Stiga-Liga!

Bilderesultat for stiga fotballspill

Ny divisjon på Sunnmøre?

Kretstinget bestemte denne helgen at det ikke blir en sjuende far i huset i sunnmørsfotballen. Det er mulig man ikke ble enig om hvem som skulle være gamlefar i hornet, men uansett endte det opp med en ny runde med X-antall sjettedivisjoner. Brannmann har ikke så sterke meninger om dette, annet en at jeg tenker at jo flere divisjoner, jo mer tilpasset hver enkelt breddespiller blir det. Så registrerer jeg at det ble bestemt at 16 årige jenter fortsatt må bli damer i en alder av 16 år. Ikke alle 16-17 åringene er klar for damefotball. Det burde være et mellomtrinn mellom jenteserie og dameserie. Her burde det iallefall bli åpning for å melde på juniorlag for jentene.


Ny divisjon på Sunnmøre 2?

Til neste års toppsamling i Sunnmøre Fotballkrets håper jeg at mitt neste forslag kommer opp. Brannmanns en egen Stiga-Liga! En liga for det legendariske Stiga Fotballspillet.
Det er mange menn som blir våte i blikket når minnene fra guttedagene strømmer frem. Seks spillerne har man til rådighet. I leken er de seks store verdensstjerner. Det går faktisk an å bli god i spillet. Øve inn finter, pasningsalternativ og gode vinkler for avslutning på mål.
Det hadde vært morsomt om Sunnmøre Fotballkrets var landets første krets til å lage en Stiga-Liga. Alt blir lettere. Ikke trenger man garderobe, innbytterbenker, flomlys, hjørneflagg, brøyteutstyr, ballnett, tribune, ballgutter, vester og oppmenn. Å spille 2*45 minutt er dessuten underholdende for publikum. Man kan til og med streame enkelt kampene med et mobilkamera hengende over banen. Brannmann antar at en vanlig kamp kommer til å ha ca 180 scoringer!
Reservespillerne kan ligge i en liten boks, og vil ikke mase nevneverdig om å bli byttet inn. Billig på ferjene blir det også. Kun bil å betale for når en skal på bortekamp. Utfordrer herved neste kretsting om å ta med dette forslaget til vurdering!


Kvaliteter viktigere en opprykk

De ble tårevått på Color Line søndag kveld. Emblemsgutten Pape ble den uheldige som bommet på eget mål og traff på motstanderens mål i stede. Brannmann sendte en SMS til Papes matmor etter kampen og ba henne hilse. Pape skal få merke at han har kommet til et raust hjørne av verden. Det er mange på Sunnmøre som har prøvd og feilet, for så å gjøre suksess til slutt. Tenk alle industriledere som har saget og meislet, mislykket og bommet - for så å gjøre verdenssuksess med sine ideer. Møbler, mat, båter, vindu og mange andre suksessprodukter.
Det er selvsagt synd at Brann ikke får komme til Color Line i 2019, og at Elitesirkuset forøvrig uteblir. Og det er bekymringsverdig at AaFK har så få fra egen stall som kan løfte nivået. Men Pape er vi glad i uansett. Til og med Riisebrødrene var velkommen hjem til Ålesund. Forsoning er vi god til vi Sunnmøringer. Det finnes alltids en ny mulighet. Det var rørende å se hele felt M stå igjen og klappe til Pape når han lå på gresset og gråt. Det var også rørende at støtteapparatet løp rett til Pape og trøsten han når dommer blåste av kampen. Da er gode holdninger på plass, og håp om gode tider i vente. Så får saftkokere, hvalfangere, Rekdal og Fredriksen bare komme. Brannmann håper på fullsatt stadion 16 mai 2020 når Brann banker AaFK på Color Line!



hits

Kommentarer