En sommer er over

Bilderesultat for blånisser
Blogglisten

"Vi låner og gir noe tilbake"
Norway Cup er over og sunnmørslagene har nok en gang levert et strålende mesterskap. Gull og grønne skoger til mange av våres klubber. Felles for de fleste av medaljevinnerne er at man har med lånt mannskap fra andre klubber. På den måten har lagene fått nok spillere til å stille lag, eller man har forsterket eget mannskap. Dette er lov, og Brannmann har ingenting imot den slags så lenge låneavtalene er klare. Nå skal det oversendes en liten rose til Blindheim IL som tok bronse i G16 med eget mannskap (så langt jeg vet). Det er meget sterkt i den tunge G16 aldersgruppen i Norway Cup. Vi som har levd opp med blånissene i julen har blitt indoktrinert med "Vi låner og gir no`tilbake". Vi fra Emblem vant ikke gull i Norway Cup i år, men vi vet veldig godt at vi har lånt bort to spillere som tok gull med henholdsvis Blindheim og AaFK. Det er vi stolt av! Men har vi fått noe tilbake? I massevis vil jeg påstå! Personlig gav det meg en ekstra opplevelse av å følge spillerne på SMP TV og TV2. Og når det gikk som det gikk har det gitt lille Emblem en god porsjon stolthet over at vi kan låne bort spillere som er gode nok for gullag i verdens største turnering. Så får vi bare satse på at 2019 kan være et nytt gullår for Emblem - med eller uten lånespillere.

Sivert Who?
Sivert Nilsen ble i sommer fristet av profftilværelsen i Danmark. Av mange ble han anklaget for å svikte Brann nå når laget kan ta sitt første gull på 11 år. Å ha en spiller som Sivert på laget er enhver treners drøm. Han er en turbodiesel av en spiller blant hybrider og EL-biler, og blir et stort savn i Brann. Nå skal det sies at byen Horsens i Danmark en sjarmerende sak. Det har Brannmann selv erfart. Med en datter som våknet kl 0500 hver morgen på ferie utenfor Horsens, fant Brannmann sitt favorittbakeri i den koselige byen. Takket være søvnløshet fikk familien fersk brød fra Horsens Bakeri hver morgen. Sånn sett er det ikke synd på Nilsen, og jeg håper inderlig at han finner et fornuftig kosthold opp i sin profftilværelse i byen. Tilbake sitter far Nilsen, en skokk forsmådde bergensere og lille Brannmann her opp i nordvest. Men hva skjer når alle tror at skuta skal synke og vi bli til latter og spe i det ganske land? Jo vi har elleve andre gutter som vil vise at Sivert var ikke alt i Bergen. På Fulham sier hjemmesupporterne WHO? når bortelaget skal bytte. Nå skal ikke jeg være så kjepphøy å si Sivert Who? allerede etter EN kamp uten, men gøy var det å ta tabelltoppen fra Rosenstyret igjen - uten Sivert Nilsen.

Blandadrops
Det har vært en fotballsommer med både søtt og salt i år. Fotball VM og RBK-exit i CL har nok vært de søte høydepunktene. Bunnpunktene har vært dommerslossing og Molde-hat på Norway Cup. Brannmann skal vokte seg vel for å være moralistisk. Jeg har selv fått reprimande fra en sambygding som ikke likte det stadige smålige Rosenstyrhetsen her på bloggen. Men vi lærer vel alle litt etter litt, selv om det er vanskelig å styre fingrene når knottedropsene fra Lerkendal skal omtales. Salt har det også vært på hjemmebane. The Sons beinbrudd i juni gjør at høstens første kamper blir uten en familierepresentant på banen. Det er alltid kjekt å bli med barna på kamp, men Brannmann innser at han må ta tiden til hjelp denne gangen. Vårt eget damelag blir også sparsomlig representert på banene på Sunnmøre denne høsten. Brannmann innser at fotballhøydepunktene må hentes andre steder enn på hjemmebane. Uten å gå i detalj så er det iallefall kjekt å registrere at Eliteserien, Borettslaget og Postkassen 1 er i gang igjen, og snart smeller det i breddefotballen også. I tillegg fikk Norwich en ok sesongstart borte mot Birmingham. Til helgen er det oppstart i Premier League, så nå er snart alt i normalt gjenge. Og om få måneder så vet vi alle hvem som står igjen som vinnere og tapere i vårt ganske land. Brannmann håper jo selvsagt at NFF skal måtte ta Bergensbanen med gullmedaljer den 24.november, men mest trolig går de på Dovrebanen og drar til Trondheim denne helgen. Brannmann håper det blir buss for tog for traktor den helgen slik at Rosenstyret får medaljene sine ettersendt på postoppkrav.

Da trykkes send med håp om at Håland sitter på benken mot Brann på søndag.
hits

Kommentarer