På facebookgruppen "Lokalfotball på Sunnmøre" er sesongen alt i gang. Fotballkretsen skal fordele 26 lag på 2 eller 3 avdelinger, og alle forslag er ute på høring. Geografi og nivå er viktige kriterier når forslagene ligger på bordet. Og meningene er mange. Noen er sjøsyk og vil ikke ta ferje, andre vil spille mange kamper og mener at alle 26 lagene kan spille i en divisjon. Dette vil kanskje øke skilsmissestatistikken, men artig for oss som følger med. Atter andre vil ha alle 2.er lagene i en divisjon. Heller ingen dum idè, men vil kanskje skape skjevhet når opprykk skal avgjøres?
Brannmann har selvsagt sitt eget syn på saken. La kjøttvekta bestemme fordelingen. Alle lag melder inn gjennomsnittsvekt på spillerne, og lagene fordeles deretter. Nå skal jeg være veldig forsiktig å antyde hvilke lag som skal være i de ulike avdelingene, men tanken er herved sådd. I den "tunge" avdelingen blir duellene saftigere, både på bakken og i lufta. I den "lette" avdelingen blir det nok kjedeligere, men på vår forblåste flekk på jordkloden kunne det jo bli en og annen morsom situasjon når høststormene settes inn. Men for å være et snev av seriøs opp i det hele. Når der 26 lag i en serie, så ville det jo vært enklest å gi lagene en ny sjanse til påmelding - men nå også en 7.divisjon. Da får en fordelt lagene som har litt ambisjoner, og de som holder på kun for trim og moro. Uansett, vårt laveste nivå har stort engasjement, og det borger for stor underholdning også i 2018!
Brannmann synes at det går tregt på treningskampfronten. Aksla har slått Blindheim og Skodje, og Norborg har startet sesongen med seier mot Ellingsøy, men ellers er det rolig. Våre aldersbestemte lag har startet kvalifisering for både det ene og det andre. For Emblem G19 blir våren ekstra spennende da laget på forhåndsklar til Junior NM. Det gav lett frysning da teksten stod å lese i går at AaFK, Hødd og Herd var klar for junior NM - sammen med EMBLEM! Den vesle bygda alle kjører forbi i hu og hast. Langt og tålmodig arbeid på treningfeltet har fått frem en gutteflokk som drar godt sammen. Mange av juniorene kommer nok til å få sin store kamparena i 4.div i år, og for å ikke "ta en Norborg" er det ikke sikkert juniorlaget vil ligge å kjempe i toppen av 1.div junior på Sunnmøre. Men Brannmann ser frem til Norgesmesterskap for både A-lag og Juniorlag i 2018.
I helgen stod det å lese at en reiseglad nordmann hadde tatt ny verdensrekord på å reise jorda rundt med rutefly. 56 timer tok det å lande på alle kontinent. I den forbindelse har Brannmann lekt seg med tanken på lignende stunt på Sunnmøre. Hvor lang tid tar det å komme innom alle fotballbaner på Sunnmøre med kollektiv transport? Trolig mye mer en 56 timer. Det tar sikker to timer bare å gå tur/retur fra busstoppet på Folkestad og opp til den vakre Myrane stadion på Folkestad. De fleste baner ligger heldigvis nær ferje og busstopp, så det store hinderet er nok fylkeskommunen sitt ruteoppsett. Men er du under 22 år kan du faktisk realisere denne reisedrømmen for kun kr 420,- med et FRAM Ung sin periodebillett som varer en måned. Mon tro om noen fikk reiselyst nå? Utfordringen er herved gitt. Det er ca 70 stadion på Sunnmøre, så god tur!
Brannmann har mange jern i ilden. En av ideene er et eget reisebyrå. Ground-jumping på Sunnmøre er jo sterk linket opp til forrige innlegg, men i Groundjumpingkonseptet må det hele mer profesjonalisert. Her er det minibuss eller buss som må til. Tenk deg å fly inn fotballtulne folk fra hele verden som tilbys følgende reisepakke:
Onsdag: Lande på Vigra og blir hentet med buss. Rett til Giske på hjemmekamp i solnedgang. Blir mottatt med tørrfisk og eplesaft på Giske stadion og sangark til supportergjengen.
Torsdag: Ferja til Sæbø for å følge et ekte Twitterliga 2 oppgjør inn i eksotiske Hjørundfjorden. Geitost i pausen.
Alternativt hurtigbåt til Fjørtofta for å bivåne et utsatt oppgjør på øyas hjemmebane. Sjøsyketablett i pausa
Fredag: Hjemmekamp på Ebbemyra inkl et foredrag av Sindre K. om å finne go`tonen med de lokale dommerne. Servering av fersk kumelk fra Asgeirs fjøs.
Lørdag: Hjemmekamp i bohembygda Spjelkavik. Servering av ostekake fra Myrstad Mathus i pausen
(På en lørdag kan man jo faktisk rekke mange kamper. Kunne godt tenke meg å presentert en Fortunakamp på Aksla stadion også)
Søndag: Avslutte det hele på Color Line med toppkamp i OBOS, inkl sushi fra Fisketorget og vårruller fra kona til han som driver Gjelsten Transport!
Slik kan Brannmann går rundt å dagdrømme om nye konsept. Dette vet jeg hadde blitt artig, og mest trolig hadde det blitt artig på ALLE fotballbaner på Sunnmøre, så her er mulighetene mange. Brannmann er avholdsmann, så der er kanskje den største utfordringen i møte med en internasjonal supporterkultur, men da er det også en god sjanse for at gjestene husker noe fra dette eventyret også!
Da trykkes send i full fart. Mye å gjøre for tiden, og lite tid til blogging. Får håpe ting roer seg til sesongstart!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Ris og ros her. Heia Brann!