker veldig harmonisk og homogent. Kan Molde true trønderopplegget?

Da trykkes send i lett sjokk over Brann Stadion som så ut som en krigssone i går. Håper tribunen er på plass igjen snart!



Kommentarer