Keiserens nye klær



I 2011 var Brannmann på Ullevål for se sitt kjære Brann enkelt hente hjem kongepokalen. Men Brann hadde ikke Barrantes. Han var AaFK-spiller. Han scoret to mål og sørget for at bøtta havnet på Color Line. Uken etter var jeg innom Color Line og fikk hvit bacalao med kantinesjef Eidså. Samtidig kom Veben bærende med kongepokalen, og i all sin beskjedenhet spurte Brannmann om han kunne få holde på pokalen (som jo egentlig skulle til Bergen). Brannmann er nok raskere enn Vebenstad på de første 20 meterne, og kunne lett stukket av med pokalen. Men å få den hyggelige Øyvind på nakken kan i det lange løp være litt travelt, så det ble med tanken. Men for en forsmeden Brannfan ble et av de store fotballhøydepunktene for meg! Like stort var det trolig for LSK spiller Aleksander Melgalivs. På en cupfinalefest i etterkant av fyrverkeriet på Ullevål søndag, kledde han av seg og brukte pokalen som truse/susp. Mulig han har misforstått poenget i eventyret om Keiserens nye klær, for dette ble litt feil. Kongens pokal kan ikke brukes som keiserens nye klær! Keiseren brukte ingen pokal i eventyret.

Det er litt travelt å innse at nok et trønderlag skal være i Eliteserien 2018. Nå skal jeg ikke putte Ranheim inn i Rosenborgkonseptet enda, men det startet ikke bra! I god Eggen-ånd slenger en Ranheimspiller ut “rævafotball” til Eirik Bakke. Bakke er en mann som har måttet tåle mye. Vi husker Kjetil Rekdal slenge “alkis” til han på Brann stadion, og nå når mannen er helt i kjelleren etter et nedrykk, får han slengt “rævafotball” etter seg. Brannmann forstår at det kan renne over! Men til forskjell fra en annen trønder, bad Ranheimspiller Løkberg om unnskyld. Det er gode takter, og derfor skal Brannmann vente litt før han dømmer Ranheim til RBK 2 for godt.

I helgen spilte NFF puslespill, og puljene på nivå tre og fire for år 2018 etter kr. falt på plass. Det artigste med disse tabellene var nok laget Bjørnevatn fra Sør Varanger ved russergrensa. De er eneste lag fra Finnmark på nivå fire, og nå skal spille alle sine bortekamper på Østlandet. Dette er finnmarkingene storfornøyd med, for det er raskere å fly til Gardermoen en å ta seg til f.eks Herdbana, Høddvoll eller Spjelkavik. Lag som Valdres og Kvik Halden får nå stifte bekjentskap med eksotiske Finnmark på sin langtur til bortekamp. Brannmann håper flyene holder rutetidene slik at Bjørnevatn får gjennomført alle sine kamper i år.

Da har vi kommet til nest siste rangering av sunnmørsklubbenes aktivitet på sosiale medie, og da primært Twitter. Brannmann skylder å si at FK Fortuna også er aktiv, men da på Facebook. Hadde aktiviteten på Face vært like stor på Twitter så hadde Fortuna endt i Twitterliga 1. Jeg satser på at 2018 blir et kvirrevitt år for damene på Aksla stadion!

Her er Twitterliga 2, nivå to på sosiale medie!


1
AaFK
Nettopp mangel av bredde trekker sunnmøres største Twitterklubb ned på nivå 2. AaFK har selvfølgelig desidert flest følgere, men konsentrerer seg bare om A-laget. Dette blir for ensporet for en klubb som har lag i norgestoppen både på junior og guttenivå. Ellers så følges A-laget opp meget godt med video, bilder og linker.
2
Valder
For å være den desidert største øya i folketall i Giske, så er 550 følgere bare passelig, Men laget har høy aktivitet og viser solid bredde på Twitter. Ikke bare A-laget som får fokus her, og det liker Brannmann!
3
Åmdal
Den vakre dalen i Ørsta kommune varter opp med herlig Twitterliv. Sjarmerende bilder og videoklipp av scoringer er supert, og på forsiden har de fått nesten alle til å smile. Høy sjarm synes fjellglade Brannmann!
4
Norborg
Har enormt med følgere ut fra sitt stadion på lille Grytastranda. Men har spillere fra hele Haram, så da bør det være såpass. Har alltid vært flink med media, men faller litt igjennom i takt med sesongutviklingen til A-lag og juniorlag. Kommer garantert sterkt tilbake!
5
Rollon
Høy aktivitet. Kunne hatt flere følgere ut fra beliggenheten. Litt uhøvlet og busete fremtoning på Twitter. Tror de mener å være morsom, men kommentarene om andre lag blir ofte harde og lite sjarmerende mener Brannmann. Høy plassering likevel pga motet.
6
Skodje
Kommunens eneste fotballag etter Brusdal sine glansdager. Aktiv på sosiale medie, og særlig pizzatipset på Facebook frister Brannmann. Det gir en solid plassering i Twitterland også!
7
Sæbø
Scorer høyt for sitt lagbilde med Sunnmøres dristigste drakter. Vakker og oppsiktsvekkende mener Brannmann. Tror Arild Riise har et slips i disse fargene? Tette oppdateringer og lett krydret humor.
8
Tjørvåg
Tjørvåg har 389 innbyggere og 308 Twitterfølgere! Siden er spekket med bilder og linker til lagets hjemmeside. Brannmann er imponert!
9
Larsnes/Gursken
Får akkurat plass i nivå 2. Har relativt mange følgere for å ha så få innbyggere,

Da trykkes send i håp om at evigunge Jostein Valde har kommet seg hjem fra cupfinalen slik at småfuglene på Skodje har fått omsorg igjen! Gratulerer med LSK Jostein!

Kommentarer