Hans Akslen til Emblem!

Bilderesultat for rakkerungene

Vått krutt
Breaking news på Emblem denne uken! Gode gamle Hans Akslen tar på seg knotteskoene og går inn på spissplass på Emblem! 50 år etter at han scoret i cupen mot Brann for AaFK, er han tilbake!

Dette er selvfølgelig bare sludder og vås fra Brannmann`s side. Hans Akslen har klippekort til pallene på Emblem stadion, og skal få hvile sine såre labber som lykkelig tilskuer. Hans hadde en fryktelig skuddfot, og i følge han selv har han skutt ned en tverrligger. Tøffe greier, og vi skulle gjerne hatt en slik nyhet å komme med her inn på bygda.

I stede er det Rollon som har gir oss slike nyhende. I form av Bjørn Helge Riise og Kenneth Diallo. Nå skal ikke Brannmann kjøre en direkte sammenligning mellom bestefar Akslen og middelaldrende Riise og Diallo. Men legger vi til fjorårets John Arne Riise i en skummel Rollontropp, så aner vi en liten trend fra vår divisjonsrival.

John Arne så vi ikke så mye til, og Brannmann er spent på om det blir samme trend med Bjørn Kenneth. OM de mener alvor, så er det klart at vi har en ny kandidat til opprykk til 3.divisjon. Brannmann venter spent om dette er vått krutt, eller om disse to faktisk har tenkt å suse Sunnmøre rundt når familien sitter hjemme å spiser taco. Når tabelltipset skal settes må Brannmann ha svar på dette før han plasserer Rollon på kartet. Følg med følg med!

Hå-Ø-De-De aiaiaiai!
Brannmann har alltid hatt et inntrykk av at Hødd har vært et mønsterbruk. Mannfolk med fine hårsveiser. Middelaldrende dame i pene klær, sporty ungdom som alltid går i freshe treningsklær. Bygdens befolkning med en rolig og kul attitude. Et åpent og trivelig klubbhus.  Nå har de også fått vakre anlegg til både fotball, friidrett, turn og kurvball. Et pent og vellykket ytre med andre ord. Hva har så skjedd der ute i havgapet? Lokale talenter har de nok av, og gledelig er det å se at de signerer sine egne nå før sesongen. Sponsorer har det alltid hatt tilgang til, og engasjement og medlemmer har de nok av. 

Ikke kan vi skylde på at klubben er liten heller. I samme divisjon finner vi andre lag som lider samme skjebne. Bryne, Fredrikstad, Levanger, Moss - alle klubber med store meritter i Norsk serie og cup. Etter omleggingen av seriesystemet er det jammen ikke lett å henge med i de største seriene i Norge. Små og mellomstore klubber må legge inn i tankegangen sin at det ikke er plass til alle på en gang i Eliteserien og Borettslaget. Men nivået er jo bra likevel! Det ser vi jo i NM. Det er ikke lenger slik at det er en selvfølge at Eliteserielag slår Postkasselag. Kanskje må Hødd rett og slett snu om på tanken og være fornøyd med det de har? Så får alt annet være en bonus? Defensivt sa du? Ja, men slik er det. Det er bare plass til 12 i et dusin.

NB! ETTER at jeg skrev dette, har Sunnmørsposten fått tilgang til heftig ordkrig mellom tidligere ansatte, og nåværende Høddarar.
Huffa meg for et ordlag! Ikke rart Otterlei trer tilbake og satser på oppseding av unge til gangs menneske i Haram kommune. Å bli beskyldt for å oppføre seg som en "jævlig, helvetes paranoid drittunge" av sin egen sjef er sterk kost, selv for en en Brannmann som har mange kamper sammen med frustrerte supportere fra Store Stå. Så vidt jeg vet driver Nordmark med headhunting til daglig. Han vet nok hva han ser etter når han vil ha folk til riktige posisjoner. Dersom man skal ta Nordmark på ordet mener han derfor at hans egen ansatte oppfører seg som en grusom mann, som han ønsker til evig pine, og som har personlighetsforstyrrelser, samt at han er et uoppdratt barn. Så ille tror jeg ikke Otterlei er. Han er tross alt en vel ansett skolemann i Haram. Men det er mulig synet på menneske er annerledes i Hødd-land en i Haram-landet? Brannmann konkluderer uansett med at jeg aldri i verden vil tørre å påta meg eg verv der Nordmark er oppsynsmann. Til det har jeg en altfor sart sjel.




Kommentarer