Brød og brev til Bohinen

 Gratis bakverk!!

Brannmann var på Tafjord Cup på Blindheim forrige helg. Jeg har tre onkelbarn som spiller i blått for Herd. Når mine egne barn kun spiller en kamp i uka, da er det kjekt å ha noen reserver fra Herd på lur. Har også en par fotballonkelbarn rundt om andre steder i landet, men det er så pass langt unna at leasinglimiten på Outlanderen blir sprengt.
Men på Tafjord Cup var det fint. Jeg fikk æren av å gjeste Breddepoddens egen Hageselle i den nye speakerbua på tribuna. Fine lokaler for klubbens speaker. Når høststormene setter inn går Hageselle varme og gode tider i vente. Eneste jeg hadde å utsett var den høye plasseringen av vinduet i forhold til gulvet. Derfor tenker jeg at en speaker på Blindheim bør passere 190 cm for å få max vidsyn over stadion. Søknad er herved innlagt.

Men over til Tafjord Cup. Søndag kl 16 så nærmet cupen seg slutten, og speaker ropte ut over hele indre bydel: "NÅ ER DET GRATIS BAKVERK I KIOSKEN!!" Herdguttene som allerede lå under med en del mål, mistet helt fokus, og en av guttene ropte til foreldrene at de skulle stikke å hente en kake. De som forsynte seg grovest var oss mennene som stod nærmest kiosken. Men litt etter litt var det valfarting for å sikre seg godebitene. Sjokoladekaker, sveler, skuffekaker og vafler fikk rask omsetning.

Dette med kosthold og idrett er jo en het sak. Og Brannmann skjønner godt at skuffekaker gir god avkastning i en slunken idrettskasse. Jeg har jo selv fremmet pølse i vaffel, så her sitter jeg i glasshus. Men det er noe dobbelmoralsk med å sende barn ut i idrett, for så å stappe de full av kaker og sukkerbomber langsmed og etter kamp. Vinning går opp i spinning. Barn i Norge i dag utsettes for sukkerpress hver dag. På skole, på vennebesøk, i butikken, i selskap og på ulike tilstelninger uken gjennom.

Gjør vi et brutalt hopp til Tonstad VGS i Vest Agder, fikk skolen tidligere i uken beskjed av Sirdal kommune at det kristen ungdomslaget på skolen må stanse servering av boller på lagsmøtene i friminuttene. Dette kunne jo vært et bra initiativ fra Sirdal kommune om hensikten var å bedre kostholdet. Men hensikten var å stoppe lokking av elever til å komme på kristne skolelagsmøter. Jesusprat var for farlig.
Da faller snart Dovre i mine øyner. Hva blir da neste? Ingen falaffel på muslimske møter i skoletiden. Ingen grønn salat når natur og ungdom skal ha medlemsmøte i skoletiden. Ingen vinlotteri siden Turbo-Tore innerst går amok hjemme etter et glass. Ingen kaffi på lærerrommet siden lærer kan fristes til å komme på jobb (ble litt usaklig der ja...)

Hva som er den gyldne middelvei her er vanskelig å si. Men på skolen jeg jobber på (Møre Ungdomsskule), så har vi innført sukkerfri kantine. Siden vi er en kristen ungdomsskule så er det ikke Jesusfritt her, men sukkerfritt kan vi friste med. Og det går da helt fint. Pizzasnurrer, pastasalat, baguetter og andre deilige lunchrette går unna som varme hveteboller.

Så det går an kjære idrettslag. Det går an å hjelpe barn og unge til et sunt kosthold også på idrettsarrangement. Og til Sirdal kommune: Er dere så redd for at ungdommene skal fristes av boller - lag et vedtak om at de skal spises sammen 2 små fisk.

SISTE NYTT! Skolelaget kan igjen få servere boller på møtene sine, men rektor skal prøvesmake først. Grei deal!

Torsdagssjokk!
Torsdag 2. mai ble jeg vekket av en sint mann på tråden. Jeg leser jo Sunnmørsposten (selvfølgelig), men i dag var min gode nabo raskere ut en meg. Han påstår han er oppe og lager hotellfrukost til sin familie 0600 hver dag, og i den sona rekker han også å lese avisa. Min gode venn og kumpan Helge Åkernes sendte en melding til meg med en slik hissighet at Iphonen min dirret rødt. Her er teksten:
Bildet kom sidelengs da Rosenstyret ikke er verdig å få navnet på trykk rett vei
Det er jo mildt sagt en helt hodeløs overskrift! «Endelig» bør jo brukes om f eks at det er slutt på en konflikt, streik, krig, el når en vegstubb endelig har vorte utbedra. Ikkje om eit bunnlag i eliten som såvidt klarar å slå eit forblåst lag på ei «attelege» ved ein forblåst flyplass i Nord-Trøndelag, som det kanskje ikkje heiter lengre. Så sei til og med NRK el tv2 reporteren i ein sluttkommentar om denne kampen; «at trønderne vant til slutt»! Ja, rett nok over andre trøndere da men pytt pytt. Dei tok seg vel ikkje bryet med å sjekke i kva fylket Rørvik ligg?

Brannmann applauderer og jubler hemningsløst over slike innspill fra siden. Hvorfor i all verden synker Sunnmørsposten så langt ned at de skriver "ENDELIG vinner Rosenstyret"? Hvem ønsker at de skal vinne? Rekk opp hånda nå!

Jeg så ingen hender, så da er dere enig ja.

Da vet dere Skuseth og Stenerud hva vi liker å lese. Her må dere gå i dere selv! Velg noe slik som "Dessverre seier for Rosen...." eller "Rosen... tapte nesten". Mye gøyere å lese!


Så til runden:
NM ble grei skuring for de fleste. Kun Start tapte mot Fart. Sikkert fordi de nesten rimer. Fart var jo laget som i fjor ikke klarte å stille lag, så dette var svakt Start. Brannmann registrerer at Skodje gikk videre i oppgjøret Spjelkavik-Brattvåg. De fleste på banen er jo skodjebygdere så det måtte gå bra det!

Eliteserien
Nå er det snart like stor krise i Brann som i Rosenstyret. Når skal bakre ledd i Brann skjønne at Berisha ikke er i slekt med Jostein Flo? Fyren er jo knapt 150 cm, likevel møler det baller med nysnø på opp på egerdølen. Blir ikke medalje på denne måte Brann!
Som Brannmann trøstet noen trøndere med forrige uke, så skulle det bare en cup-kamp mot Hurtigrutestoppet Rørvik til for å snu trenden. At ikke alle lag som sliter skjønner det? Få øve seg mot lett motstand for å få selvtillit til å score mål! Brann bør snarest mulig avtale kamp mot Bjørgvin som ligger i bunnen av 7.divisjon i Hordaland - avdeling 5. Rosenstyret fikk sin første seier i Eliteseirien etter oppturen i cupen. Også en liten bukett til supporterne af Lerkendal som stilte opp og støttet gutta på treningen for denne kampen. Slikt er viktig og rørende, og en farlig tendens. Brannmann ønsker jo minst mulig godt for Rosenstyret, så da er slike støtteerklæringer egentlig forkastelig, men siden jeg er en myk mann er jeg tilbøyelig til å hedre hendelsen.
Ellers er Molde ustoppelig. Åja skåret to mål i Haugsund. BG lekte seg mot Norges kjedeligste Lillestrøm, og norraføringene imponerer!


Borettslaget
Må jo bare berømme AaFK for å spille alle minuttene. Det lønte seg mot Sogndal! Men nok en gang så snur det med Pape. Når han kommer inn ble det plass til andre kreative løsninger. Han virrer rundt og oppholder og stresser forsvaret på en helt annen måte en de andre spissene. Da blir det rom for tre mål helt på tampen. Straffefilmingen var pinlig. Her bør AaFK sende filmeren på Jugendteateret i en uke som straff. Gi islendingen rollen som Nissefar i PuttiPluttiPott! Pinlig!

Så et personlig brev til Lars Bohinen. Jeg kommer til å hasjtagge alle i AaFK for å sørge for at mottaker får dette:

Kjære Lars Bohinen! 

Er du tunglært eller bare sta? Nå ser vi akkurat samme trenden som i fjor. Du velger å ikke bruke Pape. Det hangler og går og leder serien, men nedturene kommer. Vær du sikker. Og ifjor "glemte" du at du har en mann som løper rundt og lager kaos i alle landets forsvar. Han ER ikke strømlinjeformet og SKAL ikke være det heller. Han lager ROM for andre. Det er derfor dere vinner mot Sogndal. Du sa i Sunnmørsposten i dag at du ikke vet hvorfor de 5 siste minuttene ble så annerledes en resten av kampen. Les Brannmann så vil du skjønne dette litt mer! 
PS! Dersom du ikke vil ha Pape, så send han til Bergen da! Vi tar i mot med åpne armer. Vi trenger en som lager rom for Berisha!

Kos og klem fra Brannmann

Nå vant de andre topplagene! Hval, Makrell og Ull henger seg på og vil ikke ha store avstanden opp til AaFK. Spennende utvikling! Imponerende av Koffa også som vinner 5-0 mot Jerv. Rene Dyredivisjon denne OBOS ligaen! Jerv, Hval (Sandefjord), Makrell (Start), Ull (Kisa), Ulfv (Sandnes) , HaneKam, Stinkdyr (Raufoss), Fisk (Not odden) og Hval igjen (Skeid trenes av Keiko).

Merker meg også at Parfait fra Skodje nok en gang holder nullen for Raufoss. Han blir solgt til Eliteserien før solsnu - merke mine ord!

Postkasse 1
Brattvåg imponerte borte mot Blink. 1-1 mot en opprykkskandidat er viktig.
Hødd likeså. Lagoppstillingen til Halden ser forresten ut som landslaget til Algerie. Kjøpelag?

Tippeligaen
Vika har fått et Oslokompleks i år. Brannmann har jo tidligere foreslått at de kan opprette et lag i Oslo som tar seg av bortekampene. Da blir faktisk alle kamper hjemmekamper! Når skal Brannmann bli tatt på alvor?
Herd forsetter sin ferd mot nedrykk. Tenk hvor stas det blir med Larsnes/Gursken - Herd neste år!
AaFK 2 hadde det gøy på løkka i Lørenskog. Tror alle kom ut av tellingen med mål, men på en del nettsted står det at Lørenskoggutta fikk 5 og Ålesundsguttene 3.

Twitter 1
Den nye liveløsningen i Sunnmørsposten for 4 divisjon er suveren. Synkronisert med Twitter gir det en livefølelse av beste sort! Emblem har for tiden mange frafall, og Bedehusbygda hadde hjelp til et beleilig snøfall som gjorde kampen borte mot Hødd avlyst. Ellers så er det en høyst interessant utvikling i denne ligaen. Volda og Rollon deler 2 poeng på 2, Valder gjør det samme mot Hareid. Brannmann tippet B i begge. Ørsta vant med kalassiffer som ventet og tippet. Mannfolka fra Søvika tok seg av ungguttene fra Blindheim og Bergsøy er på skinner etter borteseier i Sande. Dermed har Brannmann 5 av 11 riktige. Vinner Hødd 2 mot Emblem 20 mai så blir det 6 av 12 rette. Greit nok...

Neste kamper spilles slik, med Brannmanns tips bak:

Emblem-Hareid H: Denne vinner Emblem knepent. Hareid er småfarlig og ekkel å spille mot, men nå vil vi spillerne se Sindre fornøyd, og da blir det 3 poeng mot neste lønningsdag.
Valder-Gulars H: Denne er klink.
Sif/Hessa-Volda B: Volda med god start på sesongen, og da er blir det grei skuring på Tueneset
Blindheim-Ørsta B: Nok en gang gutter mot barske menn. Denne blir stygg for BH!
Rollon-Hødd 2 H: Suveren H. Etter kampen kommer Hødd til å spørre: Hødd who?
Bergsøy-Norborg H: Potensielt bananskall for hjemmelaget, men nå starter nedturen for organgetrøyene

Twitter 2
At fotballen er rund fikk Langevåg erfare denne uken. Den store katastrofen var nesten et faktum da LIL kun klarte 2-2 mot Hasund. Brannmann tippet jo Hasund høyt, så for meg var det ingen bombe. Sykkylven vant den store naboduellen mot Stranda. Vet ikke om det er så mye rivalisering som det var før, men stas er det nok fortsatt å vinne disse duellen. På samme nabovis klarte Godøy å slå Vigra. Ikke ueffent av rødtrøyene. Vigra er av mange tippet høyt. Ellers flyr Aksla videre i divisjonen fra seier til seier. Ellingsøy fått superspiss Yttis som trener, men etter to kamper står de med to tap og 0-2. Godt defensivt, men skuffende offensivt. Kanskje skudd på tunnelåpningen kan være en god trening i de sene nattetimer?

Det ble mange ord i dag. Damene og sjettedivisjon får hvile i dag. Fingrene mine trenger hvile.

Dersom du er interessert i en mer seriøs side av meg, så kan du klikke deg inn på bloggen Arbeidslivsfag. En annen ting jeg brenner for som er litt mer viktig en fotball:-) https://miniblogg.no/arbeidslivsfag

Da trykkes send med berettiget frykt om at et trøndermonster snart kommer og spiser meg.


Kommentarer

  1. Alltid artig å lese dine finurlige og reflekterte betraktninger. Men Sirdal i Rogaland?????

    SvarSlett
  2. Dette er en grusom tabbe av meg! Kan ikke fatte hvordan det er mulig. Sirdal er selvsagt i Vest Agder! Blir rettet umiddelbart!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Ris og ros her. Heia Brann!