Seriestart og bunnjubel!

Fra Emblem-Volda 1-2


Aller først. Jeg fikk en tilbakemelding på forrige blogginnlegg. Skodje likte godt forslaget om akkordlønn, men ser seg ikke råd til slike lønninger som Brannmann beskriver. Derfor er forslaget mitt at panten på salg av flasker under hjemmekamp, kan fordeles ut til spillere som en bonus. Nå som panten har økt til 2,- kan det bli fine summer på sikt. Forslaget er herved delt.


Stikk ut - På ei fotballbane
Nå starter "Stikk Ut 2019". Rosa Kari Traa jakker skal teppelegge all fri ferdsel i sunnmørsnaturen det neste halve året. Brannmann går i kø til Østremsetra etter 1.mai. Helt greit for meg. Flott med god motivasjon til å komme seg ut. Brannmann mener jo at her må også Sunnmøre Fotballkrets smi mens joggeskoene er fri fra tåfis.
Hva med konseptet "Stikk ut - på kamp". Det er om å gjøre å få registrert en kamp på flest mulig stadion gjennom et år! En meget god ide om jeg må få si det selv. Når en da i tillegg lanserer "Breddekortet" - sesongkortet for breddefotballen på Sunnmøre, ja da har man kommet et godt stykke på vei for å få den god mann og kone ut på veiene og på kamp. Ideen er herved lansert, og det er opp til en eller annen forening for velvære og trygghet å plukke opp ideen og sette den ut i live.



Buing
Buing fra tribunen er stundom tema for oss fotballglade. Det kan være en tidligere spiller som vender tilbake, det kan være motstandere som spiller grisete eller haler ut tiden, og det kan til og med være ens egne spillere som underpresterer. Buing er fin måte å si fra på fra et frustrert publikum. Det er mye stygt som kan sies, men bli erstattet av et lite buuu. Som regel skjønner aktørene på banen hintet, og som regel oppildner buing til det motsatte av det som det er ment til. 

Det Brannmann lurer litt på er om buing kan fungere i andre sammenhenger også? Rundkjøringer feks? Det er mye galskap som skjer i en rundkjøring. Kunne det vært en idè å plassere ut arbeidsledige i rundkjøringer for å bue på dårlig kjøring og blinklysbruk? Som lærer kunne det jo vært interessant å få rask tilbakemelding fra elevene på undervisningen. Da kan buing - eller aller helst applaus være tingen. Da må jeg som lærer virkelig skjerpe meg til neste time. "Ut med lærer`n inn med vikaren!!!"
Du skal ikke se bort i fra at jeg prøver...

Uansett, supportere må kjenne sin besøkelsestid ang buing. Sikkert ikke, men jeg ber i allefall om at RBK supportere fortsetter å gjøre det de kan for å psyke ned sine egne. Så håper jeg at ikke Brannsupporterne går i samme felle. 

Eliteserien
I Australia selger man opp ned kart. Kart som har Australia øverst og mest sentralt plassert i verden. Slik er ikke verden, men det er jo lov å fuske litt. Rosenstyret derimot. De kunne nok tenke seg en opp ned tabell nå. Brannmann sa yes hele fem ganger søndag kveld. To for Brann sine seiersscoringer og tre for Rosenstyrets baklengsmål. Molde får vi prøve å ta oss av selv. Norsk fotball er verdens beste underholdning. Mål, drama og artig oppfølging av media. Eurosport, Tv2 og NRK - radio er konge på søndagskveldene. Dette var en god kveld for fotball, og lagene rundt Brann gikk som regel på poengtap.
Ellers nydelig av fylkessøstra vår Ballsund. 3-2 borte mot Godset er farlig godt!

Borettslaget
AaFK får fortsatt god hjelp. Makrell og Hval ble 2-2. Det er snacks for AaFK!
AaFK vinner 1-0 borte i bluesbyen. Visstnok en dårlig dag, men viktig å vinne på dårlige dager for lagene som vil opp. Nydelig at det er Ravns Hatlehol som scorer igjen. Her bør Hatlehols trykkeri smi mens gutten er heit. Personlig sponsorkontrakt må være et must her. Skodjegutten Bizoza flyr videre for Raufoss. 3-1 mot Sogndal borte krever nesten internasjonal oppmerksomhet!

Postkasse 1
Tenk så bortkastet for Brattvåg. Reise helt til Rogaland for å tape 2-1 mot Sola. Waste of Time spør du Brannmann. Men hver sin lyst. Hødd derimot tok med seg et poeng fra Ærndal. Imponerende!

Tippeligaen
U over hele fjøla for Sunnmøringene. AaFK sine ungdommer utlignet på overtid mot Vika. Skikkelig opptur for tidligere Spjelkaviktrener Årøy! Herd kriget seg til 2-2 mot Træff. Og det uten å få noen utvist!

Twitterliga 1
Tenk, da er vi i gang! Det er så vakkert! Når twittermeldingene rauset inn fra Uggedalen, så gikk det et lite gledesgufs gjennom kroppen. Og selvfølgelig er det Magnus som er mannen. Seth. Putter to for Norborg, i det Brannmann fort tror kan bli et tidlig bunnoppgjør. Norborg vant i allefall 2-1, og med det hadde de ledelsen ca et døgn. Brannmann tippet også H på denne kampen.
Fredag morgen våknet Brannmann med litt sår hals. Det var ikke sykdom, men den årlige møkkaspredningen fra bygdens bønder. In time, vil jeg si! Her har idrottslag og næringsliv gått sammen for å skape den perfekte ramme for årets første oppgjør på Emblem stadion. Bare så synd at også Volda vet å sette pris på møkkalukt. Hadde Rollon kommet på besøk hadde nok hjemmebanefordelen vært større. Så til selve kampen. Dersom det er lov å score to mål på 30 sekund i fotball, så gjorde Volda akkurat det. Ut over det så var det en særs jevn kamp på Ebbemyra. Men Volda scoret et mål mer en Emblem, og da vet alle hva det betyr. Ellers så jeg at Voldaguttene likte Sindre Knudsens humor. En mitraljøse av kommentarer og påstander av artige og kruttsterk karakter. Studentene på Voldas lag smilte og koste seg kampen gjennom. En liten ordbok sendes over til Voldas keeper. En masse kommandoer til lagkameratene som få og ingen skjønte. Det aner meg at keeper kommer fra en liten grend i Skottland, og snakker en engelsk som var vanskelig å skjønne. Brannmann skjønte ingenting i allefall:-)
Ellers er det litt stusslig på Emblem for tiden. Måltavle defekt, Mr. Mole på outzide.com har gått i jorden og den aktive nettsiden med den. Håper feilene rettes opp snart. Brannmann liker ikke å være alene i rampelyset fra indre bydel. Brannmann tippet U, men tok da feil.

Ellers overrasket Hareid med 3-3 mot opprykksfavoritt Bergsøy. Jeg tippet H. Feil igjen.
Rollon er solid med 3-1 mot Ørsta. Mitt tips var U.
Valder overrasket alle med solide 4-2 mot Hødd2. Er Valder i gang med noe stort? Brannmann tippet B. Og så til slutt fikk Blindheim et tungt møte med TWL1 etter 0-3 mot Sif/Hessa. Som jeg tippet.

Dermed traff jeg på 2 av 6 kamper. Tips for neste runde kommer her:

Volda-Rollon B - Rollon ruller videre. Volda var ikke hel ved
Gulars-Bergsøy B - Easy match!
Hareid-Valder B - Da kan øyingane ta hurtigbåt over Breisundet på kamp. Valder har noe på gang..
Ørsta- Sif/Hessa H - Klasseforskjell her
BH-Norborg B - Mannfolka fra Søvika ordner biffen mot naboen
Hødd 2 - Emblem H - Når Emblem reiser til Ulsteinvik går det sjelden godt

Emblems gode keeper
Twitterliga 2
Nydelige 5 div er også igang, og favorittene innfrir på direkten. Langevåg og Sykkylven smokker til fra start og vinner med kalassiffer. Også nykommer Hasundgot kjører Eiksundtunellen hjem med tre poeng mot Hovedbygda. Artig å se at nykomlingene Aksla også vinner. Dermed er Brannmanns tabelltips i god rute - med Stranda trykt på nedrykk.

Men Brannmann håper jo at fødestaden Stranda vil holde seg. Men da må ting skje (og det gjør det fort på Stranda).

Twitterliga 3
Giske suste ut av startblokkene. Samme med Åmdal. Sykkylven 2 tok Emblem 2. Blir spennende å se om Giske og Åmdal er lagene som skal beholder førsteplass helt inn!

Damenes
Fortuna holdt lekestue mot Norsk Hydro på Aksla. 9-0 er Tafjord Cup resultat, men også forhåpentligvis et godt resultat for å smigre seg inn på damer ute i verden som kan være med  å hjelpe Ålesund til å få et lag opp opp opp i norsk kvinnefotball.

England
Så er det klart! Norwich er i Premier League igjen!! Neste år skal vi møte de store lagene. Finnen Pukka har vært årets sensasjon. Mon tro om det vil tråle hele Norden for å finne det beste villmennene på bjerget. Brannmann gleder seg til neste sesong!

Da trykkes send i pur glede over seriestart i breddefotballen!

Kommentarer