Når 5.divisjon blir bedre en 4. divisjon

Bilderesultat for divisjon fotball draw
Blogglisten



Potetos potatos
I dag kom meldingen om at det går mot sammenslåing av 4.divisjon på Sunnmøre og i Nordmøre/Romsdal - altså en fylkesserie. Om forslaget er politisk motivert vites ikke, men en kan jo undres i disse sammenslående tider. Så nå skal Larsnes/Gursken og andre utenforliggende fotballklubber på dagsturer til Surnadal, Sunndal, Averøy og andre skjulte perler i vårt dramatiske fylke.  Brannmann fryder seg over tiltaket i lys av sin lærerjobb. Nå får faktisk ungdommene bli kjent i eget fylke, og det trengs nå i disse sydentider. Fotballguttene kan svinge innom tunet Bjørnstjerne Bjørnson tuslet rundt på i Eidsvågen. De kan legge ned roser på graven til Keiko, besøke fru Guri fra Edøy og sist men ikke minst - kjøre gjennom Storgata i Molde og TUUUUTE HØYT med bilhornet. Men hva fører dette til rent fotballfaglig? Er ungdommene våres villig til å bruke så mye tid på fotball som dette faktisk kreves? For kampene må faktisk spilles lørdag eller søndag. Å kjøre fra Herøy til Sunndalsøra tar ca 4 timer og 30 minutt èn vei. Skal man da starte kampen 1830 en ukedag så må man ha oppmøte på stadion 1730. Dvs at avreise fra Herøy blir ca kl 13.00. Det er midt i historietimen på Herøy Videregående skule, midt i fiskesløyingen på Global Fish, eller midt i tegningen av det nye utenforsjøiske fartøyet på Havila. Enten kommer det til å ødelegge næringslivet i Herøy, eller så ødelegger det fotballsatsingen på fin-stadion til herøyværingene. Og slik kunne vi tatt klubb for klubb. Hjemreisen blir ikke bedre. Kamp ferdig 20.15, klar i bilene kl 21.00 og hjemme kl 01.30. Blir forslaget gjennomført snakker vi altså om spillere som må bruke over 12 timer på fotball til bortekamp i 4. divisjon. Vil ungdommene og de voksne spilleren på dette nivået bruke så mye til på fotball? Brannmann tror nei. Emblem og Valder var de eneste klubbene som gav forslaget motmæle når saken ble lagt ut på høring. Det var ikke nok, og nå kan det altså gå mot en fylkesserie.

Brannmann mener at da vi kommer til å stå overfor følgende surrealistiske situasjon: 5 divisjon Sunnmøre blir en BEDRE divisjon en 4. divisjon Møre og Romsdal. Kampen mot opprykk blir like viktig som å ikke rykke ned. Nå skal ikke Brannmann vært fordømmende og kritisk i noen retninger. Så derfor må gjerne Fylkesserien komme. Kan godt hende det blir en suksess, men jeg tror neppe jeg tar turen en ettermiddag til Surnadal for å se Emblem i bortekamp. Skjønt, Surnadal er vakkert, og har opptil flere matbutikker.


Seier`n er Brannmann`s!
Det er alltid kjekt å vinne konkurranser. Ekstra kjekt er det å vinne konkurranser man ikke vet man er med i. Slik som http://www.norborg.com/brannmann-tippa-best/ konkurransen. Spesielt stas er det å slå ekspertene i Sunnmørsposten! Så nå vet  de lokale skribentene hvor de skal vende seg neste gang de vil ha tabellråd.

Omvendt jobbsøking
Denne uken la Sunnmørspostens sportsjournalist K. Stenerud ut en fin jobbsøknad:

Dette kan være en fin mann å ansette for en klubb som blir tvangsplassert i fylkesserien - og som heller vil rykke ned til den mye bedre sunnmørske 5.divisjon!

Frozen Yougurt
Ellers så sitter du kanskje og venter på en ydmyk tilbakemelding fra den forfrossne stadion vi inviterte til gullkamp på forrige helg? Her henviser jeg til tabelltipset mitt før sesongstart. Banen var ikke bra, men for oss som voks opp på 70 og 80 tallet får de fisefine Rosenborgguttene ingen medlidenhet. Grattis med gullet Rosenstyr.

Ingen kampgjennomgang i dag. Nå drar jeg til Førde på volleyballturnering. Jeg trykker send i håp om at Pape Møgster starter på topp og at Jørgen Hatlehol scorer 3 mål mot Levanger i en salig hevn mot vrakingen i år.

God helg!
hits

Kommentarer