Brannmann tenker litt på AaFK


Blogglisten

AaFK-Nest Sotra - tanker etter kampen

Brannmann fikk endelig se fotball live igjen i går. AaFK møtte grønne glitrende Nest Sotra fra ytre Hordaland. Denne langstrakte øyagruppen uten for Bergen som har Norges største kirkesogn - Fjell menighet. Nr. to på listen er faktisk Spjelkavik sokn... Men nå var det fotball som gjaldt, og kampen ble akkurat så spennende og intens som en kvalifiseringskamp til Eliteserien skal være.
0-0 etter første omgang der AaFK ikke lager noen farlighet å snakke om, mens Nest Sotra var konstant farlig på kontringer. Når Bohinen over høytalereanlegget sa at AaFK hadde full kontroll til pause, skapte latter på tribunen. I andre omgang ble det endelig liv i leiren. Emblem store sønn, Pape Møgster ordnet kampens eneste mål. Brannmann påstår at Bohinen har på egenhånd ødelagt direkte opprykk ved å ikke bruke Pape i alle kampene i høst. Pape gjør ikke alt perfekt, men han er den som stresser opp alle forsvar og scorer jevnt og trutt de viktige målene. Jeg tror ikke Bohinen er rett mann for AaFK. Han mangler den langsiktige tenkingen om å gjøre AaFK til Norges nest beste lag (bak Brann).

Halvveis i andre omgang oppstår en situasjon som fotballnorge kan analysere seg grønn på. Pape kontrer alene mot mål, men blir presset utover at Nest-forsvaret, og med en hånd på skulderen går senegaleserene i bakken. Dommer Tommy Skjerven unnlater å blåse frispark, og et par sekunder etter får Nest frispark nede ved benken til Bohinen. Enden på visen er at "alle" ender i et lett basketak ved benken til AaFK, og begge lags trenere får beskjed om å gå til tribunen.. En Nest-spiller som dytter Bohinen blir utvist. Hadde dommer dømt frispark til Pape hadde ingenting av dette skjedd. Brannmann synes det er er mye inkonsekvens dømming i dag, som igjen fører til opphetede situasjoner. Når en spiller blir taklet bakfra og synderen får gult kort, så går neste tilsvarende situasjon til "kun" frispark. Når en AaFK spiller bevisst holder igjen en Sotraspiller og saboterer spillet får han ikke gult kort. Og slik kan vi fortsette. Jeg kjenner ikke Skjerven (annet en at mr Åkernes spanderte kaffi på ferje til han, etter en billig straffe til Brann i Molde). Men svak dømmekraft synes jeg er gjentakende hos denne pipeblåseren. Det er mulig han hadde tankene sine i Sogndal (som spilte mot Ulla). Men min påstand er at det er hans feil at en spiller ble utvist og to trenere ble sendt på tribunen i denne kampen.

Ang. å bli sendt på tribunen. Dette skjer jo av og til. Trenere som blir overtent blir sendt på tribunen. På Color Line søndag var det god plass på tribunene, og begge fikk lov å gå rett opp å sette seg. Men hva om det ikke er plass på tribunen? Når Mourinho blir sendt på tribunen i et frustrerende derby i Newcastle, hvem fikser sitteplassen til han? Kjøper klubbene en billett hver før kampen i tilfelle det skulle skje at lagets trener blir sendt på tribunen? Vi andre må jo løse billetter, så da er det jo rett og rimelig iallefall bortelagets trener må løse billett også. En konspirasjonsteori kan jo være at Bohinen med vilje lot seg vise ut. Dersom han får flere kampers karantene så får han ikke lede laget mot Stabæk. På Stabæk spiller sønnen Emil. Er blod tykkere en vann så har nok far et større ønske om at sønnen får suksess en at hans midlertidige arbeidsgiver rykker opp. Her er jeg på gyngende grunn, men dersom miljøet rundt Bohinen vet at hans dager er talte, er det kjekkere for slekten at sønnen  beholder plassen en at AaFK rykker opp. Dristige tanker dette fra Brannmann, men siden jeg må løse ut mine billetter selv har jeg ingen ting å tape...

Apropos tomme tribuner.  Heller ikke borteseksjonen på Color Line var fylt til randen denne søndagen. Selv om Sotra har Norges største kirkesokn, gjelder ikke det supporterskaren til Nest Sotra. Men de få fremmøtte gav god lyd. Særlig dama på fremste rad. På hele stadion kunne vi høre versjoner av Bjellklang og andre "nydelige" supportersanger. Det var faktisk så vakkert at Brannmann måtte ta turen bort og hilse på. Resultatet kan du se her.



ps. Mandag morgen lese vi i lokalpressen at Bohinen nok en gang ikke er fornøyd med Pape. Det er klart at Mr Møgster - i likehet med alle andre på AaFK underpresterer i deler av kampen. Men dersom Bohinen mener han har en ung, god og uferdig spiller i Pape, kan det være lurt å gi han kreditt når han er den eneste som kommer seg i posisjon til å kunne avslutte på mål. I tillegg ble han matchvinner. Nesten litt surmaga dette Lars. Da er det faktisk mye verre å rope F**** til en Nest spillere for så å bli sendt på tribuna. Det krever selvkritikk det! Laget står faktisk uten trener mot Sogndal (men det er kanskje like greit?)



Nok en gang Rosenstyret
Før siste runde i Eliteserien la Brannmann ut en surmaga status på et Fotballforum med mange trøndere.

"Da har vi kommet den den helgen i året Rosestyret er innblandet i nedrykksstriden, og ikke tar ansvar. I morgen er Bodøseier verdens sikreste tips!" var teksten. 

Brannmann liker jo ikke å være ekkel, men trøndere blir egentlig ganske søt når de hisser seg opp. Litt som romerne i Astrix og Obelix. Dessuten fikk jeg jo rett. Mens Haugesund tok ansvar hjemme mot Start, så feilet Rosenborg nok en gang når det ikke betyr noe for dem selv. Nå skal Brannmann være rettferdig å si at dette er en gjentakende trend for lag som ikke har noe å spille for på slutten av sesongen. Men når trønderne setter seg selv i kongestolen i Norsk fotball, så forplikter det å ta ansvar. Nå fikk ikke Bodø sitt poeng noe å si for nedrykkskampen i år, men alle vi over en viss alder husker Hødd som måtte ned etter at Rosenborg tullet borte mot Kongsvinger i 95, og når Rosenborg tapte på tampen mot Tromsø i 2003. Med det som resultat at AaFK måtte ned en divisjon. Derfor er det ikke et sjokk at Roseborg ikke tar sitt ansvar som serieleder og Norges beste lag når de avgjørende kampene skal spilles. And the story goes on..

Bronse
Som sunnmørsk Brannsupporter må jeg vel nevne at i år ble vi Norges tredje beste lag. To plasser høyere en mitt eget forhåndstips. Sesongen under ett var veldig bra. Vi ledet lenge, men ante jo hele tiden at dette ikke kunne holde. Særlig kampene mot Molde ble et bevis på at det høyeste toppnivået i år tilhørte romsdalingene, og ikke trøndere eller bergensere. Hvordan neste år blir er vanskelig å si, men med nye tribuner og et høyt toppnivå i 2018 er jeg optimist!


Spiss-kurs
Minner om påmeldingsfrist til Spiss-kurs på Emblem. Frist er 15.12.
Selve kurset er 19.1 med Eivind Arnevåg som instruktør








 
hits

Kommentarer