Personvern og Brannmannsglede!

Bilderesultat for norsk tipping personvern



Godt nytt år!
Og FOR et nyttår det har vært for oss fotballfolk. Uansett farge og tilhørighet har det vært en sann fryd å se forvandlingen møringen Ole Gunnar har gjort med Manchester United. Fra å være en fastrustet stålkonstruksjon har Ole smurt på med rustfjerner i litervis og fått gamle stjerner til å fungere som aldri før. Som Brannmann alltid har sagt så handler det om å finne barnet i seg og leke fotball. La gå at det ser teit ut når Pogba drar noen mooves etter scoringen sin. Men alt handler om forløst frustrasjon, og da er det greit. Som Norwich-supporter så har jeg hatt en heller frynsete romjul. 1-0, 3-3, 3-4 og 1-1 er alt annet en stabilt, men trøsten er at Leeds og "The Baggies" er like tulen i resultatene.

Her hjemme er det skifte av trenere som har vært gjennomgangstema. Det er mange som har fått skumil i juleferien. Særlig har Rosenborgs kidnapping av Horneland vekt harme i fotballnorge. Haugesund mener prosessen er et stort overtramp, noe Brannmann ikke skal mene noe mer om. Rosenstyret har slitt med å finne ny trener (noe en Brannmann godt kan skjønne). Nå har de endt opp med to stk Land. Horneland og Emberland heter de to funnene. I tillegg er Erling YtterLand hentet til Ellingsøy. Så heter du Land til slutt i etternavnet må du være klar på telefonen de neste dagene. Haugesund trenger ny trener i allefall. Om det blir Brilleland, Helgoland eller Legoland får tiden vise. Brannmann håper i allefall at mange kokker gir mye søl der i Nidaros.
Uansett har jeg i all min frimodighet laget en ny sang til Lerkendalspublikumet. En sang som kan synges når laget gjør det bra - litt slik som MU synger til Solskjaer nå i disse tider.

"Klappeland"

Jeg gikk meg over Lerkendal, der møtte jeg en trenermann
Han spurte så, han sagde så, hvem heier du på bartemann?

Alle heier på HornLand og alle heier på EmberLand
og
alle de som ikke kan - kan dra seg ned til HaugaLand


Skjerm deg
Personvern er rare greier. For meg som jobber på skole må det hele tiden vurderes og godkjennes hva som skal publiseres og henges opp av bilder og informasjon av elever. Blir feil elev publisert til feil tid blir det hendelse og styr i alle retninger, med fare for rapportering til Lodve Solholm i Fylkeshuset. Man kan bli imponert over hva Fylkesmannen klarer å hanskes med av all slags saker fra offentlig kløneri. Brannmann har i dag en annen klagesak til Fylkesmannen i Hedemark kommune. Norsk Tipping gjør mye bra for samfunnet. Idrettsanlegg over hele fylket har fått tilskudd fra Tippemidler så lenge Bolton, Cardiff og Preston har herjet på Norske tippekuponger. Hoppbakker, fotballbaner, travbaner, idrettshaller og badebaljer kan bygges med trygghet fra tippehuset på Hamar. Vel og bra. Til og med Emblem Fotball nyter godt av penger fra oss som har registrert Emblem som støttespiller når vi legger inn en lottokupong og tippekupong. 328 individ støtter pr dags dato Emblem idrettslag, og i 2018 ble hele 168 463,40 betalt tilbake til Emblem. Det er ikke verst! Blindheim IL fikk ca dobbelt så mye, men med fin tribune så trengs hver en krone. Til og med Human Etisk Forbund i Ålesund fikk 6136 fra Norsk Tipping i fjor, og for å toppe det hele fikk Pride Ørsta/Volda hele 739,- tilbakebetalt fra Norsk Tipping i fjor! Pride Ørsta/Volda har 5 støttespillere i systemet til Norsk Tipping! Om du vil leke deg med fakta fra Grasrotandelen kan du søker her: https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen#search=993751146

Men nå til mitt personvernpoeng og et aldri så lite stikk til fylkesmannen i Hedemark, eller Norsk Tipping eller Lotteritilsynet eller hvem det nå er som har ansvaret. Du står i tippeautomaten hos din nærmatbutikk (på Emblem har vi ikke matbutikk så vi slipper lett unna). Så setter du spillkortet i kortleseren din. Hva kommer opp på den fine dataskjermen til Norsk Tipping? NAVNET ditt, SALDOEN din og HVEM du støtter!! All den informasjonen kommer opp i skriftstørrelse 36 til allmenn beskuelse for naboer, ekspeditører og bygdetroll generelt. "Jasså, han støtter Ålesund kommunistparti. Trodde han var borgerlig? Han kjører jo BMW". "Javel ja, han støtter Rollon? Han som er SIF/Hessa gutt?" "What!! Hun støtter Flisnes strikkeklubb!! Hun kan jo ikke fordra halvparten av medlemmene i klubben!" Og slik får bygdetrollet vann på mølla så det holder! Her må det være en svikt i personvernsloven. Dette kan umulig være lov Norsk Tipping? Slik offentlig informasjon kan før til mafiatendenser i bygdenorge. Tenk om det skulle komme frem at formann i Emblem IL støtter Blindheim IL, eller at dirigent i Hatlehol skolekorps sender sine penger til Emblem skolekorps! Skandale og trussel om evig utestenging fra lokalsamfunnet!
Brannmann oppfordrer alle herved til å følge ekstra godt med neste gang du er hos din lokale kjøpmann. Led din bror med lett reprimande om han støtter feil sak. Det kan til og med være at noen ikke støtter noen. Da kan du faktisk lede din nabo på rett vei og oppfordre til å gi sitt bidrag av tippeinnsatsen til en god sak.

Gode tider for Brannbloggere
At det er lukrativt å være blogger vet jo alle. Før jul fikk Brannmann sin egen Branndrakt med Brannmann på ryggen. En verdi som ikke kan måles i gull. I dag kom det susende en sliten Volvo inn på tunet på Emblem. En kompis av "The Son" ville overrekke meg en gave. Forsinket julegave tenkte jeg, men neida! Nok et sponsor dukket opp for Brannmann. Denne gangen var det TO sesongkort til Giske Stadion i 2019. Dette var fryktelig stas synes jeg! Tusen takk! Det nærmeste jeg har vært kamp på Giske stadion er å bade på sandstranden nedenfor. Derfor håper jeg at turen i år kan gå til den vakre øya med drakter som er Emblem-lookalike. Stas å få på en helt vanlig torsdagskveld. Det varmer.

Kommentarer